Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 5

Recenze (448)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Miloučký rodinný film podle klasické dětské literatury, která se zatím ale v českých končinách příliš nezabydlela. Příběhy medvídka z nejtemnějšího Peru jsou přeci jenom příliš těsně spjaty s Londýnem a koloniální poetikou. Albatros zkusil jednu knížku v roce 2000, po deseti letech dala Paddingtonovi znovu šanci Mladá fronta (poprvé s ilustracemi Peggy Fortnum), ale skutečně zájem vyvolává v našich končinách klasicky až film. Ten, natočen velmi zručně, vsází na jistotu a zaujme i fanoušky tak širokého hvězdného spektra jako jsou jména Nicole Kidman a Gwen Stefani. Kidman vsadila na novou variace záporačky, jakou si zkusila naposledy ve Zlatém kompasu. Nové plavé mikádo a perverzní sklony jí sednou s přirozeností jí vlastí. A Stefani nazpívala s Pharrellem nový song do titulků, aby svým posluchačům připomenula, že je sama taky maminečkou. Suma sumárum tedy žánrové překvapení, které lze doporučit. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velmi slušná pohádka pro celou rodinu o méďovi v Londýně. Byla tam řada vtipných momentů, ale dost se mi líbila definice civilizace Královské společnosti pro expedice: v oné civilizaci aby se dala hodnotit jako civilizovaná - musí hrát kriket a pít čaj :-) ! Anglický rukopis se v této rodinné komedii nezapře ! A jelikož se hlavní příběh odehravá v zimě, je z filmu ideální vánoční film pro všechny. A samozřejmě v každém filmu musí být nějaký záporák. V tomto je to Nicol Kidmanová, od které bych se možná i nechal nakonec dobrovolně vypreparovat páč jí prostě můžu (a nebo raději ne)... Každopádně v takovéhle roli jsem ji ještě neviděl a se svojí narkotizační pistolí pobavila. A tak dávám za 4 sklenice marmelády ! * * * * ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se s rodinkou vypravili společně do kina. Já po letech letoucích. Vůbec jsem nevěděl, do čeho jdu, jen že to je něco rodinného (a myslel jsem si, že čistě animovaného). Ale tak, co by člověk pro dítě neudělal. No a pak jsem si to užíval od začátku až do konce. Je to sranda, vizuálně hodně dobře zvládnuté. Pravda, je to docela vykrádačka šilhající po mnohých vzorech, což ale v tomhle případě nijak zvlášť nevadilo. Popkulturní odkazy (Indiana Jones, Mission: Imposible) mi v podobných filmech začínají být trošku protivné, i když si uvědomuji, že to je zřejmě úlitba dospělejší části publika, aby si to užilii oni. Ale celkově hodně fajn zážitek. Rodiče Brownovi (hlavně matka) byli skvělí. Hodně mě potěšilo, že s eve filmu nezpívalo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Každá rodina by mala mať Deň marmelády. A medveďa. Toho predovšetkým." Paddingtona je veľmi ťažké nezamilovať si. Hovoriaci macko z hlbín džungle Peru  po rodinnej tragédii skúša šťastie v ďalekom Londýne. Má síce meno, ale iba v medvedej reči a nedá sa príliš dobre vysloviť, tak ho rodina Clydeovcov pomenuje podľa stanice. Strašidelne mručí, ale nebojte sa, je neškodný. Miluje broskyňovú marmeládu (vie ju dokonca vyrábať), je pozorný džentlmen, slušne vychovaný, po schodisku chodí výlučne po zábradlí, má malý kufrík a v ňom plno pohárikov s mlsanicou, parádny širák a pod ním sendvič („pre prípad", ako mu vždy prízvukoval strýko). Má dobré srdce a vždy každému rád pomôže, ale je v meste nový a tak sa mu občas (alebo azda i častejšie?) podarí nechtiac niečo vyparatiť. Film Paddington je milý, vtipný (čivava, nepríjemný pohľad vo výťahu), zábavný, rozkošný, vynaliezavý, ľudsky hrejivý (dobrácky vojak) a dosaďte si sem ďalších 15 (ale pokojne aj 20, ak chcete) superlatívov. Množstvo scén je po vizuálnej stránke magických (Paddington vstúpiaci prostredníctvom kino plátna do milovanej džungle alebo staničná spomienka Jima Broadbenta) a postavy sú sympatické a prirastú k srdcu (až na Nicole Kidman a otravného suseda, ktorý sa poučil, ale i tak je tvorcami potrestaný vypadnutím z deja bez vysvetlenia). Plus obsahuje pozoruhodnú Kauzu Taxikár. "Stará mama, ty sa nečuduješ?" - "Odkedy som prvý raz videla mikrovlnku, nečudujem sa ničomu." ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pokud přistoupíte na existenci medvědů mluvících plynule anglicky a vařících pomerančovou marmeládu konzumovanou nejlépe mezi dvěma krajíci toastového chleba, musíte z příběhu medvídka hledajícího domov v Londýně, být nadšení. Pokud na existenci popsaných medvědů nepřistoupíte, tak se vám Paddington líbit nemůže. Může se vám tam třeba v roli úhlavní padouchyně líbit Nicole Kidman, která se zas hrubě nelíbila mně, ale já s tím jejím vyblitým prázdným ksichtem mám problém prakticky ve všech filmech kde hraje a dokonce i v některých, kde nehraje a já měla obavu, že ano. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Celosvětová premiéra proběhla 23. listopadu 2014 v Londýně. (Varan)
  • Postava Mary Brown (Sally Hawkins) se ve filmu živí jako ilustrátorka knih pro děti. Oba hereččini rodiče vykonávají stejné povolání. (Barghest)
  • Medvídka Peddingtona namluvil v ukrajinském dabingu tehdejší komik a herec Volodymyr Zelenskyj, jenž se stal v roce 2019 prezidentem Ukrajiny. Jeho hlas mu propůjčil i v pokračování z roku 2017. (morgos)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama