Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 7

Recenze (448)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keby mal mať novodobý rodinný snímok zástupcu, jedným z kandidátov by bol určite PADDINGTON. Zábava, ktorá sa môže pochváliť neočakávane dobrými hereckými výkonmi ( Nicole Kidman je na zožratie, pričom si svoju úlohu výsostne užíva ), hodnotami, ktoré sa v dnešnom svete už nenosia a príbehom, ktorý síce zabŕda do klišé, ale pritom svojím vlastným originálnym spôsobom pokračuje v ceste. Deti si tú poslednú hviezdičku rozhodne pridajú. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se s rodinkou vypravili společně do kina. Já po letech letoucích. Vůbec jsem nevěděl, do čeho jdu, jen že to je něco rodinného (a myslel jsem si, že čistě animovaného). Ale tak, co by člověk pro dítě neudělal. No a pak jsem si to užíval od začátku až do konce. Je to sranda, vizuálně hodně dobře zvládnuté. Pravda, je to docela vykrádačka šilhající po mnohých vzorech, což ale v tomhle případě nijak zvlášť nevadilo. Popkulturní odkazy (Indiana Jones, Mission: Imposible) mi v podobných filmech začínají být trošku protivné, i když si uvědomuji, že to je zřejmě úlitba dospělejší části publika, aby si to užilii oni. Ale celkově hodně fajn zážitek. Rodiče Brownovi (hlavně matka) byli skvělí. Hodně mě potěšilo, že s eve filmu nezpívalo. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Takto já si představuji dobrý rodinný film. Neskutečně milý, roztomilý a příjemný film s výborným britským humorem, u kterého se budou bavit všichni bez ohledu na věk. Jediné, co mě ve filmu rušilo, byla postava Nicole Kidman, její scény patří k těm nejslabším částem filmu, vůbec by mi nevadilo sledovat více toho, jak se Paddington snaží zapadnout do nového světa. Pokud přemýšlíte, co budete dělat v neděli, vyrazte s celou rodinou na Paddingtona, zaručeně budete odcházet s úsměvem ve tváři, velká rodinná jistota, která jistě brzy bude v mnoha policích mezi DVD pro rodinné večery. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film tak pripomína súčasnú tvorbu jedného tu už spomínaného amerického nezávislého režiséra, až sa dostáva King na tenkú hranicu medzi inšpiráciou a vykrádaním. Ale práve hravá a výrazne štylizovaná forma je ten bonus navyše, ktorým Paddington disponuje v porovnaní so záplavou iných rodinných filmov. Vziať si domov imigranta by asi nebola taká zábava, ako rozprávajúceho medveďa, ale zase nejaký Peruánec by Vám nevytopil dom. Preto sa mi ani nechce rozmýšľať nad filmom ako nejakým obrazom súčasných európskych trablov. Lenže sú tu aj nejaké nie zanedbateľné výčitky, ktoré svieži režijný prístup nedokáže zakryť. Z medvedíka by mali najväčšiu radosť asi deti, lenže tie sú oproti p. Brownovi absolútne v pozadí a nemáte šancu si ani zapamätať ich tváre. Finále je nezaujímavé a rýchlo odbité, akoby už došli všetky invenčné nápady. Rovnako naznačená trauma z detstva plus potenciálna love story vypchávačky zvierat sú zametené pod koberec a jej línia končí pre mňa neuspokojivo. Scenár zmotivováva jej nenávisť voči zvieratám, ale nič s tým neurobí. Ale Nicole v búdke a Hallo ma pobavilo. 70% ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná zimní podívaná pro rodiny s dětmi. Jednoduchý příběh určený spíše pro mladší publikum nenechává zapomenout na dospěle diváky a je vhodně doplněn skrytými vtípky či narážkami. Animace jsou do reality zasazené velice dobře a reálně, stejně líbivě funguje i prostředí Londýna. Kde Paddington ztrácí je záporná postava v podání Nicole Kidman, jenž je velice nezajímavá a často spíše otravná. [70%] | Kino - Prom. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Na scénáři se podílela také Emma Thompson – režisér jí vyjádřil svůj vděk v závěrečných titulcích. (HellFire)
  • V úvode filmu, keď ide Paddington v záchrannej loďke, otvorí tašku a má tam 15 fliaš marmelády. Nasleduje strih na prázdne fľaše, ktorých je evidentne viac ako 15. (megajalec)
  • Vo filme sa ukáže aj autor knižnej predlohy Michael Bond. Približne v 17. minúte pozdraví z kaviarne zdvihnutím pohára Paddingtona vezúceho sa v taxíku. (megajalec)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama