Reklama

Reklama

Kdo z nás by nechtěl přestat stárnout? Ani ne třicetiletá Adaline havaruje se svým autem a stane se zázrak – nejen, že nehodu přežije, ale navíc už nikdy nezestárne ani o jediný den a žije dalších 80 let. Věčné mládí se však záhy projeví jako překážka v běžném životě. Adaline bezmocně sleduje, jak její dcera stárne, až je starší než Adaline. Dlouhodobě nemůže prožívat lásku a nakonec zůstává úplně sama. Po letech osamocení se v Adalině životě objevuje Ellis Jones (Michiel Huisman), do kterého se zamiluje. Vše vypadá idylicky, ale jen do okamžiku, než se Adaline setká s otcem svého přítele Williamem (Harrison Ford). William totiž v Adaline pozná dívku, kterou před lety miloval... (APK Cinema Service)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (590)

POMO 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe zase jedna kvalitná romanťárna, ktorá nezapadá prachom a stane sa žánrovou referenciou, ako je dnes napríklad Zápisník jednej lásky. Audiovizuálne nádherná, až do mierneho gýču zahalená, ale dejovou kostrou sofistikovanšia a atmosférou osudovosti a neodvratného plynutia času ľudského života naplnená lovestory, ktorá vás chytí za srdce. “Sci-fi” prvok udalosti, ktorá je štartérom príbehu, nepôsobí rušivo, ale mu dodáva literárne snové kúzlo. S mladou Meryl Streep by sa film dostal ešte vyššie, ale Blake Lively je dostačujúca a svojou ženskou krehkosťou a krásou snímke dodáva správnu romantickú náplň. Dobrá rola pre Harrisona Forda dnes taktiež poteší. Takmer na plný počet hviezd. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku přímo vynikající romantika. On jí nadbíhá, ona ho nechce....znáte to. Jenže potom ji sbalí a co dál? Harrison Ford svou vysokou hereckou univerzitou vytrhne trn tvůrcům na chvilku z paty, jenže ani on nedokáže film zachránit od předvidatelné druhé půlky. Škoda, režisér talent rozhodně má a Blake Lively nechala zapomenout na strašák jménem Green Lantern. 65% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na to. Trailer ma upútal a dúfal som, že so sympatickou B. Lively, prejdeme pár dôležitých historických udalostí minulého storočia. Film začal podľa očakávaní, ale po pol hodine mi začínalo niečo vadiť a film akoby prešľapoval na mieste, bez nejakých emócií a o zásahu do srdca ani nehovorím. Zmena nastala až po osudovom stretnutí s postavou, ktorú hral H. Ford. Až z jeho príchodom začal film vyžarovať emócie, ale inak klasické spracovanie, bez prekvapení a zvratov v príbehu. Záver s prvým sivým vlasom, alebo prvou vráskou sa dá tiež predpovedať dávno pred skončením filmu. Celkovo pekná love story, ženské publikum sklamané nebude, ale ja mierne sklamanie musím priznať. Čakal som podobný prelet udalosťami ako vo filme Forest Gump alebo Príbeh Benjamina Buttona, ale tvorcovia to trestuhodne nevyužili. Stačilo pridať pár minút, popracovať na jej utrápenom živote v rôznych obdobiach 40, 50, 60-tych rokov a mohlo to byť super. Takto "len" slabé štyri hviezdy. 70%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Všichni, kteří tě pronásledovali, jsou dávno mrtví." Tak i na ženy po stovce může přijít jaro. To je dobře, zejména když vypadají jako Adaline nebo její aliasy. Docela mne tedy rozesmálo, když jsem od filmu obdržel přednášku z fyziky, chemie a biologie o tom, proč přestala Adaline stárnout. Vždyť by se to mohlo stát každému z nás. Třeba Highlanderovi, ale ten to měl těžší, protože je divné, když mladému chlapovi umírají v náruči babičky. Avšak poměr starého chlapa s věčně mladou holkou se dá vždycky vysvětlit penězi. Ale o to tu nejde, protože tohle byl jeden z největších dojáků mého života a já jsem mu skočil na špek. Asi za to může ta chvíle, kdy Adaline spustila portugalsky, nebo možná když válela v té vědomostní hře, ale možná byla prostě jen jedním z nejkrásnějších věšáků na šaty a oblbla mě. Já ji to však odpustím, protože jsem si to užil. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Na typicky ženském románku je možná nejzajímavější fakt, že ho přivedli na svět muži. Scénář napsali autor dvou Smrtonosných zbraní J. Mills Goodloe a surfař Salvador Paskowitz, režii měl dvaatřicetiletý Lee Toland Krieger. Možná právě díky pánské sestavě se filmu dostalo vkusné citové zdrženlivosti, poměrně nesentimentální uměřenosti, ale také nevzrušivosti. Základ zápletky v duchu Věci Makropulos ani způsob vyprávění se skoky napříč časem není příliš objevný. Úhledná dáma, jíž herečka Blake Lively poskytuje pouze nezbytné minimum osobitých rysů, se blíží třicítce. Už osmdesát let. Po autonehodě, kdy skončila v ledové vodě, se totiž její stárnutí zastavilo. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Anamorfné šošovky a minimálne použitie steadicamov boli použité na zabezpečenie väčšej autentickosti scén odohrávajúcich sa v 30., 40. a 50. rokoch 20. storočia. Ako inšpirácia pre dobový farebný tón a sýtosť poslúžili filmy Páni majú radšej blondínky (1953) a Ako sa vydať milionára (1953). (Arsenal83)

Související novinky

Hledá se mladý Han Solo

Hledá se mladý Han Solo

04.12.2015

V květnu 2018 jde do kin sólový film Hana Sola, který budou režírovat Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street). V Hollywoodu byste teď našli jen málo rolí, z nichž jsou mladí herci tak na větvi, je… (více)

Reklama

Reklama