Reklama

Reklama

iZombie

(seriál)
  • Austrálie iZombie
Trailer 1
USA, (2015–2019), 49 h 50 min (Minutáž: 41–43 min)

Hudba:

Josh Kramon

Hrají:

Rose McIver, Malcolm Goodwin, Rahul Kohli, Molly Hagan, Nick Purcha, David Anders, Bryce Hodgson, Robert Buckley, Nora Dunn, Jenna Berman, Elysia Rotaru (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(71)

Studentka medicíny, ze které se stává zombie, se snaží uchovat si svou lidskost tím, že jí mozky v márnici. Zjišťuje také, že má zvláštní nové nadání k řešení zločinů. (Netflix)

Videa (59)

Trailer 1

Recenze (110)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Veronica Mars je jenom jedna, přesto na ni iZombie dává vzpomenout, rukopis jejího tvůrce Roba Thomase se totiž nezapře. I tady je hlavní hrdinka sympatická blondýnka s břitkým jazýčkem a hromadou problémů, která řeší detektivní případy, akorát je navíc.... zombie. Tenhle seriál za VM v podstatě ve všem zaostává, ale nijak mi to nevadí, pořád je to fajn oddychová podívaná, hrdě přiznávající svůj guilty pleasure status, a Rose McIver je strašně fajn holka, která si očividně vychutnává všechny herecké výzvy (především pak ty komediální), které role Liv Moore (get it?) skýtá. 1. série - 70%, 2. série - 75% ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

iZombie je určitě vyjimečný seriál, ve kterém sledujeme zombie Liv, která po snězení mozku oběti vraždy vidí záblesky z její minulosti, ale co je hlavní přebírá jejich osobnost. Tím vzniká neuvěřitelně vtipný a originální seriál, ve kterém se hlavní postava chová pokaždé jinak šible. :D Bohužel po konci druhé série šel seriál od deseti k pěti. Hodně postav se začalo brát hrozně vážně a seriál ztratil svůj nadhled a vtip. Hlavně třetí série je tím hodně poznamenaná, protože tam byla i ta nejlepší a nejvtipnější postava, Dr. Ravi Chakrabarti, změněna na ubohou hromádku neštěstí. Naštěstí se tvůrci ve čtvrté řadě vzpamatovali a přinesli svěží vítr v podobě zajímavého záporáka, kterého hrál Robert Knepper, známý jako "T-bag" z útěku z vězení. Také se do seriálu vrátil humor a nadhled. Výběr jednotlivých mozků byl také vynikající a možná nejlepší za celých 5 sérií. Ovšem příběh celé série šel dolů. Jednotlivé epizodní zápletky byly určitě zajímavější a hlavně zábavnější, než celkový děj a směřování seriálu. I když je fakt, že samotné detektivní případy nebyli ani v první sérii žádné terno a spadali spíše do průměru. Poslední série pak byla, až na pár vyčnívajících epizod, průměrná (čti průměrná a né špatná). Na seriál určitě budu v dobrém vzpomínat a jsem rád, že jsem se u něj mohl bavit po dobu pěti let. Jenom je škoda, že kvalita prvních dvou sérií nevydržela i po zbytek seriálu. 1. série 4,5*, 2. série 4*, 3. série 2*, 4. série 4,5* 5. série 3* Celkově 4* 70% ()

Reklama

ManOfPhoenix 

všechny recenze uživatele

iZombie mě překvapil. Má to skvělé postavy, dějové linky, a zvraty. Rose McIver hraje Liv a její osobnosti v jednotlivých epizodách úžasně, neztratí se i ostatní postavy, jako je komický Ravi (Rahul Kohli), detektiv Babineaux (Malcolm Goodwin), hlavně musím pochválit Davida Anderse jako Blaina, kterého jako záporáka ztvárnil skvěle, a taky se mi fakt líbil vývoj pro postavu Majora (Robert Buckley). A abych nezapomněl, hlavně se mi líbí začátky scén v komiksovém stylu. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

IZombie je seriál po všech stránkách sympatický, tuhle zombie nemůžete nemilovat. Jde o jednu z těch detektivek ozvláštněných fantasy prvkem s tím, že tady má fantasy prvek nad detektivkou lehce navrch. David Anders se pro roli veskrze slizkého záporáka snad narodil a Rahul Kohli jako Ravi je natolik sympatickou postavou, že si snad ani nezaslouží pouhou roli svádící k označení "sidekick". Problémy mám jen s Majorem, jehož dramatičnost mi brzy začala lézt krkem. Je to takový tragéd, že pořád doufám v jeho definitivní odpravení. Co se týče samotné Liv (Mohla by mít oživlá mrtvola stylovější jméno než "Liv Moore"?), obdivuji kreativitu jejího vaření. Někdy mám až pocit, že na nás některé epizody mávají absurditou a la "Pushing Daisies" (viz třeba 2x14 "Eternal Sunshine of the Caffeinated Mind"), za což jim patří můj neskonalý dík (Ano, pořád se mi po tom seriálu stýská.). Stále se pak ale nemohu zbavit dojmu, o kolik lepší by tenhle námět byl, kdyby se ho skutečně ujal Bryan Fuller. IZombie je vskutku osvěžením v současném seriálovém světě, ale pořád zůstává jen na půl cesty mezi realistickým pojetím a totálním úletem, osobnostní změny Liv pak působí zbytečné nereálným dojmem. Osobně si myslím, že by měli přitlačit na pilu v bizardnosti a stylizaci epizod, trocha šílenosti by tenhle seriál dovedla k úplné dokonalosti. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to vtipný, skvěle napsaný i zahraný. Klasická kriminálka. Vražda, detektiv, vyšetřování, jenže ve spojení s hororem a komedií to na papíře sice funguje šíleně, ale ve skutečnosti je to brilantní. iZombie se stal jedním z mých nejoblíbenějších seriálů. Od postav, jednotlivých příběhů až na hlavní dějovou linku se ani jednou nestalo, že by mě seriál začal nudit. Casting se trefil na jedničku a i když chápu, že bude někdo prskat, jak se tady znásilnilo téma "zombie" do teen kabátu, mě tahle parta bavila od začátku až do skoro apokalyptického konce. Liv, Ravi, Payton, Majore a Clive, díky za těch 5 sezón, byli jste skvělým relaxem a zábavou! ()

Galerie (680)

Zajímavosti (16)

  • Pro herce Bradleyho Jamese byla tato role poslední, ve které měl svůj původní nos. Krátce po natáčení se mu stal vážný úraz během sportu, po kterém musel ihned podstoupit plastickou operaci nosu. Zejména některé jeho fanynky nebyly vůbec nadšené a dlouho mu to prý zazlívaly, protože si mylně myslely, že mu „stoupla sláva do hlavy“ a tento zákrok si nechal provést jen z jakéhosi vlastního rozmaru. (Lynette)
  • Meno hlavnej hrdinky, Liv Moore, vychádza zo slovného spojenia "Live more", čiže "Viac živá". (mjmartin167)

Související novinky

Kdo se vydá na Krypton?

Kdo se vydá na Krypton?

04.09.2016

Celovečeráky od DC teď možná trochu zaostávají za těmi od Marvelu, na malé obrazovce je ale situace opačná. Marvelu se daří jen u Netflixu a s Agent Carter a Agents of S.H.I.E.L.D zásadní úspěchy… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Televizi zatopí Lucifer

Televizi zatopí Lucifer

03.03.2015

Arrow, The Flash, Gotham, iZombie, Supergirl, Krypton, Titans... a teď Lucifer. Vydavatelství DC Comics možná prohrává bitvu o velké plátno, rozhodně vládne ale v televizi, kde se vysílá nebo chystá… (více)

Reklama

Reklama