Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (432)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jednička je lepší. Ale asi jsem ani nečekal, že by ji dvojka mohla překonat, přesto jde o jednu z nejzábavnějších pixarovek posledních let a rozhodně nejlepší sequel. Brad Bird servíruje v kině skutečně monumentální akční scény a navíc jich není málo. Umí být dech beroucí a velkolepé, když jde o osud celého města, i hravě zábavné a legrační, když se do akce pouští Jack-Jack. Scénář navíc dává dost prostoru jak hrdinskému blbnutí Elastičky, tak panu Úžasňákovi a jeho boji s otcovskými povinnostmi. A dohromady se to skvěle doplňuje. Opět je to výborná rodinná akční comicsovka, která se nesnaží jít na sílu naproti dětským divákům. Trochu tedy zamrzí, že samotná zápletka je zbytečně průhledná a nepřekvapivá. Ale ne tak, aby to člověku v kině zkazilo zážitek. Pixar odvedl dobrou práci. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zprvu mě trochu mrzelo, že Pixar nevyužil čtrnáctiletou pauzu k tomu, aby nechal hlavní hrdiny zestárnout, a že navazuje přesně tam, kde minule skončil. Jenže nakonec jsem mile překvapen, jak se to navázání podařilo. Zrovna tak se mi líbí, že se druhý díl nedrží toho nechvalně známého prokletí některých dvojek a nemusí být za každou cenu větší v každém směru. Naopak, prvnímu filmu se docela podobá a je skoro i stejně dobrý. Skoro. Ohromně mě bavila celá ta sitcomová část s Bobem v domácnosti, protože pohled na bezradného a vyřízeného superhrdinu je milionový a Jack Jack je coby hlavní zdroj zábavy skvělý. Bohužel tahle celá legrace tak nějak přebila (obstojnou) padoušskou zápletku, ze které mi v paměti utkví hlavně dokonalá animace a ta skupina velmi podivných hrdinů. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Mechanicky sequel od robotov bez ludskeho dotyku. Vsetko je ako ma byt. Nic tam nie je zle, ale.... za mna najslabsi Birdov film. Samozrejme je to o dve triedy lepsie nez vsetci Zloduchovia, Transylvanie, Madacascary a ine hovadiny. Od Pixaru vsak ocakavam vzdy uplne top zazitok a ked sa nedostavi, je to sklamanie. 7/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

I dysgrafik užasne nad Úžasňáky, kteří hravě překonávají časovou propast čtrnácti let, co uplynula od premiéry jejich prvního filmu. A hned pětičlenná rodinka Supráků čelí nemalé patálii - jsou prohlášeni za nelegální a postaveni mimo zákon. A je třeba tuhle polízanici ihned rázně (vy)řešit. Dochází tak k nečekané výměně rodičovských rolí. Elastigirl, kterou jsem přejmenoval na Elastimilf, se vydává do ulic zachraňovat lidské životy, zatímco její manžel zůstává s dětmi v domácnosti, což ho psychicky i fyzicky vysává. Navíc se u jejich nejmenšího drobečka začínají projevovat superhrdinské schopnosti. A i svět létá v problémech, neb se objevila hrozba kardinálních rozměrů - padouch Hypnotizér. Pixar s Disney z toho vyšly kompromisně, bude to maličko temné, ale jenom nepatrně, a hlavně to bude fajn rodinné animované pokoukáníčko v patřičné technické i dynamické kvalitě, co neustále hýří pestrými barvami a dobře načasovanými akčními sekvencemi i jedním dobře načasovaným zvratem stran totožnosti hlavního padoucha, ale také nečekaně propracovanými charaktery, tedy v rámci možností animovaného filmu. Brad Bird by měl zůstat u animáků, hraným filmům tolik režijního umu nedává. Český dabing je zdařilý, komické scény mají nebývalou originalitu. A delší stopáž nevadila. Jen hudebně to nijak nezářilo, "bondovské" motivy nudily svou neoriginalitou, též hledisko předvídatelnosti občas překračovalo únosnou míru. Na světě je sympatiemi překypující animované dobrodružství ve skvělé formě. 9/10 ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Dokonalý produkt z lepšího mekáče. Neznepokojí, neurazí, udělá to, co dělat měl a druhý den o něm člověk neví. Ale mě tohle nebaví. Takže pointu jsem nepřekvapivě rozlouskla po půl hodině filmu (ale to se dalo čekat, na tom to ostatně nestálo) a pak až do konce koukala jedním okem na Twitter a druhým na plátno. Výtečná animace, naopak výtvarná stylizace pro mne téměř za hranicí snesitelnosti. Zajímavá byla lehce naťuknutá paralela superhrdinů, virtualizace a oslabení skrze maximální zabezpečení, nicméně byť je pro zápletku klíčová, není moc rozvedená do hloubky a slouží jenom jako záminka, aby mohli Supers vytvářet a akcelerovat Rio. A k tomu občasný patos a shitload rodinného štěstí. Avšak musím konstatovat, že klimatizace ve Slovanském domě, kvůli níž jsem se na tohle nechala vytáhnout, byla výtečná a výrazně mi zlepšila včerejší večer. [kdo tyhle filmy rád, bez obav může k mému hodnocení přihodit 2*] ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Dodávku „Pizza Planet“, která se objevuje ve všech filmech od Pixaru, je možné vidět na konci boje Elastičky s falešným Hypnotizérem po dopadu na ulici. (vojacekr)
  • Mražoun předává rodině vizitku Winstona Deavora a na ní je adresa 1200 Park Avenue, což je adresa, kde sídlí Pixar. (SONY_)
  • Na konci filmu jde Violet s Tonym do kina na film „DementiA 113“, kde se nejedná pouze o odkaz na film Dementia 13 (1963), který zapadá do časové osy 60. let, kdy se film odehrává, ale lze si všimnout i známého easter eggu Pixaru, kde „A113“, což odkazuje na číslo učebny kalifornského institutu umění, odkud vzešlo spoustu animátorů Pixaru. (vojacekr)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama