Reklama

Reklama

Manhattan

(seriál)
  • USA Manhattan
Trailer 2
USA, (2014–2015), 18 h 40 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Sam Shaw

Hrají:

Rachel Brosnahan, Michael Chernus, Christopher Denham, John Benjamin Hickey, Ashley Zukerman, Katja Herbers, Travis Hammer, Alexia Fast, Mark Moses (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Dobové psychologické drama se odehrává v Los Alamos v Novém Mexiku na pozadí tajného úkolu vyrobit první atomovou bombu na světě. Budeme sledovat brilantní, ale chybující vědce a jejich rodiny, kteří se pokoušejí navzájem sžít ve světě, kde tajemství a lži pronikají do všech aspektů jejich životů. Charlie Isaacs a jeho rodina přijíždějí do Los Alamos a objevují tajemství a podmínky života, jež se vyžadují od těch, kteří pracují na nejutajovanějším světovém projektu atomové bomby. Na něm pracují dva soupeřící týmy vědců, jeden pod vedením Reeda Akleyho – tým Hubeňour –, druhý v čele s Frankem Winterem (tým Imploze). Poté začne mít Frankova manželka Liza, botanička, podezření, když si začne všímat změn v místní flóře... (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (47)

Stíba 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že můžeme být buď milováni nebo mít mír. Musíme být zrůdami dnes, abychom zastavili zrůdy zítřka. Celý monolog Charlie Isaacse v předposledním díle skvěle ukazuje, čím je pro svět atomová bomba. Seriál samotný je ale více o různých intrikách, soupeření jak mezi zeměmi tak skupinami připravujícími bombu, špionážních praktikách či běžných vztahových problémech, než o konstrukci bomby samotné. Jako pohled do zákulisí tohoto megaprojektu 2SV jehož výsledek na vždy ovlivnil pohled na válku jako takovou velmi dobré ale k plnému hodnocení bych přece jenom potřeboval trochu víc. Škoda, že díky nízké sledovanosti byl seriál utnut po druhé sezoně, protože pokračování by si určitě zasloužil, a to už jen kvůli historické fázi ve které k utnutí došlo (druhá série končí přesně ve chvíli prvního jaderného testu). Další období s přesahem za svržení bomb na Hirošimu a Nagasaki by skýtalo spoustu zajímavých momentů. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Dění v Los Alamaos v době konstruování jaderné bomby je moje hobby. Vím proto, že vztahy, podrazy a konkurenční války mezi protagonisty zdaleka nebyly tak vyjpaté, jak se zde podává. Seriál je napsaný a zrealizovaný skvěle, nic proti tomu. Jenže já mám ten handicap vědomosti o skutečnosti, který mi brání přidat z 80-ti na 100%. ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele

Stanice WGM má dobře nakročeno stát se dalším významným televizním hráčem v Americe. Letos úspěšně odstartovala se svým prvním hraným seriálem Salem a teď na něj navazuje s povedeným Manhattanem. Všichni víme, jak tenhle příběh dopadl a kdo měl na svědomí Fat Mana a Little boye - jenže za Manhattanským projektem stálo více lidí a my se máme možnost podívát do zákulisí, kde kdesi v poušti v Novém Mexiku probíhala jiná válka - válka o čas - louskání čísel, rovnic, grafů a dalších všemožných výpočtů, které měli moc ukončit ničivou válku jednou provždy... Aneb poučný seriál, který přináší nový originální náhled na tak známé téma. Z matiky či fyziky se asi ničemu novému nepřiučím (protože je to marný:D), ale aspoň jsem nenásilnou formou zjistila, kdože byl Heisenberg (ne Walter White to není;-) ). ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Hovadina. Zajímavé téma, položené na historii vzniku Manhattan projektu a honbou za první "atomovkou", zneuctěné typicky seriálovými výcucy z prstu, smyšlenými kecy a zvraty a doslova dementním jednáním a chováním postav a jejich irelevantních soukromých dramat. To zajímavé by se z dosavadních 13 dílů celé 1. série dalo vměstnat tak do... 4 až 5, zbytek zahodit a tyhle hovadiny nacpat do nějakého "Tak jde čas" odděleného seriálu. Nečekal jsem hraný historický dokument, to ani omylem (ačkoliv ten by pro tohle téma byl asi tak 100% lepší volbou), ale takovouhle hovadinu také ne. Všechna ta zmíněná a známá jména pokaždé, když se na tohle někdo dívá, se ve svých hrobech obrací v pečlivě a mnohokráte propočítaných rotacích. (Prostě se jen vzala jména, místa a základní známá fakta a postavila se na tom klasická televizní seriálová limonáda.) ~ Zajímavé komentáře: DavidS., sunfreedom ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Vyprava pekna, atmosfera pusobiva, clovek by si nejradsi nalil whiskey taky. Serial ma misty velmi rychle az bych rekl hekticke tempo, ktere se vsak v prubehu serie nastetsi zklidnuje. To pak prospiva i vice i mene mrazive atmosfery. K postavam si tak nejak stale nemohu uplne najit cestu, ikdyz se to s kazdym dilem lepsi. Skoda, ze zde neni vice realnych postav na ukor fikce. I pres vsechny mozne vyhrady se vsak jedna o velmi solidni televizni zabavu. S kazdym dilem prijemnejsi... ()

Galerie (560)

Reklama

Reklama