Reklama

Reklama

Manhattan

(seriál)
  • USA Manhattan
Trailer 2
USA, (2014–2015), 18 h 40 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Sam Shaw

Hrají:

Rachel Brosnahan, Michael Chernus, Christopher Denham, John Benjamin Hickey, Ashley Zukerman, Katja Herbers, Travis Hammer, Alexia Fast, Mark Moses (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Dobové psychologické drama se odehrává v Los Alamos v Novém Mexiku na pozadí tajného úkolu vyrobit první atomovou bombu na světě. Budeme sledovat brilantní, ale chybující vědce a jejich rodiny, kteří se pokoušejí navzájem sžít ve světě, kde tajemství a lži pronikají do všech aspektů jejich životů. Charlie Isaacs a jeho rodina přijíždějí do Los Alamos a objevují tajemství a podmínky života, jež se vyžadují od těch, kteří pracují na nejutajovanějším světovém projektu atomové bomby. Na něm pracují dva soupeřící týmy vědců, jeden pod vedením Reeda Akleyho – tým Hubeňour –, druhý v čele s Frankem Winterem (tým Imploze). Poté začne mít Frankova manželka Liza, botanička, podezření, když si začne všímat změn v místní flóře... (Viasat)

(více)

Recenze uživatele Slasher k tomuto seriálu (6)

Manhattan (2014) 

S01: Manhattan Project mě fascinuje a moje jediná výtka tu jest, že bych rád víc skutečných postav aktérů (než v podstatě jen Oppenheimera) a trošku víc válečný politiky, tedy větší ukotvení v historický realitě plus i pohled z vyšší perspektivy, na úkor lesbi záletů a jiných prostých milostných odboček :) Je to ale slušně poutavá, hezky retro plná propagandistických plakátů, herecky silná (Hickey příjemně překvapuje, vedlejšky jako Stormare, J. Carroll Lynch, Camp) sonda do přísných poměrů v Los Alamos, machinací a souboje dvou týmů vědců o vyvolený funkční design superbomby - “Thin Man” versus imploze. 80% (x) S02: Dvojka je členitější, má větší ambice, dopředu jde špionáž, vládní špína a mám pocit, že ubylo bezvýznamných pletich. Silná je celá finální část s logikou bomby shozené na Japonsko a samozřejmě, testem T. samotným. Tak sice bylo v plánu pokračovat studenou válkou a H-bombou, ale vida, seriál byl zrušen v bodě, kdy se svým způsobem završil projekt samotný, tj. nemám pocit, že bych přišel o konec. Jinak celkem zajímavý progress postav, vedl u mě obsesivní Frank - předloha reálný vědec S. Neddermeyer. Co nemůžu odpustit, že se v celé sérii nezjevila postava generála Grovese. Tip doplnit si o toto. 80% “If we want to change the world, then we need to embrace what the world will call us when we finish what we started.” ♪♫ ()

Série 1 (2014) (S01) 

Manhattan Project mě fascinuje a moje jediná výtka tu jest, že bych rád víc skutečných postav aktérů (než v podstatě jen Oppenheimera) a trošku víc válečný politiky, tedy větší ukotvení v historický realitě plus i pohled z vyšší perspektivy, na úkor lesbi záletů a jiných prostých milostných odboček :) Je to ale slušně poutavá, hezky retro plná propagandistických plakátů, herecky silná (Hickey příjemně překvapuje, vedlejšky jako Stormare, J. Carroll Lynch, Camp) sonda do přísných poměrů v Los Alamos, machinací a souboje dvou týmů vědců o vyvolený funkční design superbomby - “Thin Man” versus imploze. 80% (x) ()

Zraňujeme to, co milujeme (2014) (S01E01) 

Dobrý dojem z prvního dílu. Že to nebude jen nudná povinnost v rámci tématu atomová bomba, ale i vcelku fajn divácký zážitek. Hezky retro včetně oldies songů, nástřel vypjaté atmosféry Los Alamos, rivality mezi vědci, pro nás zajímavé zmínky Golema, Prahy, kafkaesque... "Welcome to nowhere." ()

Poslední dedukce králů (2014) (S01E04) 

Udělal mi radost přízrak první světové a paralela užití chemických zbraní s morální tíhou vynálezu bomby všech bomb. Mrazí hezky. "In this war, scientists are soldiers." ()

Série 2 (2015) (S02) 

Dvojka je členitější, má větší ambice, dopředu jde špionáž, vládní špína a mám pocit, že ubylo bezvýznamných pletich. Silná je celá finální část s logikou bomby shozené na Japonsko a samozřejmě, testem T. samotným. Tak sice bylo v plánu pokračovat studenou válkou a H-bombou, ale vida, seriál byl zrušen v bodě, kdy se svým způsobem završil projekt samotný, tj. nemám pocit, že bych přišel o konec. Jinak celkem zajímavý progress postav, vedl u mě obsesivní Frank - předloha reálný vědec S. Neddermeyer. Co nemůžu odpustit, že se v celé sérii nezjevila postava generála Grovese. Tip doplnit si o toto. 80% “If we want to change the world, then we need to embrace what the world will call us when we finish what we started.” ♪♫ ()

Damnatio Memoriae (2015) (S02E01) 

Slušný úvod - den Trinity, chybějící Frank a náznak, že S02 přidá důraz na téma špionáž. "In the space between a working design and a weapon that works, empires burn." ♪♫ ()

Reklama

Reklama