Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (290)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bál animace, ale byla v pohodě a ani trochu neznesvěcovala odkaz legendárních postaviček. Tradice se drží i většina vtipů, takže Obelix má radost z mlácení římanů, Idefix je krásně roztomilý a římští velící padouši jsou jedny z nejzábavnějších postav. Já mám jen radši ty výpravnější díly jako cesty do Británie, Egypta nebo do legií. Tady je alespoň ta sociální zápletka, takže alespoň něco málo nový Asterix přináší. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po posledních hraných průšvizích se Asterix vrátil zpátky ke kořenům a vůbec nevadí, že už se nejedná o klasickou animaci, protože digitální studia odvedla víc než slušnou práci. Asterix s Obelixem tentokráte stojí proti těm největším hrůzám jako jsou konzum, globalizace a asimilační politika Říma. Za tenhle nápad by scénárista zasloužil metál, protože tu byl prostor pro hromadu fórků a hlášek, které film dokázal plně využít. Parádní animák a doufám, že Asterix a Obelix budou v nastaveném kurzu pokračovat. 90% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že se mi mnohem více líbí hraná verze, ale rozhodně i tohle byla solidní pohádka. Hlavně oceňuji celkem vtipný a originální koncept o tom, kterak do Gálie obchod a byznys přišel. Člověk se opravdu několikrát od srdíčka zasměje. Nějaké časté erekce jsem během sledování nepociťoval, přesto se rozhodně jedná o slušnou zábavu pro malé, větší i ty úplně velké borce. Věřím, že každý si ve snímku najde to svoje. Takže 3! ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Po prvních zmínkách a traileru jsem se trošku bál, ale po shlédnutí (i s CZ dabingem, který minimálně pro hlavní dvojici zanechal správné obsazení) mohu s klidným svědomím říct, že je to po spoustě let konečně zase pořádný Asterix, ač 3D animovaný, tak vracející se zpět k vlastním kořenům. Vizuálně je to film, řekl bych, krásný a animace jednoznačně překonává těch několik posledních kreslených Asterixů (vikingové, amerika,..). ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Je to ztřeštěné, o něco víc, než je u Asterixů zvykem, je to praštěné a možná příliš moderní nápadem, ale co musím uznat, tak to je pár humorů, u kterých jsem se skutečně pobavil, pár dobrých rýpnutí si do současnosti a hlavně zpracování. Nevěřil bych, že schválím jiné než 2D zpracování, ale tady se 3D povedlo udělat tak, že je pěkné, ničím neruší a není ničím moderně odporné. Za hodně dlouhou dobu asi jeden z nejlepších Asterixů, ty hrané lehce překonává o několik hozených menhirů. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Jedna z postáv sa volá "Travaillerpluspourgagnerplus", čo znamená: pracuj viac, aby si zarobil viac. Bol to slogan Nicolasa Sarkozyho, keď kandidoval za prezidenta Francúzska. (megajalec)
  • Písnička, která ve filmu zazní, je „Sarà perchè ti amo“. (mar48)

Reklama

Reklama