Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (290)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se toho, nebudu lhát, ono 3D provedení těchto klasik už nejednu zabilo (krásný příklad za všechny - Šmoulové), ale nakonec se to povedlo. Pobavil jsem se, bylo to dobře vymyšlené (a s chytrou myšlenkou), nudil jsem se minimálně a o oblibě postav nemám potřebu se nějak rozepisovat, tu mám už z komiksů. K nějakému nadšení u mě sice nedošlo, ale i tak mám dojem, že to snad i byl nejlepší zfilmovaný Asterix - ale zase na druhou stranu, ty starší animáky jsem viděl už pěkně dávno a musel bych si je znova připomenout. Tak jako tak jsem si to užil - jak se říká - jako malý kluk (ačkoli na mě tohle přirovnání platí úplně jinak, já nikdy emoce bůhvíjak neprojevoval ani jako dítě), přece jenom komiksy jsem jako malý četl a mám je rád. Btw překvapilo mě, že zde Asterix s Obelixem byli částečně poraženi, to jsem snad ještě nikde jak neviděl, tak nečetl. 4* ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Po pro mě nevydařeném druhém Spongebobovi jsem byl ohledně Asterixe v 3D dosti skeptický. Nakonec ale můžu s úlevou říct, že se mé obavy nenaplnili a že jsem si Asterixe: Sídliště Bohů docela dobře užil a už od prvního vtípku, kdy nám byl představen architekt, který je tak dobrý, že některé jeho stavby dokonce ještě stojí, jsem byl ve svém živlu. Humorem a provedením se nový Asterix opravdu mnohem více podobá starým kresleným filmům, než těm hraným a to je podle mého jen dobře. 3D animace nakonec k Asterixovi také poměrně dobře pasuje a i s dabingem a hudbou jsem byl spokojený. Pokud se budou příběhy o statečném Galovi ubírat i dál tímto směrem, tak mi to opravdu vadit nebude. 8/10 ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Je v tom dost staré dobré Asterixovštiny + správná porce popkulturních i společenských odkazů + krásně vybalancovaný poměr gagů a verbálních humorů (či spíš římsko-galovské agrese a šarmantního žvanění, heh) + příjemná animace, jež svojí CGI podstatu nikerak nevystrkuje na odiv a hezky svou stylizací upomíná na časy dřívější. Rozhodně mnohem lepší zásek, než poslední hraní Asterixové. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se v podobném duchu vývoj série ubíral dál. P.S. Po druhém vidění dojmy ještě lepší. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Atmosféru dřívějších animovaných filmů zde fanoušek dua Asterix a Obelix prakticky ani nepocítí. Scénář psaný na koleni se také bohužel podepsal na ději viděného na plátně. Od počátku až po závěrečné titulky jsem si v duchu říkal "Bože, kdyby jsi to teď utnul, vůbec bych se nezlobil" aneb, když vás film nudí od začátku do konce. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jsou zpět. Galové rozvrácení více než kdykoli předtím, Římané prohnanější, ale také hloupější a hlavně vtipnější než dříve a humor vysoce trefný, společně s legendárními 12 úkoly nejlépe reflektující některé sociální problémy současnosti. A jelikož já tenhle typický Asterixův humor naprosto miluji, po další projekci jsem nucen konstatovat, že Sídliště bohů se řadí v mých očích mezi ty úplně nejvtipnější počiny nikoli pouze v rámci komiksových Goscinyho karikatur, ono totiž hravě strká do kapsy většinu animované konkurence za celé dlouhé roky. Animace je výtečná, vedlejší postavy (Centurion, hlavní otrok, mrskač otroků!!) nezapomenutelné a český dabing, jakkoli zní originál nezaměnitelně, naprosto perfektní. V tomto duchu se modlím za další pokračovaní na každé maximálně tři roky. :-) 90% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Film se stal komerčně nejúspěšnějším animovaným filmem ve Francii v roce 2014 a vydělal v ní 26,6 milionů amerických dolarů. Po celém světě pak 51 milionů dolarů, avšak film nebyl nikdy promítán v USA. (mar48)
  • Písnička, která ve filmu zazní, je „Sarà perchè ti amo“. (mar48)
  • Jedna z postáv sa volá "Travaillerpluspourgagnerplus", čo znamená: pracuj viac, aby si zarobil viac. Bol to slogan Nicolasa Sarkozyho, keď kandidoval za prezidenta Francúzska. (megajalec)

Reklama

Reklama