Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angelika, markýza andělů je první část pětidílné ságy o krásné Angelice a její cestou za láskou k hraběti de Peyrac. Do Angeliky, zchudlé šlechtičny, se zamiloval už v jejím dětství venkovan Nicolas, ale protože v den její svatby kvůli Angelice zabil správce, musel uprchnout. Angelika náhodou odhalila intriky proti králi, stala se nebezpečnou královým nepřátelům, kteří ji dali zavřít do kláštera. Vysvobodil ji až sňatek s bohatým hrabětem, kterého však Angelika znala jen podle řečí, které o něm kolovaly. Po prudké nenávisti přišla láska na život a na smrt. Hrabě de Peyrac byl však příliš bohatý, vzdělaný a odvážný. Nikdo a v ničem nesmí zastínit krále… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (273)

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku si Angelika vysloužila díky nostalgickým vzpomínkám na prázdniny trávené u babičky, kdy byla u téhle prostoduché blbiny povinná účast za doprovodu četných komentářů typu "to je ten největší hajzl pod sluncem" či "ta si zase naběhla, husa jedna." Zároveň uznávám, že ve srovnání s krávovinami od Rosamund nebo latinoamerickými soap operami je to pořád umění, ba dokonce se tu najdou i herci, a proto vypotím i tu druhou hvězdičku. Ale třetí už ze mě nedostanete, ani kdybyste na mě poštvali Peyracovy čáry máry! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak na tu romantiku já nikdy moc nebyl, tohle jsou spíš ženský filmy, ale i po letech musím uznat, že nějakou tu filmařskou kvalitu Angelika rozhodně má. Pravda první polovina není žádnej zázrak, ta love story mě taky zrovna nezaujala, ale od druhý půlky se to pěkně rozjede. Proces z Peyracem je pak celkem dobře a realisticky natočenej a ukazuje co nastane, když se dá moc do rukou hloupým a závistivým lidem. V tomhle mi film trochu připomenul můj oblíbený kousek Kladivo na čarodějnice.55% ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Historické romance nevyhledávám, ale Angelika s Michèle Mercier má trochu výjimečné postavení. Osudy ženy, která lámala srdce francouzské aristokracii a sama při tom neskutečně trpěla, mají skoro až romanticky odyseální přesah. Navíc výprava, kostýmy a účesy z 60. let jsou mi daleko sympatičtější než současná historická sterilita plná nevýrazných herců, tmavého obrazu a ušmudlanosti. (909.) ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Před mnoha lety mi spolužák na základní škole z knihovny svých rodičů zapůjčil první, druhý a šestý (poslední) díl románového cyklu o Angelice (ve slovenském překladu). Před nedávnem jsem na komplet toho samého vydání narazil v nabídce jednoho antikvariátu a neodolal jsem. Po opětovném přečtení a zhlédnutí filmu, který jsem poprvé viděl v kině někdy v 80. letech, musím ocenit kvalitní scenáristickou práci, která z pětisetstránkové předlohy destiluje ve srozumitelné zkratce to nejdůležitější a přidává navíc ikonické výjevy (Joffreyho laskání antického torza). Scéna, kdy je Angelika v Louvru pronásledována vrahy, je stále stejně působivá a nejlepší postava je věrný přítel D'Andijos s hláškou: "Ne, není ošklivý. Je strašný!" ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Je to hloupé?Ano.Je to naivní?Ano.Ale taky co čekat od skoro 60 let staré červené knihovny.Já Angeliku neviděl takových 25 let,nepamatoval sem si z ní vůbec nic a až na pár detailů jako třeba prapodivné skoky v čase sem se vlastně bavil.Chce to sice mít tu správnou náladu,ale jednou za čas něco podobného nemůže ničemu ublížit...70% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (30)

  • Natáčení probíhalo v mestečku Montbard, které se nachází přbližně 62 km severozápadně od Dijonu, a na zámcích Marigny-le-Cahouët, Château de Tanlay i Château d'Esclimont. Divákům se nabízí také překrásný pohled na francouzské zámky Tanlay, Esclimont a Versailles nebo na cisterciácké opatství Abbaye de Fontenay. (Cucina_Rc)
  • Michèle Mercier (Angelika) si do zmluvy vydobyla klauzulu o tom, že ju nikto z filmového štábu nesmie vidieť nahú. (Raccoon.city)
  • Pri scéne, kde musela Angelika (Michèle Mercier) vstúpiť nahá do vane, si herečka na bradavky a od pupka až k stehnám nalepila kusy červenej náplasti a umelou hmotou si zakryla aj prirodzenie. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Robert Hossein

Zemřel Robert Hossein

31.12.2020

V poslední den nelehkého roku 2020 odešel francouzský filmový i divadelní herec, scenárista a v neposlední řadě také režisér, Robert Hossein. Právě včera přitom veterán evropské kinematografie… (více)

Oscaři – dvojitý úder

Oscaři – dvojitý úder

27.06.2009

Dnes pro vás máme hned dvě zajímavé zprávy, souvisící s Cenami Akademie – první o zásadní změně ve vyhlašování Oscarů, druhou o tom, že oscarový film můžete použít jako zbraň v politickém boji. Ale… (více)

Reklama

Reklama