Reklama

Reklama

Nezkrotná Angelika

  • Československo Nezkrotná Angelika (více)
TV spot

Obsahy(1)

Angelika opouští dvůr a Francii, aby našla svého manžela, hraběte de Peyrac. U Středozemního moře vstupuje na palubu královské galéry, jíž velí u dvora oblíbený vévoda de Vivonne, bratr královy favoritky, Mme de Montespan. Poté, co je galéra napadena piráty, Angelika se vrhá přes palubu. Netuší, že velitel pirátské lodi – obávaný Rescator – je Jeoffrey de Peyrac, kterého hledá… Před utonutím ji zachrání až pirátská loď markýze d’Escrainville, opilce a zatracence, který nenávidí ženy. Svou touhu Angeliku zabít ovládne jen proto, aby ji výhodně prodal na trhu otroků v Candii (Kréta). Kdo ji jednou spatřil, nemůže na ni zapomenout. A to se stává Angelice znovu osudné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (117)

kingik 

všechny recenze uživatele

Angelika se vydává na cesty, aby našla svého manžela, hraběte de Peyrac. Ocitá se na palubě galéry kterou přepadnou piráti. Kdyby tak tušila, že jejich velitelem je její manžel, tak by jistě nevolila skok přes palubu. Následně padne do rukou zlotřilce a opilce, který se jí rozhodne výhodně prodat do otroctví. Kýčovitá Angelika mě nikdy moc nebrala. Přitažlivá Michele Mercier je ve své roli více než dobrá, ale to už se nedá prohlásit o kvalitě jednotlivých dílů se sestupnou tendencí. Navíc je to film pro ženské, které ocení pěkný romantický příběh. Muži mohou maximálně ocenit půvaby Angeliky. Já ještě ocením kvalitní český dabing s vynikající Libuší Švormovou a poměrně solidní režijní práci. Mé hodnocení: 60% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nevidím v tom žádné zhoršení ani zlepšení oproti předchozím Angelikám. Ani atmosféra nebo děj nijak nevybočují ze standartu, akorát že tentokrát to bylo na moři. Zajímavé bylo znásilnění tím kapitánem lodi, co ji zachránila, a pokus o znásilnění skupinkou několika nadrženejch zhovadilců. A opět to všechno zachraňuje krása Michele Mercier, která v mym hodnocení vždy znamená hvězdičku navíc... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Královna mediteránu s humanitou v srdci a humiditou o kousek níž. Ta však nepatří kapitánům, co by do ní nejraději vnořili svůj sextant, ani lačné lůze v podpalubí. Náleží jen jejímu vyvolenému jménem Restaurátor (nebo tak nějak), co v téhle romantice za dvacku je jako jediný schopen zaplatit tuhle komoditu a opravit její zraněné tělo a duši. Shledání, trocha žárlení a už je zase pryč. Příště. Snad sultán dá. Nebo ona dá sultánovi, já už nevím.. U oka mi vytanula slza a chci věřit, že to nebylo od zívnutí.. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl Angeliky a taky žádné veledílo, mě osobně celá tahle série dost nudí. I když je Angelika rozhodně kočka tak ty její kecy jsou opravdu unikum. Celou dobu jsem jí sice přál ať dostane co chce(už od prvního dílu jsem jí to přál, ale jen proto aby celá série už skončila). Každopádně kdybych měl hodnotit celou sérii jako komplet dostala by maximálně 2*. Nemám a ani nebudu mít tuhle sérii rád. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

To, čo by inde bola zápletka na úvod, od ktorej by sa príbeh odrazil k hlavnému deju Angelike vystačí na celý film. Na začiatku teda padne do rúk korzárov, ktorý ju chcú predať do otroctva, víťazom dražby je ale “vy viete kto” a film sa končí. Je pravda, že je to veľmi krátky snímok, ale toto bolo naozaj primálo aj na osemdesiat minút. V závere ale zrazu nie je čas a tak zvraty v chovaní postáv a dejové kotrmelce sú nahádzané jedny cez druhé. V čom sa tento film ale líši od predchodcov (aspoň ako si ich pamätám ja) je to, že tentokrát sa titulná hrdinka výnimočne nenechá klátiť každým mužským v dohľade - naopak, sa tomu dokonca bráni (zrejme preto je “neskrotná”). Aspoň výprava bola celkom slušná a pocítil som aj závan naivne dobrodružnej poetiky, takže to najhoršie zas nebolo. 5-/10 ()

Galerie (69)

Zajímavosti (7)

  • Nechybělo málo a film vůbec nevznikl, nebo alespoň ne s hlavní představitelkou Angeliky Michèle Mercier. Po filmu Angelika a král (1966) se Michèle Mercier rozhodla smlouvu přerušit a odmítla natáčet další filmy. Producent Francis Cosne se sice pokoušel vyjednávat, ale marně. Vrhl se tedy do hledání jiné herečky. Údajně uvažoval o Ursule Andress nebo Claudii Cardinal, ale z projektu nakonec sešlo, protože němečtí a italští koproducenti odmítli angažovat jinou herečku než Michèle Mercier a ohrozit tak své investice. Nakonec znovu zavolal Michèle Mercier a přemluvil ji k účasti na dalších dvou filmech. Herečka si vymínila honorář milion franků za každý film, což byla oproti předchozím honorářům obrovská změna. V dodatečných klauzulích smlouvy si vymohla, že ani tentokrát se na plátně neukáže nahá. Dala si rovněž písemně potvrdit, že na náklady produkce bude používat svůj vlastní automobil Mercedes 600. Natáčení probíhalo v roce 1967 především v Tunisu, konkrétně ve městečku Sidi Bou Said, a ve studiích italské společnosti Cinnecità. (Cucina_Rc)
  • Scéna s "candijskými kočkami", které v jedné ze scén napadají Angeliku (Michele Mercier), byla točena následovně. Kolem nohou se jí potuluje mnoho živých koček, když však na Angeliku (Michele Mercier) kočky "skáčou", byly použity kočky vycpané, přičemž místo drápků měly modely rybářské háčky, aby se udržely na šatech. Herečka pak měla škrábance po celém těle. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama