Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem nikdy nedržel v ruce komiks, moc se mi líbí hraná zpracování, ale nejsem fanoušek právě těchto animovaných. Koukám na ně, protože zde jsou velmi oblíbené. Mě to prostě přijde už trochu hloupé. A pro děti o to víc. Postavený celý příběh jen na násilí?? Nevím. Vlastně mi to přijde všechno pořád stejné, jen se vymyslí jiná boční dějová linka, ať je to a Anglie, Kleopatra, .... ale jinak je to pořád to stejné. A nijak zvláště mi to nepřijde vtipné... tento díl byl ale trochu jiný. I se mi celkem líbil. Zatím, a to jsem ještě všechny neviděl, ho tlačím mezi nejlepší tohoto počinu.... Nevím, nějak prostě nechápu, co se vám všem na tom líbí... ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Tohle je zfilmovaný můj nejoblíbenější Asterixův komiks. Jako sešit se to jmenuje Asterix Legionářem, a je to jeden z nejvtipnějších dílů. Goscinny a Uderzo vytvořili neuvěřitelnou dvojici, který se setkávají s šílenými situacemi, a bláznivými postavičkami, ať už z historie, nebo smyšlených. Na filmové plátno nikdy není možné přenést kouzlo sešitové, nicméně zábava je to stejně, a je to fajn podívaná. Baví to různé věkové kategorie už nějakou tu řádku let, a stále to neztrácí kouzlo. ()

Reklama

Benjik 

všechny recenze uživatele

Masterpiece. Ze všech kreslených Asterixů je tento nejdospělejší a nejvíc v něm fungují emoce (plus dvě velmi depresivní pasáže, tu v pouši a tu v bouři, kdy se Asterix topí ve vězení), stejně tak má nejspíš i nejnosnější příběh, který nabízí hned několik dokonalých - různě variabilních - situací, ať už jde o převlékání plášťů, neschopnost gladiátorských trenérů, výcvik v armádě, či tržní hospodářství. Český dabing je naprosto bezchybný a podporuje nekonečnou hláškovitost filmu. Film je pro mě těžká nostalgická bomba, miloval jsem ho odmala, a já byl odmala dost náročný divák. A časem tenhle klenot jen nabírá na síle, protože je všechno, co už dnešní animáky prakticky nejsou - hravý, dělaný s opravdovou láskou, nekorektní, ostrý, velmi drzý a místy až temně dospělý. 10/10................"Mám žaludek prázdnej jako špajz po svatbě."...."Neničit les? Aha, ty myslíš tohle. Ale dyť ten les není skoro vidět, protože je to tu samej blbej strom!" ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix málo kdy zklamou, i když novější příběhy jsou opravdu slabé, překvapení pro Cézara patří určitě mezi to lepší se zmíněnou galskou dvojicí. Příběhu se už tradičně některé prvky dají vytýkat, ale proč, když je to příjemná zábava, která není pouze pro děti. Zbytečné srovnávat s komiksem, který je prostě jiný a má jiné kouzlo než animovaná filmová zpracování. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Asterix, nejlepší animovaná komedie, nejlepší francouzská komedie. Tolik absurdního, inteligentního, fyzického i slovního humoru v každé scéně, kolik jen je možné. Nemluvě o krásné animaci s dokonalou atmosférou a... to sousloví mi fyzicky ubližuje... dokonalým-českým-dabingem. ___ "What he says?" ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Římská provincie Afrika (Africa Proconsularis), ve které se odehrává část příběhu, byla vytvořena v roce 146 před Kristem po zničení Kartága v Třetí punské válce a rozkládala se především na území dnešního Tuniska. (vojtaruzek)
  • Příběh filmu je kombinací komiksů "Asterix legionářem" a "Asterix gladiátorem". (Czernozub)
  • Ve scéně, kdy v kasárnách svolají všechny k jídlu, mrskne kuchař talířem přes celý stůl až k Idefixovi. Na zem talíř dopadne poloprázdný. Když do něj pes kopne a vyšle ho k Asterixovi, je opět plný. (Ozzy88)

Reklama

Reklama