Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 2
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (232)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Toto mohlo být velké (a klidně kratší). Bajgar aktualizoval českou (zvl. pak pražskou) vyprávěcí tradici o vodnících, zkombinoval s nabízející se pověstí Prahy jako mysterijního magického epicentra, vymyslel si to docela pěkně i vtipně a okrášlil četnými fajn prvky (např. Krysa Holub!). Bohužel k psaní a režírování nepřizval někoho, kdo umí vytvořit kvalitní, nebo aspoň nějak konzistentní věc. Jak to dopadlo, vidíme kromě Enšpígla všichni. Je to škoda. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Opět se potvrdilo, že Bartoška si umí vybrat, v čem hraje. Když se člověk přenese nad to, že idol osmdesátých let značně šeple, nezbývá než ocenit práci jeho i ostatních. Samotný seriál je velmi příjemný a obsahuje bezpočet značně vtipných replik. Bohužel ne všechny díly jsou zábavné. Právě ta nevyváženost je zřejmě největším problémem. Zvažuji, zda hodnocení ještě nenavýšit, abych poněkud vyvážila „názor" uživatele s populární sestrou, kterému k zhodnocení stačilo pouhých deset minut. ()

Reklama

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Já tento seriál nekomentoval?! Není možná, jelikož se mi moc líbí a to čím dát víc – viděl jsem ho například na dovolené, kdy se předpokládaný pařák změnil na pobyt na majáku – dva díly před a dva po večeři. Připadá mi ryze český, dost moderní, velmi vtipný a má perfektní znělku atp. Kromě toho zpopularizoval pár mladých herců. ___ Je pozoruhodné, že ho TV nepropaguje, natož aby ho reprizovala. Včera běžel poslední díl MOST!u vč. speciálního pořadu na ČT24, ale nemohu se zbavit pocitu, že Neviditelní měli o dost elegantnější humor. Zdá se, že rýpání do menšin je v CZ průchodnější než si dělat srandu z církve svaté. Báječné příspěvky: Zazie, hackstolle, Jara.Cimrman.jr. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Po slibném začátku se seriál po pár dílech neuvěřitelně rozplizne v nedějovost a vztahovost telenovely, aby ke konci opět nabral dech k velkolepému finále. Navzdory svému názvu obsahuje jen pár postav, u kterých by člověk neviditelnost a neslyšitelnost ocenil, třeba takoví Bartoška a Hádek ve svých rolích nijak zvlášť nezaujali. Naopak jsem poprvé slyšel Sobotův civilní hlas, a nikdy bych neřekl, že může existovat byť jen desetiminutové dílo, ve kterém se tenhle herec nezasměje. Tady vydržel absolutně vážný až do smrti. Nejúchvatnější výkon předvedla Barbora Poláková, jedině díky ní se dala přežít i ta nudná střední část seriálu. Co se týče dějové stránky, pravda, bylo zde pár věcí z morálního hlediska né zrovna nejčistší. Za á, adorace tunelářů. Vůbec bych se nedivil, kdyby jedním ze sponzorů díla byl Janoušek, Langmajer ho svým vzhledem celkem připomínal. Naopak bych vyloučil jako sponzora Rittiga, to by pak totiž musel hrát hlavní roli typově jinej herec, třeba Jandák. A za bé, tvůrci, herci, koneckonců i diváci mají velké štěstí, že seriál evidentně neviděl kardinál Duka. Když mu tolik vadilo jisté divadelní představení, nedokážu si představit, jak musel řádit při tomhle. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení v našich seriálových vodách (a že poslední roky není o překvapení nouze). Vodnictvo ve velmi lákavém složení (Bartoška, Hejma, Langmajer, sexy Jeziny, Holub, Poláková, Babčáková atd atd) a s moc velmi zábavnými přirovnáními k současné společnosti a historii. První třetinu seriálu jsem se hodně bavil a žasl, kolik nápadů se do tohoto počinu vlezlo. Potom už jsem byl nucen sledovat seriál v práci a nebylo to ono, ale nutno dodat, že i nápadů ubývalo. Stejně mi to ale přirostlo k srdci natolik, že jsem se vydal na výlet na Vyšehrad. ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • Režisér Radek Bajgar netají, že pri tvorbe námetu sa voľne inšpiroval slávnou komédiou Jak utopit Dr. Mráčka (1974). Pred začiatkom nakrúcania sa stretol s jej režisérom Václavom Vorlíčkom, autorom knihy Petrom Markovom a vdovou po scenáristovi Milošovi Macourkovi. Vorlíček dokonca prijal čestnú rolu jedného z členov vodníckej rady. Vorlíček však na toto nemá práve pozitívny pohľad. Vo svojej knihe "Pane, vy jste režisér!" hovorí, že nápad z filmu bol pre tento seriál de facto ukradnutý. Neskôr bol za to kompenzovaný čiastkou 100,000 Kč. (krasomama)
  • V rozhovoru Edy (Luděk Sobota) s Krysou (Radek Holub) zazní, že Krysa je původem jezuita. Podle různých tvrzení na jiných místech seriálu je ale Krysa trvale v podzemí už nejméně od 15. století (nebo i déle) a jezuitský řád vznikl až v století 16. (Adam Bernau)
  • V 10. díle ve scéně, kdy mluví doktorka Mráčková (Lenka Vlasáková) s Laušmanem (Jiří Langmajer), je vidět v oknech pilíř mostu. Hned v následujícím záběru druhé mluvící osoby v oknech žádný ale most není. (kuky)

Reklama

Reklama