Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dospievajúca Catherine, inteligentné a plaché dievča z normálnej mestskej rodiny, napíše v škole slohovú prácu, v ktorej vyjadrí svoj názor na problematiku menšín v rodnom meste. Namiesto pochopenia sa jej však zo strany pedagógov dostane len striktného odmietnutia. Osamelá Catherine, ktorá trávi dni doma bez kamarátov, len s počítačom, narazí pri surfovaní na „nete“ na chat a zapojí sa. Adresa však patrí miestnej neonacistickej organizácii a jej vodcovia v Catherine vytušia poddajnú obeť. Ocenia jej slohovú prácu, prijmú ju medzi seba a Catherine zažíva prvý krát v živote pocit, že má priateľov, ktorým na nej záleží a ktorí si ju vážia. Všetok svoj um a inteligenciu vloží do služieb organizácie, bez toho aby si bola schopná domyslieť dôsledky jej ideológie. Cesta, ktorú bude musieť prejsť k tomu, aby dospela a prezrela, nebude vôbec jednoduchá..... (Horrorshow)

(více)

Recenze (15)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky jednoduchy az teenagersky pojaty film s protirasistickou tematikou o jednom zmätenom dievcatu, ktore nema priatelov a tak si zacne s nackami a nakoniec konecne zisti, ze to su vymleti kokoti. Hlavne kvôli sympatickej Sarah Polley som to prezil do konca. Film je tak za 2 hviezdicky, ale kvôli myslienke filmu, ktoru treba neustale opakovat, aby sa nam tu nemnozili Kotlebovci a podobny odpad, tomu dam aj tretiu hviezdicku. ()

latvar 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný snímek. Mladá studentka si najde nové kamarády(politické aktivisty) a ti jí nabídnou práci psát pro ně články a propagandu. Kateřině se tato práce zalíbí a po sléze povýší a začíná vystupovat v televizních debatách. Po teroristických útocích na synagogu a dalších událostech toho Kateřina začne mít dost a chce odejít, což se zrovna moc nelíbí jejímu příteli a dalším lidem. Dle mě hodně zajímavý film se skvělou hudbou. 80% ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Hodně dávná vzpomínka, ale vím, že se mi to líbilo díky nikoli zjednodušenému pohledu na věc. Film se dokáže celkem slušně navážet i do "korektní" ideové většiny a příliš ji nešetří. Krátkodobé podlehnutí hrdinky hloupým rasistickým idejím tak do značné míry je reakcí na zase jinou hloupost a nezájem o originální myšlení v jejím okolí. "Papouškuj, jak se máme všichni rádi a jak jsme si všichni rovní, hlavně nic nerozebírej, nepřemýšlej." Také si pamatuju, že v době natočení bylo právě toto filmu vytýkáno, jakož i to, že skiny zobrazuje "příliš měkce". Není to kdovíjaké veledílo, přesto oceňuji, že nejde právě o takový laciný prefabrikát, jak by se dalo čekat. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

(pozor, i nějaké spoilery) White Lies v základu není vůbec špatný film. Hraje na zaručeně úspěšnou notu propadnutí ideologii a následnému vystřízlivění. Nakonec i příběh je docela ucházející, ale to zpracování? Občasné syrovější pasáže a pohledy do společenství skinheads (organizace, konzerty, apod.) jsou podbarveny klasickým kanadským koloritem, což je kýč, nevhodné pseudoumělecké záběry a tentokrát i něco té nevhodné hudby v jinak docela solidním soundtracku (Mozart a requiem, když tam banda neonácků dává někomu přes tlamu? Ne, to se moc nehodí, i když to snadno může být jeden ze symbolů -smrt rozumu hlavní hrdinky?-, kterými se tenhle film hemží.) No a nakonec ještě ten neonazi ?kazatel?, který nechává mladou dámu podapalovat kříž, aby byla přijata do "klubu"? Ani zde jsem nějak nevyrozumněl smysl, ale co, vypadá to efektně. A reakce k ostatním komentům; nemyslim, že by hlavní hrdinka byla tak blbá, neustále jí bylo na očích vidět pochyby a nedostatečné propadnutí věci jako u těch holohlávek kolem, což se naplno projeví v závěru. Není tak těžké propadnout ideologii, ale je důležité si včas uvědomit, jaké nese následky v bludu přetrvávat. A dále, pokud se vám líbily filmy typu Romper stomper a hledáte něco podobného, White Lies raději odložte. Slabší průměr. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

A přitom to začalo politicky nekorektně, protože to, čím se ústřední postava zabývá v referátu, který to celé spustí, známe poslední dobou docela důvěrně (zákaz svatozáří na mincích EU či verbální vyhánění Belgičanů muslimy z vlastní země). Jenže pak to sklouzne k obvyklému klišé charakterstickému pro filmy, zabývající se nazi skinheads. Takže propadnutí, prozření, těžký odchod. A opět mi přišlo zvláštní - spoiler- , že zatímco pálení křížů, hákové kříže či střelba na terče s obličeji "zrádců" jsou v pořádku, tak jakmile dá někdo pěstí politickému oponentovi, v dotyčné osůbce se všechno zlomí.:D 30% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v kanadském Torontu. (Epistemolog)

Reklama

Reklama