Reklama

Reklama

Mariňák 2: Bitevní pole

  • Česko Mariňák 2 (více)
Trailer

Bitvami zocelený desátník Chris Merrimette se staví do čela jednotky, která má za úkol zásobovat odlehlou základnu na hranici Tálibánem ovládaného území. Během cesty skrz nepřátelskou provincii Hilmand je ale jednotka zastavena americkým námořnictvem a dostává nové, důležitější zadání: pomoci afghánské ženě, která je známá svým odporem k Tálibánu, uprchnout ze země. Bez tanků a podpory ze vzduchu se jednotka musí probít napříč válkou zničenou zemí a dovést ženu do bezpečí. V hlavních rolích napínavého a akcí nabitého filmu Mariňák 2 se představují Stephen Lang (Avatar), Esai Morales (Myšlenky zločince), Cole Hauser (Pád Bílého domu) a Bokeem Woodbine (Riddick). (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Johny303 

všechny recenze uživatele

S prvním Mariňákem to nejde srovnávat, důvodem snad není až tak rozdílná kvalita, jako spíš úplně jiná cesta, jakou se každý z dílů ubírá. Jednička byla spíše filozofičtějšího rázu, hodně se v ní mluvilo a málo střílelo, ačkoliv je nutné podotknout že to rozhodně nebyla nuda, naopak, jednalo se o takřka dokonalý snímek. Mariňák 2 je něco úplně jiného, ten sází hlavně na akci a co nadělám, prostě se u takových filmů bavím více. Hlavní hrdinové, tedy vojáci zásobovací jednotky, kteří převzali úkol ochránit afghánskou ženu před Talibánem si mě získali velice brzy a byli mi sympatičtí, takže výběr herců super. Těžkým záporem filmu je občasná nesmyslnost, která militaristicky zaměřeného diváka okamžitě zabije do očí, ale nebylo jich tam příliš. Protože mi film přijde podhodnocen, dávám čtyři kousky, protože si myslím, že to je pro milovníka akčních válečných filmů, který nemá rýpavé tendence u každé chybičky, docela dobrá volba - tohle se prostě musí hodnotit jako akční béčko, ať už se to jmenuje jakkoliv... Protože jak už jsem psal, tento film se nedá porovnávat s jedničkou. Pokud bych ho měl k něčemu přirovnat, je velice podobný snímku ,,Křest ohněm" - to je také akční jízda, jsou tam také vidět nerealistické věci a chyby, ale přes to všechno je to také výborná zábava. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu, který pokračování ani nepotřeboval, navíc určitě ne v tomhle provedení. Tohle je akční film, který se snaží tvářit jako něco, co má i hlubokou myšlenku, která je spojena s válkou, ale tu nakonec nenajdete. Prostě jenom snímek, který je trochu akční, trochu se zde střílí a trochu vás může na pár desítek minut zabavit. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film som už dopredu odpísal, už len kvôli neprítomnosti Gyllenhaala. Vedel som že vo filme nieje žiadna postava, ktorá by ťahala celý film a bola to aj pravda. Lenže film prekvapil. Bolo to úplne o niečom inom než jednotka. Tu si už hlavná postava aj vystrelila a celé to bolo ostrejšie, zaujímavá akcia aj celá misia, ale zase chýbal kvalitný príbeh a puto k hlavnej postave. Takže ako samostatný film a ak ste nevideli jednotku, by to nadšencov vojnových filmov v Afganistane mohlo zaujať. Ale prvý diel nasadil latku veľmi vysoko. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Pěkné akce, dobře natočené. Standardní přehlídka typizovaných postav (no dobře, lesba zase tak častá není) a nadlidského hrdinství a dokonalosti amerických vojáků (překvapivě ale i dost mrtvol). A neskutečně hovadský řeči kolem války a proč se vede a mě už s tím vymejváním mozků američani mrtě serete a za tu vaši sluníčkovou propagandu dolů dvě hvězdy. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na výborné pokračování prvního dílu. Bohužel se mi dostalo jakéhosi paskvilu od jiného režiséra, s jinými herci, kde je akce minimální, děj nezajímavý a celé to prostě stojí za prd. Tady se evidentně někdo snažil vyrejžovat nějakej ten zlaťák ze slávy a úspěchu prvního dílu. Velké zklamání. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Bulharsku. (MikaelSVK)
  • V úvodní scéně při útoku na základnu je zabit velitel střelou z RPG. V dalším záběru na něj z ptačí perspektivy lze však zřetelně spatřit, že postava stále dýchá. (Topper.H)

Reklama

Reklama