Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 1
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (392)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Takže asi takhle, úporná snaha vyrovnat se Pelíškům, nebo Báječným letům je tu citelně poznat. Až na ten podstatnej rozdíl, že v tomhle movie naprosto chybí jakejkoliv příběh a tak nám z toho nevznikly Pelíšky 2 , ale trochu Vetchej Kameňák bez vodních zvířátek. Musím ale uznat, že despotickej poručík Pták tam pár dobrejch zvonků (rozumněj vtipných replik) vystřihl. Bohužel to bylo vše přátelé. Tádydádydá. 20% P.s: Až mi někdo předvede jak uvařit fechtla (Jawa Pionýr), tak ho navrhnu na Nobelovu cenu, protože uvařit vzduchem chlazenej hardbike je hardcore nejhrubšího zrna. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

UPC My Prime - Uff, trochu porod. Nebýt těch "James Bond" scén, mohla to být pohodová komedie podobná Cieslarovu předchozímu filmu - Láska je láska, což byl povedený kousek. Takhle to byla prostě kašpárna, kterou zachraňoval jenom Vetchý svým výkonem a hláškami. Škoda nevyužitelného potenciálu, kvalitní známí herci by byli, ale scénář jeden velký průser. 55% ()

Reklama

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Férově přiznám, že jsem si k filmu sedal s velmi nízkým očekáváním, a zpočátku jsem si chvilku myslel, že to byla chyba, protože jsem se několikrát zasmál, a větu: "Lžeš a souložíš za našimi zády!", jsem si dokonce zapamatoval. Pak už šlo ovšem všechno z tlustejch do tenkejch a nezachránila to ani Frekvence 1. Scénárista Martin Horský má zřejmě rád Belmonda, protože napsal českou verzi Muže z Acapulca, přičemž výsledek byl fakt příšerný. No, ale každopádně jsem o zážitek bohatší, i když je to jeden z těch, které si netoužíte zopakovat (pokousání libovolným zvířetem, vyhořelý byt, návštěva exekutora, šlápnutí na mořského ježka a podobně). ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Možná vás napadne, že poručík František Sýkora alias agent Frank nikdy nemůže dosáhnout kvalit Francoise Merlina, jehož Bob Saint-Clare je v říši vysněných tajných agentů nepřekonatelnou personou ("Muž z Acapulca" z roku 1973). Nicméně zápletka se zašmodrchává nanejvýš vynalézavě, její způsoby jsou zábavné a neotřelé - a co je důležité: nikdy nesklouzne za hranu trapnosti, vždycky to nějak ustojí, takže její občasná lehká zmatenost je vlastně taky komická. V souhrnu solidní 4* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Správne bláznivé a uletené. Navyše O. Vetchý so S. Stašovou hrali ako o závod, v podobnej komediálnej póze ich mám najradšej. Keď na človeka doľahne ťarcha stredného veku, je to s ním potom ťažké, a keď sa ešte k tomu premení na Muža z Acapulca, je to ešte horšie. O komické situácie tu teda nie je núdza. Trocha ma zo začiatku iritovali tie "halucinogénne" hrdinské predstavy a narúšali mi plynulosť deja, ale chce to len zvyk. Myslím, že snímok ako priemerná oddychová jednohubka nikoho neurazí. 60/100 ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Scény na pláži se natáčely ve Starých Splavech. Jinak se natáčelo v Praze. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Natáčení probíhalo i v tunelu Blanka a to ještě před jeho otevřením na podzim roku 2014, kdy byla v tunelu testovány bezpečnostní systémy. (M.B)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama