Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 1
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (392)

misterz 

všechny recenze uživatele

Správne bláznivé a uletené. Navyše O. Vetchý so S. Stašovou hrali ako o závod, v podobnej komediálnej póze ich mám najradšej. Keď na človeka doľahne ťarcha stredného veku, je to s ním potom ťažké, a keď sa ešte k tomu premení na Muža z Acapulca, je to ešte horšie. O komické situácie tu teda nie je núdza. Trocha ma zo začiatku iritovali tie "halucinogénne" hrdinské predstavy a narúšali mi plynulosť deja, ale chce to len zvyk. Myslím, že snímok ako priemerná oddychová jednohubka nikoho neurazí. 60/100 ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Po dělší době kvalitní česká komedie, která je opravdu komedií. Od začátku srší vtipem a to především díky vynikajícímu duu Vetchý - Stašová. Trochu mi vadily snové ("bondovské") pasáže, ale to se časem poddalo. Děj se celkem slušně zamotává a nakonec přijde i hezké rozuzlení. Tvůrcům bych vytkl především nevyrovnanost charakteru postavy otce Františka, který se z morouse změní na bačkoru. Jinak slušná zábava, aniž by se snažili tvůrci vehnat divákům do očí sluzu dojemnosti, jak bohužel v poslední době bývá zvykem. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Komedie s Vetchým? Na tom se přeci nedá nic zkazit ne? Podobné řečnické otázky jsem si pokládal před projekcí a bezprostředně po ní jsem s těmito otázkami zpětně souhlasil. Je vskutku pravdou, že kdyby hlavní postavu ztvárnil někdo jiný, než Vetchý, výsledek by na oko nevypadal daleko tak dobře a hlavně zdaleka ne tak humorně. Je to jakási mozaika vícero příběhů, odehrávající se v jedné rodině, které se samozřejmě na konci vyžehlí jako v americkém mainstreamu. Americké špionážní vsuvky mě též pobavily. Příjemná oddechová komedie z Čech. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„BUĎ RÁD, ŽE MÁŠ DĚTI. CO JÁ BYCH ZA TO DAL“…“TO SI PRÁVĚ JENOM MYSLÍŠ, PROTOŽE ŽÁDNÝ NEMÁŠ“… /// Po čase se zase povedlo vecpat do českýho filmu ftip. Peripetie jedný rodiny, která je kapku nenormální jsou navíc i pravdivý. Kdyby to tak nerušily ty fantasijní kraviny… nemohl jsem si na ně zvyknout. Tyhle „crazy“ kousky budou zřejmě určeny mladšímu publiku, aby vykompenzovaly příběh, kterej bych řekl, je spíš pro ty starší. Je vo životě, kterej dokáže bejt pěkně složitej (i bez tří dcer). Milan Cieslar potvrdil, že nemusí točit jen historický drámy, ale že mu ftipnej žánr sluší. A úplně nejvíc mě baví, že už i v českejch luzích a hájích se o vztazích umí vyprávět jinak. 3a½, ale jdu vejš! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vidět první film s Blankou. 2.) Můj nejlepší táta (a fotbalista) je Ondřej Vetchý. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Zariskovali jsme, a i přes absenci hodnocení se rozhodli navštívit kino v první promítací den. Z mého konstatování, že „Ondřej Vetchý by se přeci úplné kravině nepropůjčil“, je zřejmé, že vizionář nejsem :-) Život je život je takovou nedomrlou českou variací na Muže z Acapulca. Jenomže zatímco v belmondovské komedii byl motiv projekce hlavního hrdiny do akčního macha ústředním prvkem filmu a byl beze zbytku komediálně využit, tady mi přišlo bondovské fantazírování hlavní postavy jaksi do počtu. Spíše tak udělalo z filmu neskutečnou blbinu, byť celkem zábavnou. Myslím ale, že by snímek lépe fungoval bez toho a klidně mohl ještě více stavět na dialozích ústřední manželské dvojice. Ty byly totiž vtipnější než většina parodických akčních scén. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Kristína Peláková bola v čase nakrúcania iba mesiac po absolvovaní autoškoly. Pri scéne, keď mala prudko vyštartovať v policajnom aute, jej nenápadne pomáhal spolujazdec Ondřej Vetchý – ona naštartovala, on zaradil rýchlosť. (Zdroj: Eurotelevízia) (krasomama)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama