Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 1
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (392)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Snaha o akúsi vtipnú premysu sa nekoná. Krásne dievčatá, sympatický Vetchý, ale tak do**baný scenár až z toho jednému zostáva rozum stáť. Takže na toto sa dávajú peniaze? Počitačové efekty vo vzťahovej komédií použité tak ako boli tu, my príde ako zlý vtip. V zásade nenudilo, ale takto si českú komédiu absolútne nepredstavujem. A hoci má Kristína pekný úsmev, spieva príšerne. Dosť veľké sklamanie, na to ako som sa na to tešil. Akákoľvek Janáková komédia je oproti tomuto klenot. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vetchého tatík, jenž diktátorsky řídí povadlou manželku a tři dcery s problémovými partnery, utíká z šedé existence do hrdinných představ jako kdysi Jean-Paul Belmondo v Muži z Acapulca. A od první scény, kdy se vynoří z bazénu, přičísne a urostlou postavou v plavkách proráží houf obdivovatelek, je zjevné, že i „druhé já“ dobrodruha Vetchý zvládá. Dokonce že ho baví. Bohužel všichni ostatní v „bondovce“ tvoří jen jeho víceméně neobratný komparz, počínaje kráskami a konče rabiáty. Hra na světáckou akci musí totiž vypadat opravdově, nespoutaně, bohatě; to tady chybí. V drobnostech potěší – třeba při nešikovném naskakování ležérního agenta do vozu, jímž Vetchý zjevně kolegu Belmonda zdraví. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak prosím vás, co je na tomhle pozitivního ??" - "Tak třeba to, že se nejmenujete Velká.." ;) Jakkoliv výtečný Ondra Vetchý šibalsky pomrkává na legendárního Belmonda coby Muže z Acapulca, byť ani ten divácké oblibě navzdory není žádným veledílem, platí Cieslarův nový snímek spíš za trapný tanec na de Brocově hrobě.. Život je sice život, ale když už se další celkem schopní tvůrci vydávají uboze vyšlapanou lidově zábavnou cestičkou do Babovřesk, jednomu je spíš do pláče.. Česká komedie krvácí pointy nemaje.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový špatný pokus o "Muže z Acapulca" v českém podání, kdy mají alespoň trochu šmrnc ty scény, které se odehrávají ve Vetchého fantazii. Jinak je to jen klasická úporná snaha ukázat, že rodina je prostě to nejdůležitější a že všechno dobře dopadne, pokud se lidé mají rádi. Anebo aspoň dál budou žít v té svojí "jistotě". ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

UPC My Prime - Uff, trochu porod. Nebýt těch "James Bond" scén, mohla to být pohodová komedie podobná Cieslarovu předchozímu filmu - Láska je láska, což byl povedený kousek. Takhle to byla prostě kašpárna, kterou zachraňoval jenom Vetchý svým výkonem a hláškami. Škoda nevyužitelného potenciálu, kvalitní známí herci by byli, ale scénář jeden velký průser. 55% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Kristína Peláková bola v čase nakrúcania iba mesiac po absolvovaní autoškoly. Pri scéne, keď mala prudko vyštartovať v policajnom aute, jej nenápadne pomáhal spolujazdec Ondřej Vetchý – ona naštartovala, on zaradil rýchlosť. (Zdroj: Eurotelevízia) (krasomama)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama