Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (333)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Chaos a bordel se stále stejně atraktivní Kate Beckinsale, která bohužel nemá co hrát, takže pouze dobře vypadá. Lokality Prahy potěší každého domorodce, ale nic moc z toho tvůrci kromě samoúčelného zabírání panoramat města a Hluboké nevytěžili. O atmosféře a gradaci děje nemůže být příliš řeč a celé je to značně nudné a opakující se ve stále stejných vzorcích intrik a zvratů. Pevně doufám, že je to poslední díl série, protože stále marně hledám tu originální a tak trochu matrixovskou stylizaci z jedničky. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Podle množství českých jmen titulcích, které čítaly stovky profesí a pozic, to skoro vypadalo, že jsem viděl český film. Navíc se odehrával na Hluboké a v Praze. Podle toho to ale také bohužel dopadlo. Série Underworld měla skončit už dávno, ani sexy Kate Beckinsalová to prostě nevytrhne. Navíc zdejší fikční svět funguje velmi svébytně - každý je tu schopen zradit každého, kdekdo sleduje jen vlastní zájem a vztahové propletence jsou komplikovanější než v jihoamerických telenovelách. Navíc se vyplatí znát předchozí díly série. Sice tvůrci divákům na začátku poskytnou několikaminutový přehled předchozích filmů, postupně se také dostanou k tomu, co které postavy k sobě poutá, ale proč něco ublíží vlkodlakům a něco upírům, zatímco něco jiného ne, a proč některým vybraným upírům nebo vlkodlakům to naopak ublížit nemůže a zabít se dají jinak, to se už divák nedozví. Vzniká tak solidní mišmaš, který ani při sebelepší pozornosti bez orientace v mytologii Underwolrdu nelze rozklíčovat. Že dostanu primitivní zápletku, prostoduchý scénář a velice špatné dialogy, to jsem čekal, kvůli filozofické propracovanosti se na tento typ filmů nikdo nedívá. Mělo by to ale na oplátku být prošpikováno špičkovou akcí, cool záběry a ohromujícími souboji. A největší průšvih Krvavých válek spočívá v tom, že selhávají právě v těchto atributech. Celý snímek se nepříjemně vleče a zcela postrádá energii, včetně herců, kterým se ani tak moc nechce hrát, jen postávají a odříkávají hloupé repliky. Takže to jediné, co si divák z filmu odnese, je zjištění, že na Hluboké bydlí upíři. Ale bez tohoto zjištění se dá spát taky docela klidně. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Už je to třináct let, co jsem si ukájela frndu pohledem na Kate v černém sexy latex oblečku u prvního Underworldu a jak tak koukám, ukájí se nás asi víc, jelikož série stále pokračuje a Kate je i po třinácti letech, v pátém pokračování stále stejně sexy upírka od které bych se nechala vysát respektive vylízat a potom...jo moment...o tom jsem psát nechtěla. Tak teda k filmu - Underworld : Krvavé války, není tak krvavej, jak by člověk od názvu čekal. Vlastně je to úplně stejně krvavý jako díly předešlé, možná i méně. Lykani učinili pokrok, už to není jen bandavylízanejch blbů. Teď je to banda vylízanejch blbů s chytrákem ve vedení. Upíři naopak opět kapku degradují, takže tu máme vyrovnaný střet, jelikož mozek už nemá skoro nikdo, naopak v hlavě nasráno skoro všichni. Selene si hodí bílej melír, zahraje si na predátora, hodí párkrát očko na potencionálního novýho nabíječe (Majkí je v prdeli) a rozhodne se, že bude v dalším pokračování pátraat po své dceři, po které se ve čtyřce rozhodla nepátrat. To jsou zvrat(k)y, co? Jo a ten podělal toho, zatímco tamten tamtu, ale ta pekla s tamtěma, co pekli s tamtim. Takže asi tak. Za akci a sexy Kate to ocením zlatou střední, ale příběh je opět máchání hovna ve vodě, co je hrdě nazváno omáčkou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ako posledné diely Resident Evilu, tak ani posledné diely Underworldov sa nedajú príliš dobre pozerať. Zápletka sa znudene točí do kruhu už niekde od trojky, postavy (aj kladné) sú z filmu do filmu otravnejšie, dialógy sú tu len preto, aby to nebol nemý film a na akčných scénach síce je vidno istý typ snahy, ale v konečnom efekte to jednak nie je žiadny veľký zázrak a jednak sa mnohé z nich odohrávajú v noci (a jednak mi obecne vo filmoch príliš nesedí, keď čisto hororové monštrá skackajú v akčných scénach). Scenár zrejme-ozaj-posledného Underworldu je hrozný, proste katastrofa. Ani neviete, či máte viac žasnúť nad tým, že epická finálna bitka sa zdrcla na to, ako po sebe 28 idiotov (polovica z nich v čiernej koži, lebo sú to upíri a zvyšok sú vlkolaci, takže kožuchy) strieľa zo samopalov zo vzdialenosti dvoch metrov na ploche pár metrov štvorcových, pričom aj váš byt má viac... alebo nad nejakou inou hovadinou. Kate Beckinsale je lepšia a viac sexy, ako konkurenčná Milla Jovovich, ale že by to bol nejaký závratný rozdiel, to sa tiež povedať nedá. A hlavný vlkolak je niečo ako ten týpek z Třeštíkovej Reného. Veľmi zvláštny je aj strih (postavy bežia a je krásne ráno, STRIH, sedia v aute a vonku prší). ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Úvodní honička se natáčela za kolejí FAMU a trvalo mi bratru dva dny, než mi došlo, že slyšet celou noc z okna ne až tak úplně vzdálené výstřely není normální, a vydala jsem se zjišťovat, co se děje. Co se filmu samotného týče, tak se jenom s největším úsilím snažím udržet si poslední zbytky milosrdné shovívavosti vygenerované mou oblibou prvního Underworldu. Film teoreticky nabízí jakés takés náznaky zajímavé mytologie severských upírů. Ten vizuální tríček, když Lara Pulver vypije číši krve, je dost cool. Ale jinak Krvavé války jenom prozkoumávají nová a mlhou zahalená území rutinérství, zapomenutelnosti a zbytečnosti. Naštěstí se to nesnaží mít dvě hodiny a víc jako každý druhý film v dnešní době, ale to už mi opravdu dochází pozitiva, která bych mohla zmínit. Se Selene tak nejvíc nesmýká její nešťastný osud, ale neposední filmaři neschopní její úděl nějak důstojně ukončit. Prý ji čeká ještě jeden další, poslední film, no potěš koště. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Původně se mělo za to, že půjde o poslední film s Kate Beckinsale v roli Selene, ale Len Wiseman potvrdil, že šestý díl bude, a že s Beckinsale stále počítá. (MessiM)
  • Asi 70 procent filmu vzniklo v pěti ateliérech na Barrandově, zbytek na různých dalších místech v Praze a celé ČR. Např. na Hlavním nádraží, v ulicích Španělská, Vinohradská, na pražské Náplavce, v ulici Ke Hradu (která vede z Nerudovy ulice na Hradčanské náměstí) a také v Českých Budějovicích, v kutnohorském chrámu sv. Barbory či na zámcích Hluboká a Kačina. (hippyman)
  • Herec Bradley James (Varga) prý přijal roli hlavně proto, že se dozvěděl, že se ve filmu má objevit také Tobias Menzies (Marius), jehož vždy velmi obdivoval. (Lynette)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama