Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (332)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V ďalšom pokračovaní hororovej série Underworld bojuje Selene stále proti Mariusovi a jeho bande lykantropov, ktorí sú stále silnejší. Tento boj však nie je jediný, keďže musí bojovať aj o dôveru svojho vlastného rodu upírov. - Táto hororová séria ide už od začiatku mimo mňa a vývoj príbehu mi je úplne neznámy, takže to môžem posúdiť len z hladiska Blood Wars, keďže od môjho prvého stretnutia s Underworld už ubehlo pekných desať rokov a nič si z toho nepamätám. V Blood Wars je dosť akcie, Kate Beckinsale je v hlavnej úlohe sympatická, boje majú zaujímavú štylizáciu a zaujali ma hlavne nádherné exteriéry, ktorých tu je neúrekom. Vadili mi však digitálne transformácie vlkodlakov a slabé masky. Vďaka ideálnej stopáži to pôsobí celkom pútavo a kvôli neustálym bojom ma to bavilo, takže moje hodnotenie zostáva na slušných troch. + herečka z The Disappointments Room + herec z Victor Frankenstein a Pride and Prejudice and Zombies + herec z iZombie a Damien + herečka z Hostel: Part III, The Purge a Lights Out + herec z The Vatican Tapes ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přišel nejvyšší čas, aby tvůrci soudně spláchli další sérii do záchodu. Už zde opravdu není z čeho ždímat. Marketingový název tohoto dílu je těžce zavádějící. Žádné krvavé války k vidění nejsou, nýbrž se o krev jen soupeří. Nutno podotknout, že většinou pouze slovně a slovní přestřelky jsou tím posledním druhem přestřelek, které by chtěl divák v podobném filmu vidět. Akce je brutálně málo a povětšinou je dost žalostná. Při závěrečném střetnutí, na které divák celý film čekal, se mi dokonce podařilo usnout, jak strašně bylo nezáživné. 3D stálo opět za exkrement. Značnou část stopáže jsem přemýšlel, zda upírky menstruují. Pokud by tomu tak bylo, tak by byl přístup ke krvi hlavní hrdinky mnohem snazší a snímek by tak mohl být výrazně kratší a snad i zajímavější. Velmi mě mrzí, že zatoulaná dcerka hlavní hrdinky slibuje nikým nechtěné pokračování. Lepší hvězda. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vyhlazovací válka lykanů proti upírům pokračuje. A aby toho nebylo málo, stále se mordují i upíři sami mezi sebou. Brzy po začátku filmu jsem zanechal nadějí, že tentokrát se vznešení a krásní nosferati snad už pevně sjednotí a definitivně vyhubí tu špinavou páchnoucí lykanskou zvěř. Kdepak, bratrovražedný boj mezi nimi zuří s neztenčenou silou. Opět dojde i na několikanásobnou zradu ve vlastních řadách, jednak kvůli neukojeným ambicím jisté krásné upíří aristokratky, druhak kvůli absurdní mezirasové lásce. Ale není všem nadějím konec - nečekaná pomoc se objeví na dálném severu, kde přežívá zapomenutý rod upířích Árijců, ne nepodobných Vznešeným elfům z Ardy, kteří hovoří vznešenou upírštinou, používají mocná kouzla a znají tajemství života a smrti (a nebožtík Tolkien se teď možná obrací v hrobě). Tak snad jsem toho neprozradil moc. A stručně shrnuto? Tahle řežebná fantasmagorie překonala svou fantasmagoričností má veškerá očekávání, takže samozřejmě velká spokojenost. V druhé půli už jsem se neudržel a co chvíli se v téměř prázdném kinosále tlumeně chechtal jako šílenec, což vyvrcholilo při scéně jistého zmrtvýchvstání a při zručné extrakci jisté páteře. Nejlepší zprávu si nechávám na konec - je zaděláno na další díl! A já doufám, že v něm třeba upíry konečně napadne se trochu krmit a rozmnožovat sáním a kousáním lidí, protože o tom snad ten vampyrismus je, nebo ne? ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Po vcelku snesitelném Andrvorld: Probuzení přichází Andrtvajlajt: Menstruační války, který připomíná návštěvu fetiš sado-maso salónu pro náctileté mongoloidy. Vyňuňaní, koženě latexoví homopýři v čele s prkenným manekýnským velebukanýrem z Demence se tu prostě bez ladu a skladu idiotsky kočkují ve škaredém digitálním mrdníku s natuženými buzidlaky, vedenými aspergerem znetvořeným lordem Talym. K totálnímu prokrvení dvanáctiletých školaček už chyběli jen do půl pasu svlečený prasoxicht Lautner a Patyzón s permanentně strnulým výrazem gothového retarda. Ke vši té umělecko kulturní dokonalosti si k udržení toho tupého cirkusu najali nějakou amatérskou rozkuřovačku, která by evidentně neurežírovala ani svingrspárty ve starobinci, a střihače, jenž patrně celou dobu jen čuměl Bekinsdejlce na prdel, a tak to jedinou nezaneprázdněnou rukou místy prošmikal až k opravdu obskurním dějovým zvratkům. Čili jedinou sofistikovanou zábavou při sledování téhle příšerné žužuvampovervolfiády bylo zasněné přemítání, jak by se asi na černočerně upnutých latexových pitkáčích katalogové MILFky Katky vyjímaly skvrny od jogurtu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Séria UNDERWORLD by sa mala buď zastaviť, presunúť do TV ( kde to kecom medzi postavami sekne viac ), alebo prísť s pokračovaním, ktoré bude natrepané od prvej do poslednej minúty totálnou akciou, pri ktorej nebude šanca premýšľať nad fádnymi pohnútkami hlavných postáv. Proste iba, ako hovoria naši český susedia - řežba. Ale Hollywood má v slovníku aj iné výrazy ( čiže možnosti ). Reboot, restart...čiže ďalšie potenciálne katastrofy. A to si táto séria príliš nezaslúži. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Po většinu bitev mezi lykany a upíry mají oba tábory převážně české/československé zbraně. V táboru lykanů se vyskytují československé Sa vz.58 a Sa vz.61 Scorpion, v táboře upírů to jsou pak nejmodernější české CZ 805 BREN a CZ SCORPION EVO 3 A1. (SsgtJira)
  • Severoamerické tržby filmu dosáhly 30,4 milionu amerických dolarů, celosvětové 81,1 mil. (NIRO)
  • Asi 70 procent filmu vzniklo v pěti ateliérech na Barrandově, zbytek na různých dalších místech v Praze a celé ČR. Např. na Hlavním nádraží, v ulicích Španělská, Vinohradská, na pražské Náplavce, v ulici Ke Hradu (která vede z Nerudovy ulice na Hradčanské náměstí) a také v Českých Budějovicích, v kutnohorském chrámu sv. Barbory či na zámcích Hluboká a Kačina. (hippyman)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama