Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V temné atmosféře losangeleského tajného hráčského doupěte se scházejí karbaníci. Uznávají jen jediné pravidlo: podvádět. Po dálnici k L.A. se velkou rychlostí blíží automobil. Řidič drží v ruce balíček karet, které s lehkostí snímá: kouzelník, který předvádí své triky. Falešný hráč Vernon. Jeho stará láska Tiffany je žena, která by vyřízla muži srdce, kdyby jí to mělo rychle vydělat prachy. Všichni mají společný cíl: chtějí vyhrát nad Deanem, nepřekonatelným falešným hráčem, kterému ostatní dají všechny své peníze, jen aby mohli říct, že seděli u jeho stolu. A tak přichází ke slovu ON. Velký učitel podvodů a triků Steven (Sylvester Stallone) - král všech hráčů. Karty jsou rozdány a hra začíná! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Film je o karetních hráčích. Víc se snad o ději nedá napsat, protože se každých pár minut mění pozice, a každý každého podráží (nedoporučuji si uprostřed filmu odskočit - mohli byste s překvapením zjistit, že je vše úplně jinak :) .. Jako hlavní postava je uváděn Sly Stallone, ale jak již zde ostatní říkali, ve filmu se objevuje až v poslední půl hodince, a to stejně spíš jen tak okrajově.. Daleko větší role jsou přiřčeny Stuartu Townsendovi, Gabrielu Byrne a Thandie Newtonovi. Stuart to umí skvěle s kartama, na Nyah ... oops to se mi sem zapletlo z Mission Impossible :) .. na Tiffany se skvěle kouká a Byrne všechno plánuje. Docela pěkné, bohužel jen na jedno podívání... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne velka kravina. Stylem mi to trosku prislo jako Chladnokrevne, taky chce kazdej kazdyho podvest, jenze zatimco tam to bylo napinavy tak tady to je nuda. Vetsinou vam je dopredu jasny jak ktera situace dopadne. Kdyby tam bylo aspon poradny hrani pokeru, jenze to taky stoji za hovno. Celkem tu sou dve hry z nichz ta druha ma bejt jako vrchol celyho filmu a na to mi prisla dost nudna. Stallone, ktery se tu objevi az ke konci uz je pekne seschlej a svoje repliky jen tak odrikava misto aby je hral. Ale abych Slyovi nekrivdil, ostatni herci taky nic nepredvedli. Sice jsem od filmu nic moc necekal, ale presto jsem byl zklamanej. Jedina scena, ktera se mi libila, bylo brani ledviny. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Falešný hráč Vernon, jeho stará láska Tiffany a Charlie Miller jsou dobře sehraný tým hazardních hráčů a podvodníků, kteří se v ilegálních hernách L.A. snaží dosáhnout především na co nejvyšší výhry. Situace se ale zkomplikuje, když Tiffany přivede nového hráče Larryho Jenningse. S jeho pomocí a Vernonovou zručností mají oškubat dalšího. Jenže Larry udělá největší chybu a nechá se strhnout hrou, a než se naděje, prohraje 85 tisíc dolarů. Netuší, že se stal součástí dobře promyšleného plánu a že peníze si rozdělí Charlie, Vernon a Tiffany. Kumpáni-podvodníci ale netuší, že peníze, o které Larryho obrali patřili mafiánovi Maxi Malinimu, který je bude chtít zpátky. A pak dojde na velký karetní souboj, jehož hostitelem je Max Malini a nenaruší ho ani komplikované vztahy mezi trojicí podvodníků. A do toho přijíždí do města pokerová legenda Dean Stevens a na diváka se valí jeden švindl za druhým a nejde jen o karty, ale hlavně kdo s kým a proti komu hraje. Takže řada zvratů to jistí a hlavně to jistí trojice Sylvester Stallone se svým zteřelým obličejem, celkem přitažlivá Melanie Griffith a Stuart Townsend. Nečekejte víc, než jen zábavnou hru o velký balík peněz, která nenudí. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film podle konceptu "každý vykouří s každým". Líbí se mi filmy z tohoto prostředí, jen toho pokerového umění tam nebylo ukázáno moc - ne jako v jiných filmech. Každopádně volba S. Stalloneho je pro mě vždy dobrá, protože mám toho herce rád a jeho charisma mě uchvátí v kterémkoli filmu. Takže - nebylo to špatné, závěr trochu přeplácaný - 59 %. ()

gotham 

všechny recenze uživatele

V mém hodnocení asi hraje roli to, že pracuji v kasinu, takže je to film z prostředí, které mě zajímá. Myslím si, že je to velmi dobře natočené hráčské drama, jenom ten Jamie Foxx je tam jaksi navíc. Ale Stallone, Byrne i Townsend jsou vynikající, a i když těch podvodů je místy až moc, tak pořád film působí velmi rafinovaným a sympatickým dojmem. 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Bo Hopkins se ve filmu jmenuje John Scarne. John Scarne byl slavný karetní mág 20. století. Ve filmu The Sting například dubloval ruce Paula Newmana. (PußyMagnet)
  • Mnoho situací je odkazem na knihu Karla Johnsona "The Magician and the Cardsharp". Například Malini dostal jméno od slavného kouzelníka uvedeného v knize a Shade je výraz pro podvodný karetní trik. (PußyMagnet)
  • Během filmu můžete několikrát vidět Stalloneho, jak si natírá ruce olejem. To dělá spousta karetních mágů, udržují tím jemné ruce, a zlepší se také manipulace s kartami. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama