Reklama

Reklama

Ztráta paměti

Obsahy(1)

Simon Cable se probouzí v nemocnici s totální ztrátou paměti. Nevzpomíná si na své manželství, okolnosti smrti vlastního bratra, ani dopravní nehodu, která ho málem stála život. Má vymazané poslední dva roky života. Jeho lékař mu pomáhá paměť obnovit a postupně se Simonovi začínají vybavovat jednotlivé události ve snech. Brzy zjišťuje, že je v těchto "vzpomínkách" schopen měnit věci, které se mu v minulosti staly. A pokusí se změnit svou minulost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Ano, je to opravdu takový lehce amatérský pokus o natočení něčeho vzdáleně podobného filmu Butterfly Effect. Tenhle film místy překvapuje svojí rafinovanou propracovaností, aby pak ihned plynule sklouznul do totálního béčka, neřku-li céčka. Hodně zvláštní film..je evidentní ta režisérova snaha nasrat co nejvíc věcí do ultrakrátké stopáže (rozpočet?), což bohužel mnohdy filmu dost ubližuje a spíše než "rozuzlení", budeme li tomu tak říkat, mě bavilo to počáteční pátraní ústředního herce v sobě sama..................moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery. Škoda, že tvůrci neměli koule to dotáhnout buď jedním, nebo druhým směrem, které se zde nabízejí jako jediná východiska. Tohleto vyznění do ztracena, kdy tedy může být, a nemusí být po smrti, a bude pořád opakovat kruh chyb, je totiž hrozně laciné a je z něho patrné, že prostě se nedokázali autoři rozhodnout ani pro jednu variantu. Film má docela jasnou strukturu, v níž pak odhalujeme, co se stalo. A po hodině filmu už je v podstatě celá zápletka jasná, takže si člověk říká, no a teď to páni autoři rozuzlete. Buď mu dejte šanci vše napravit a zakončete to happy endem (což by se líbilo mně), nebo holt ho nechejte v drsné realitě, z níž není úniku, je pod knutou nemilované manželky, a musí se s tím naučit žít (což se bude líbit nihilisticky zaměřeným divákům). Ale berlička s možným posmrtným životem, neustálým setkáváním se se svými chybami, ok, řekněme, že je v očistci, avšak ani tak to nelze považovat za jednoznačné postavení se problému, který zápletka odhaluje. Také jsem příliš nepobral jeho vizi vraha (Šlo o personifikaci Anny? Jeho samotného, který sám sebe ubíjí? Postavy z pekla, pokud přijmeme teorii očistce?). A jakou má souvislost čas úmrtí 20:02 s rokem 2002, pokud nejde jen o to hezké propojení čísel jinak beze smyslu? Celkově pro mne rozporuplný film. Atmosféra, rozvíjení příběhu jsou velmi dobré, po hodině filmu však začne vyprávění klopýtat a nakonec se nám dostane jalového, neslaného a nemastného zakončení. ()

Reklama

draggo 

všechny recenze uživatele

Strhující, napínavé, zajímavě vymyšlené. První půlka bez diskuze za pět hvězd. Pomalé rozkrývání záhad minulosti, proplouvání 2ma časovými rovinami, to všechno udržuje diváka napjatého co se stane dál, jak to vlastně celé bylo atd. Pak to ale bohužel začne trochu upadat, a stává se to celkem předvídatelnou záležitostí s nevýrazným koncem (ten mě naštval). Velkou pochvalu zaslouží Ryan Phillipe, jeho výkon byl opravdu excelentní. /viděno v TV: 80% a 4*/ ()

Dark. odpad!

všechny recenze uživatele

Další hodnocení na csfd, které mě donutí prozkoumat, zda-li jsme všichni viděli stejný film. A jako vždy s hrůzou zjišťuji, že viděli. Scénář je originální asi jako vtipy o Chucku Norrisovi. Což by se dalo překousnout. Ale herecké výkony (především hlavního "hrdiny") ve mně vyvolávají pocit znepokojení a zmatenosti, takže půlku filmu přemýšlím, jestli se tím nesnaží něco parodovat. Prý ne.. Asi se v divácích snaží vyvolat dojem, že s amnézií přichází i snížení inteligenčního kvocientu o 50 bodů v lepším případě (tento to ale není). Dál ve mně pocit naprosté trapnosti vyvolávají ony "nečekané zvraty". Jak z telenovely, bohužel tady to čekáte a vždy víte co se dopředu stane. O hudbě je lepší se ani nezmiňovat. Konec filmu už jen okopíruje Butterfly Effect a hurá na titulky. Nakonec jsem si řikal, proč mi příjde, že je tento film natočen jako německé přiblblé seriály. Po rozkliknutí režie byly mé otázky víceméně zodpovězeny. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nepovedeně zamotané a spíš zmotané. Konec se dá odhadnout dlouho předem. I když námět nabízel zajímavé možnosti (postupné zjišťování po ztrátě paměti, že nejsem tak dobrý člověk, jakým bych chtěl být), nijak je nevyužil a splácal přes sebe páté přes deváté, aniž by to dávalo smysl. Začátek je ještě snesitelný, ale děj se rychle dostává do stále násilnější vývrtek, které z toho dělají šílený paskvil. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 5. června do 19. července 2002 ve Velké Británii. (GASTON73)

Reklama

Reklama