Reklama

Reklama

Snowden

Trailer 4

Jeho jméno zná každý. Edward Snowden za sebou nechal pokojný rodinný život a vzornou kariéru v tajných službách a stal se psancem na útěku. Je muž, který odhalil šokující praktiky amerických výzvědných služeb, hrdinný whistleblower, nebo zrádce, který zaslouží nejtvrdší trest? Klasik americké angažované kinematografie Oliver Stone zkoumá profesní i rodinné zázemí člověka, který ukázal světu, že jsme stále sledováni. A že válka proti teroru posloužila jako záminka k bezprecedentnímu vpádu moci do soukromí. Jde tu vážně ještě o zachování demokracie? Snowdenova odpověď je mrazivě jasná. (Film Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (326)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ano demokracie a svoboda je relativní a bezpečnost je dvojsečná zbraň, jistě Olivere to všechno víme, ale přeci jenom něco neotřepaného by tu nebylo? Ok nebudu řvát na Snowdena jsem se těšil, věřil jsem, že můj oblíbený kontroverzní režisér mě ve zpracování tématu které je mu vlastní nemůže zklamat a sice vyloženě nezklamal, ale ani nenabídl nic navíc Stone určitě nesenilní jak jsem se obával v období mezi filmy WTC a Divoši, ale po skvělém dokumentárním cyklu dějiny spojených států už bylo všechno řečeno. Zde zvládá parketu obstojně, ale chybí ta nadstavba, kterou vyčerpal ve svých předchozích dílech. Bohužel 4* nedám za nezvládnutý konec.65% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem mnoha počítačovým a jiným výrazům nerozuměla, to bych musela mít vedle sebe odborníka, ale říkali to tak vážně, jsem jim to všechno věřila a moc práce to nedá při vědomí, co v dnešní době všechno lze ukout s počítačovou technikou. Gordon to hrál přesvědčivě lišácky. Vůbec jsem se nenudila a to je plusem jak pro něj, tak pro celý film, který je asi spíš pro chlapy, takže zasloužený čtverec tomu dám a že to jméno zná snad každý, tak já tedy do včerejšího večera ne. A v duchu si říkám, že je to všechno čím dál tím víc v háji. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zvláštní pocit z toho co jsem viděl. Herecky silná, aktuálně moc zajímavá story, ale místo abych teď věděl všechno co potřebuju, naopak vím minimum a jdu konečně podívat na CITIZENFOUR. Nevím jaká je to vizitka pro film, ale dát mu 3 mi přišlo málo. U mě rozhodně budí zájem - "newyorský profesor" Stone to má pořád v ruce, umí brát a nastudovávat čerstvý kontroverzní témata/ osobnosti, a prezentovat je pak svým stylem. Snad ještě dá do kupy i Trumpa :) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Velice ožehavé téma, kde si neumím představit nikoho jiného než Olivera Stonea, kdo by se takového materiálu měl chopit. On ty filmy odehrávající se na novinářském pozadí či politickém rozhraní umí podat s citem pro detail a tak, aby se divák zamyslel vůbec nad tím, co se děje na plátně. Samotný film se snaží jevit jako velice promyšlený a chytrý, tudíž zde očekávejte hodně pojmů, u kterých si vylámete zuby nad jejich významem, na druhou stranu se zde věnuje i dost postavě Snowdena, jeho vnitřnímu boji, jeho uvažování o tom, co je vlastně správné a co už ne. Všem těm ajťáckým řečím jsem samozřejmě nerozuměl, ale Oliver Stone film pojal takovým stylem, že mi to ve výsledku vlastně ani tak nevadilo. Párkrát jsem během sledování dostal chuť zničit veškerou svou vlastněnou elektroniku, to nahlédnutí pod pomyslnou pokličku dokáže otevřít oči mnoha divákům včetně mě. I proto musím ocenit reálného Snowdena....taková odvaha se často nevidí. Lewitt se této role nezalekl a předvedl jeden z nejlepších výkonů své dosavadní kariéry, také oceňuji Ifanse coby pohlavára v CIA. Zajímavý počin přibližující život muže, jenž se nebál otevřít nebezpečnou Pandořinu skříňku. Za mě dávám 80 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone je z tohoto příběhu čitelnej stejně tak, jako Troška z Babovřesek. Sice mu tu nežerete sto procent všech dialogů, ale to proti americký rejpnutí je tu cejtit snad na každým rohu. A zajímavé je, jak za ním stojí široká herecká obec, protože v tomto filmu se protočí opravdu slušné množství zajímavých tváří. Nicméně to hlavní o čem je tu řeč je Snowden a Joseph Gordon-Levitt ho zahrál fantasticky. Po scénaristické stránce je to ale strašná nuda. Film má tendenci říct něco víc, ale ve výsledku skončí akorát u toho, co nám řekly i média. A to, jestli se Snowdenem souhlasíte nebo ne je vlastně jedno. Podstatné je, co se od jeho aféry na internetech událo a jen to potvrdilo mýty a teorie, které se kolem internetu neustále proháněly a prohání. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • Špinavé praktiky NSA a CIA sú odkazom na Veľkého brata z antiutopického románu "1984" Georgea Orwella. V románe vystupuje antagonista O'Brien, vo filme šéf CIA O'Brian (Rhys Ifans), čo má byť priamy odkaz k postave, ktorá podobne ako v románe vtiahne hlavného hrdinu do vnútra systému, zasvätí ho, no potom sa z nej stane úhlavný prenasledovateľ. (Biopler)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. července 2017 v San Diegu. (ČSFD)
  • Predlohy k scenáru boli vytvorené pomocou materiálov, ktoré vydal Snowdenov mediálny spriaznenec Luke Harding a ruský advokát Anatoli Kucherena. (Zdroj: pravda.sk) (vander19)

Reklama

Reklama