Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (829)

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Headshot, headshot, headshot.“ ,,Sorkis, stop!“ Kombinace chladnokrevného zabijáka, nesmělého sympaťáka a geniálního autisty tvoří z Bena jednoho z největších gerojů poslední doby. Nic naplat, tohle je poctivá filmařina přesně se držící pravidel žánru a pomalu a citlivě stavějící poctivý příběh. Na samém konci to trochu přechází v parodii a bez závěrečného vyložení karet bych se asi obešel. Jinak se na to velmi dobře dívá a to také na sympatickou Annu Kendrick, u které jsem bohužel díky nelichotivému záběru kameramana zjistil, že má hrozně moc nohy do O. Přestřelky jsou super, herci jsou sympatičtí a je to dobře natočeno, takže jsem byl více než spokojen. ()

TornadoETA 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou málokdy tady udělím 5*, ale tenhle snímek je jasnou ukázkou toho, že ještě není všem peckám konec. B. Affleck zabodoval. ()

Zeno 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá záležitost. Už dlouho mě žádný film nesedl tak dokonale, a děj byl vždycky tak jak bych si ho přál mít. Pro mě maximální uspokojení. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Rain Man meets John Wick aneb tak trochu jiné Maléry pana účetního. Battozzi je sniper, kung-fista a kar-autista, který vypadá, že neumí do pěti počítat, ale on přitom dokáže sčítat a násobit rychleji, než dobrý voják Švejk. Kromě ulítlé premisy je to vlastně celkem normální akčňák, který se od zmíněného Wicka liší jen výrazně bohatším portfoliem sociálních interakcí hlavního hrdiny (což je vzhledem k jeho mentálnímu stavu poměrně překvapivé). A taky finálním twistem, který ale snadno odhadnou nejen ti, co viděli Gavinův předchozí film. 70% ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Tak dalo se to, ale zdá se mi hodnocení, dost přehnané, film se vleče a děj je lehce předvídatelný, teda až na tu dementní operátorku na konci, to jsem nečekal. Ale bráchy jsem čul už od začátku. Beník standartně, předvádí výkon pózující figuríny za výlohou, takže žádná změna. Od Anči Kendrick, bych si nechal aspoň poškrábat parkety, když nic. Tak dobře, dám móóć hezké 3. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Hodne zaujímavý film o Rainmanovi strihnutom s Johnom Wickom. Affecta mám rád ako režiséra a občas aj čosi trochu zahrá, no je proste drevený. No tu zahrať autistu, to mu teda sadlo ako riť na šerbel. Do toho krehká Kendrick a zvláštna intouš láska, no a nečakaná head shot akcia. Bolo to hodne zvláštna zmeska žánrov ale mne sa ten mix páčil a ako celok hodnotím hodne vysoko, skoro na 5* . ()

Jacccob 

všechny recenze uživatele

Perfektní. Natočit originální akční film je už téměř nemožné, a přesto se to sem tam stane. Originální zápletka, scénář šlape bez problémů, a především herecké obsazení se zde vážně povedlo, sedla mi doslova každá postava, včetně Anny Kendrick, kterou mnozí nemají rádi, mně se zde naopak velice líbila. Ve filmu působí tak strašně nevinným dojmem, že dělá všechny drsňáky kolem sebe ještě o stupeň lepší. Uvidíme, jak si Gavin O'Connor poradí ze Suicide Squad 2, jestli bude jen z poloviny při smyslech jako byl zde, máme se na co těšit. ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Vážně pecka. Nechápu, že mně tento skvost tak dlouho unikal a doposud (2022) jsem o jeho existenci vůbec nevěděl. Affleck skutečně umí hrát a jeho "hrdina" je zcela uvěřitelný. Film je chytrý, drží tempo, o krok před divákem, má dokonalé akční pasáže a bojové scény a všichni herci Benovi skvěle sekundují. Tady opravdu není co vytknout a pokud někdo otálíte tak, jako já, tak ihned přestaňte! Tohle musel být film roku! ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Velice vydařený thriller s dobrým příběhem a parádním hereckým výkonem Bena Afflecka. Bavilo od začátku do konce. Jen škoda, ze nebylo více akce. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Tak kožený Ben hral skutočnú rolu, áno áno hral a ku tomu ešte aj ukrutne akčnil. Neočakávané, avšak ľúbivé. Rola autistu mu sadla tak parádne až som neveril vlastným očiam. Spočiatku to má veľmi pomalé tempo, chvíľu som sa dokonca strácal, že kto je kto, ale čas všetko vyriešil a dej ma vtiahol a už nepustil. No a keď mi ponúkli ako predkrm záznam Benovej akcie s nožom, už som vedel, že si treba počkať a možno sa upradiem blahom. Cool rolu hral Jon Bernthal. Dosť brutálnu. Išiel z neho taký chlad a precíznosť v tom čo robil, že jedného hneď napadne myšlienka “Čo bude keď sa stretne zoči voči s Benom” a tešil som sa na to pozbytok filmu. Škoda, že nedostal v deji viacej priestoru. Inak otec tých dvoch chalanov bol riadne prepnutý. Úplne na facku. Asi najlepšou stránkou filmu je scenár. Zriedkavý jav, ale aj motyka proste strieľala. Vydarila sa tiež réžia, no a hereckú stránku som už spomenul. Toto je zrejme najlepší Benov film a nechápem, že ma doposiaľ míňal. K dokonalosti chýbala už len nejaká sexica a jedna dve akcie navyše, ale nevadí. Gavin po tretíkrát výborný. Pôvodne za plnotučné 4, no záver to zatĺkol jak stovku klinec. Vy ste ho čakali? Hviezd ***** alebo % 90. ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Paradoxne sa mi oveľa viac páčila prvá polovica, než druhá. Affleckovi takéto mlčiace postavy idú, pri nich zaniká ten fakt, že nevie postavám dodať hĺbku. Tu však hraje autistu a kamenný výraz tváre vôbec nevadí. Podobne je to však aj s týmto filmom. Je chladný, profesorky nakrútený, s rutinerskou kamerou i rýchlo zabudnutelnymi vedľajšími postavami. Páči sa mi celá fabula príbehu, ale príliš som mu nepodľahol. Warrior mal viac srdca. 75%. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Copak o to, když už se jde párkrát do akce, je to stylem co kulka, to mrtvola a na takovéto efektivní hrátky se kouká dobře. To okolo je ale v podstatě béčkový příběh, podaný dost nešikovně (dovypravování, flashbacky apod.), jehož většinu zvratů není těžké dlouho dopředu odhalit a vymykající se pouze autistou v hlavní roli. Affleckovi jsem ho ale vůbec nevěřil. ()

Pravek007 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck v roli "šíleného super-účetního", který se rozhodne spasit svět, předvádí v zajímavém příbuzenském pletenci své schopnosti. ()

otilrak 

všechny recenze uživatele

Za mě nejlepší film roku 2016! Hlavní hrdina lehce autistický, ale s jasným životním cílem? Funguje naprosto skvěle. Od začátku do konce parádní. A ani nemusí moc mluvit a sršet jedním vtipem za druhým, viz. Deadpool a podobné shity. Kdepak, nějaké Marvelovky tomuto excelentnímu dílu kinematografie nesahají ani po kotníky! Naprosto spokojen, má filmová duše má po dlouhé době klid! ()

george82 

všechny recenze uživatele

Affleck zvládá roli s nadhledem a nekompromisní chladnost tohoto autisty až mrazí v zádech. Nicméně dějově je hned jasné, kdo je jeho bratr. Film ale rychle utíká a stále člověka drží v napětí. Slušná podívaná. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Film měl rozhodně větší potenciál, než jeho režisér předvedl na plátně. Herci mi sedí, až na Afflecka, u kterého mi vrtá hlavou, proč takový neschopný herec pořád dostává role. Dle mého názoru, on prostě hrát neumí. Jeho kolegyně Anna Kendrick mohla dostat více prostoru, těšil jsem se na zamilovanou dvojici, které se však nedočkáte. Snad tuhle roztomilou ženu v budoucnu uvidíme v mnohem prestižnějších rolích. S J.K. Simmondsem se po skvělém výkonu ve Whiplashi roztrhl pytel a dobře se v každém jeho dalším filmu poslouchá. V příběhu jsem byl chvílema trošku zamotaný, ale skládačka nakonec bude vyřešena. Jak jsem řekl, příběh měl potenciál, který však mohl být natočen lépe. Film se považuje za akční, přitom akce v něm moc není a spíše se zde točí časová smyčka okolo této akce. Špatná režie, špatný hlavní herec. Toto jsou faktory, které ovlivnily mé hodnocení na 3/5. Průměr. Film neurazí, nenaštve, částečně pobaví, ale žádná pecka. Pokud takhle bude Affleck předvádět i Batmana v Justice League, tak si ho v komentáři mnohem více vychutnám, než tady. ()

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama