Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Boqua (Peter Sarsgaard), který se v honbě za ziskem nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé pod vedením Emmy Cullenové (Haley Bennett) se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které, stejně jako pro Boqua, žádné zákony neplatí. Nesourodá skupina pistolníků, hazardních hráčů a nájemných lovců se rozhodne nevinné lidi ochránit a zastavit Boquovo jednání. Během příprav na rozhodující souboj si těchto sedm najatých žoldnéřů postupně uvědomí, že v tomto případě půjde více než o peníze. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (776)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Originál z roku 1960 jsem neviděl. Jednoduchý důvod: Většinou když je něco strašně hypeované tak se mi to potom tak na 80 procent moc nelíbí. Proto k tomuto remaku přistupuju trochu jinak. Ale tento film mi vyrazil dech. Je to ten správný temně špinavý western který se ničeho nebojí. Uchvacuje to od začátku do konce a rozhodně pomáhá že tým sedmi statečných je rasami přeplněný (Afroameričan, 3 běloši, asiat, mexičan a indián). Film se dá rozdělit na 3 částí: Shánění členů Sedmi Statečných, příprava na boj a finální bitva. Každá část je svým stylem jiná a rozhodně to filmu pomáhá. Úplně skvělé to jistě není. Filmu se dá upřít jemné zdržování ve finální fází a pár věcí by se ještě našlo. Sedm Statečných ale překvapuje především tím, že ten kdo čekal zbytečnou výplachovku dostane zajímavý western. Ale originál jsem neviděl takže k tomu prostě přistupuju jinak................... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Už od začátku jsem byl proti remaku, ale nakonec jsem ho vzal na milost kvůli Pizzolattovu scénáři, i když je očividně proškrtaný, některé nahozené motivy nejsou vůbec vytěžené a tak rozhodně nepatří k silným stránkám celého počinu. Kapitalizmus v roli záporáka, postupné verbování i ta etnicky smíšená banda jakž takž funguje, ale masakr ve finále je akční lahůdkou letošního roku. Obsazení sympatické, Pratt je hodně fajn. Na originál to nemá, ale chápu úmysl dát Sedmi statečným moderní fazónu. Zatím to jde. Zatím to jde. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Pokud se dělá remake, tak aby měl opravdový smysl, měl by přinést do příběhu něco originálního. A u nových Sedmi statečných si nemyslím, že se tak stalo. Když největší emoce u filmu cítím, když zazní melodie z původního filmu (ano, ve filmu se objeví a je stále naprosto boží!), tak nevím, nevím, jestli je to úplně dobře... A neubráním se ještě jednomu srovnání. V původním filmu jsou postavy všech "statečných" velice dobře emocionálně vykresleny: Steve McQueen pochybuje, že by parta vůbec v městečku měla být; Charles Bronson jen chce mít svůj klid, Brad Dexter bojuje s vlastním strachem atd. A všichni postupně mění své postoje díku rozvíjejícímu se vztahu s vesničany. Při závěrečném boji pak více prožíváte, když někdo zemře. No, a v nové verzi Sedmi statečných se toto prakticky nevyskytuje (čestnou výjimkou je Goodnight hraný Ethanem Hawkem) - film se "statečné" snažil nejvíce odlišit jejich etnickou rozdílností, která ale paradoxně v příběhu nehraje roli. A to je škoda, protože finální bitku Fuqua servíruje naprosto výtečnou - v každé chvíli víte, kde se co děje, děj je napínavý, přestřelky dobře udělané a dokonce se dočkáme i klasického westernového stare-downu. Všichni herci jsou navíc velice charismatičtí, takže je radost na ně na plátně koukat. Jejich talent mnohdy zachraňuje vlastně docela průměrný scénář. Antoine Fuqua ale dovedl filmu vdýchnout sympatickou jiskru, takže se opravdu ani na chvíli nenudíte. Přelomový western? V žádném případě. Ale důstojný zástupce žánru to je určitě. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Totální spokojenost a důkaz, že tento příběh je tak univerzální, že když se ho chopí schopný režisét, tak má co nabídnout v jakékoliv době. Úvodní příjezd Denzela Washingtona na scénu byl naprosto epický a ty zlověstný trumpetky, co k tomu hrály, byly boží. Rasová rozmanitost hrdinů mi nevadila, člověk se v nich alespoň dobře vyznal. Já měl nejradši tlustého Vincenta D'Onofrio. Dostával mě jeho vysokej hlas. Haley Bennett parádní. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvělé obsazení, zřejmě to nejlepší možné pojetí jednoho jinak dvorního béčkaře Antonína Fuky (jak vtipně poznamenal jeho jmenovec František), ovšem zkrátka to nestrhne, nebaví či nepohltí a ačkoliv se najde několik líbivých kamerových záběrů, bohužel často nudí. Zčásti fakt ospravedlňuje závěrečná přestřelka, záleží však, jestli člověka strhne střílení do nesmyslného počtu minionů na porážku, přičemž sice pár Statečných aby se neřeklo zařve, ale obecně to působí divně...6/10 ()

Galerie (68)

Zajímavosti (11)

  • Wagner Moura měl původně hrát roli Vasqueze, jednoho ze sedmi statečných, ale jeho charakter byl později z neznámých důvodů přeobsazen a role se ujal Manuel Garcia-Rulfo. (PanZahadnyCZ)

Související novinky

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

11.08.2016

Ve Zjizvené tváři z roku 1932 sledoval Howard Hawks vzestup a pád irského gangstera Tonyho Camonteho. Ve Zjizvené tváři z roku 1983 sledoval Brian de Palma vzestup a pád kubánského gangstera Tonyho… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

06.08.2015

Studio Sony oznámilo data premiér pro mnoho svých nadcházejících titulů. Určitě je potřeba zmínit novou verzi Sedmi statečných (23. září 2016), adaptaci Kingovy Temné věže (13. ledna 2017) nebo… (více)

Reklama

Reklama