Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z indonéské Surabaji vypluje loď naftařské společnosti Petrox, která míří k malému ostrůvku, slibujícímu nová bohatá ložiska ropy. Na palubu však pronikne černý pasažér, paleontolog Jack Prescott, který je přesvědčen, že na ostrůvku čeká na své objevení dosud neznámý živočišný druh. Cestou přibude na palubu také krásná trosečnice Dwan. Ta je po přistání u břehů ostrůvku unesena z lodi domorodci, kteří ji chtějí obětovat Kongovi, obrovské opici žijící za vysokou hradbou. Je zorganizována záchranná výprava, která se vydá do tajuplné části ostrova obývané podivnými tvory. Dívka je zachráněna, ale protože naděje naftařského bosse Wilsona se ukázaly jako liché, rozhodne se ziskuchtivý naftař King Konga ulovit a vydělat aspoň na něm, jako na ojedinělé atrakci. Přes varování Prescotta je gigantický op uspán a převezen do New Yorku. Při okázalé show se však rozběsní, utrhne se z řetězů, jimiž je spoután, zmocní se Dwan a prchá. Ničí při útěku vše, co mu přijde do cesty, aby nakonec skončil na střeše mrakodrapu v domnění, že dívku chrání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

lamps 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem se na to díval pořád dokola a obrovský chodící opičák mi svým příšerným řevem vskutku naháněl hrůzu. Teď jsem to viděl zase po delší době a svým příšerným řevem mi naháněla hrůzu prozměnu Jessica Lange. Není to vůbec špatná verze, ale na to, že je o víc jak 40 let novější než první film, zaostává za ním opravdu o dost. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„King Kong“ z roku 1976 je dobrý, ve smyslu průměrný. Herecky je to zajímavé, ale postupně zjišťujete, že se to dá jen těžko snést. Scénář je místy hodně chabý a film je zbytečně moc roztahaný, takže se z něj vytrácí napětí. Finále kraluje, ale čeká se na něj příliš dlouho, některé scény jsou opravdu úplně zbytečné. Ten zajímavý nádech, který to mělo v mém dětském věku, se vytratil. Bohužel, některé filmy prostě stárnou. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Z nostalgii davam stovku, aj napriek tomu, ze original z roku 1933 mal omnoho viac priseriek, ako v tejto verzii, ale pre mna je to nezabudnutelny film mojho detstva, ktory som videl v kine uz koncom 80-tych rokov. Ma nadhernu hudbu od Johna Barryho, ktora sa mi paci viac, ako v novom Jacksonovom Kongovi a po nedavnom opätovnom zhliadnuti filmu som zistil, ze ma stale bavi a hlavne nikdy nezabudnem na emotivny zaverecny koniec... 31.07.2009 ___________ Jeff Bridges - (Jack Prescott) +++ Charles Grodin - (Fred Wilson) +++ Jessica Lange - (Dwan) +++ John Randolph - (Kapitán Ross) +++ Julius Harris - (Boan) +++ Jack O´Halloran - (Joe Perko) +++ Produkcia: Dino De Laurentis +++ Hudba: John Barry ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Dino De Laurentiis nám předvedl na svou dobu velmi nadčasový film, který je zastoupením několika různých žánrů. Svým zpracováním určitě předběhl hodně filmů, uznejme že na to, že je z roku 76 jsou některé efekty perfektní.. Tenhle snímek je prostě klasika a ukázka toho, že efekty někde začínat musely ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,NENECHÁME SA NA TOMTO OSTROVE ZOŽRAŤ. PRINESTE SPREJ NA MOSKYTOV!" __ Ako aj pre iných, i pre mňa jeden z filmov môjho detstva, u ktorého ešte pred jeho pozretím prezeral obrázky z nejakého starého komiksu (ešte som nevedel čítať), kde Konga porazili tak, že sa pošmykol o šupku z banánu. ,,Nečakaný" filmový koniec bol samozrejme potom pre mňa ozajstným šokom a ani Jacksonovi sa v novej verzii nepodarilo Konga ,,uzemniť" tak krvavo ako tu. Určite zato môže aj fakt, že na dvoch nohách chodiaci Kong je postupom času vo filme čoraz viacej ,,poľudšťovaný" a odpustiť sa mu dajú aj niektoré jeho drobné prehrešky. Z nešvárov filmu by som spomenul predovšetkým réžiu, ktorá rozhodne mohla byť viacej angažovanejšia, no Jessica Lange je vážne kus a spolu, s občas prechytralým, Bridgesom tvoria veľmi pekný pár. Spomenul by som ešte naozaj výbornú kameru a John Barry vie miestami svojou hudbou navodiť tiež dobrú atmosféru. O samotných efektoch tu už bolo napísané dosť a myslím, že Oscara dostali zaslúžene (v Kongovej koži bol navlečený budúci držiteľ 7 (!) Oscarov, maskér Rick Baker) . To, že už dnes nikoho neberú sa dá pochopiť a ktovie ako sa budú ľudia o 35 rokov pozerať na novú verziu. Prostrednú verziu príbehu Veľkej opice, ktorá viac než na banánoch fičala na blondínkach, považujem po tej pôvodnej za druhú najlepšiu. Ani Jacksonovi a ani Guillerminovi sa síce nepodarilo všetko dokonale, druhá verzia mi však predsa len srdcu bližšia a má aj niekoľko slušných hlášok. ,,PEKNE PRIBLBLÉ NÁBOŽENSTVO. KŇAZ SA PREVLEČIE ZA OPICU A ZAŠUKÁ SI. " (napísané 4. 7. ´09) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (35)

  • Rick Baker používal při natáčení animační masku, to znamená, že při natáčení ve studiu maska nahrávala tvar obličeje Konga ve filmu. Jediný rozdíl byl v tom, jak herec uvedl: „Když jsme točili Konga, já to většinou točil v kostýmu všechno, ale ve filmové podobě Kong vypadal neuvěřitelně a já když jsem to viděl pak na premiéře, tak jsem řekl, že to byla skvělá práce. Sám jsem navrhl kostým gorily, podle které vznikla jeho postava. Hodně lidí si myslí, že Kong jsem já, ale omyl, Kong byl robot, já mu jenom efekty dodával podobu.“ (Fuhman.Dajar)
  • Maketa King Konga je vysoká 12 metrů a je tedy největší postavenou mechanickou loutkou na světě. (WolfR)
  • Mechanické ruce King Konga, které ve filmu drží Jessicu Lange, vážily každá 750 kg. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama