Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z indonéské Surabaji vypluje loď naftařské společnosti Petrox, která míří k malému ostrůvku, slibujícímu nová bohatá ložiska ropy. Na palubu však pronikne černý pasažér, paleontolog Jack Prescott, který je přesvědčen, že na ostrůvku čeká na své objevení dosud neznámý živočišný druh. Cestou přibude na palubu také krásná trosečnice Dwan. Ta je po přistání u břehů ostrůvku unesena z lodi domorodci, kteří ji chtějí obětovat Kongovi, obrovské opici žijící za vysokou hradbou. Je zorganizována záchranná výprava, která se vydá do tajuplné části ostrova obývané podivnými tvory. Dívka je zachráněna, ale protože naděje naftařského bosse Wilsona se ukázaly jako liché, rozhodne se ziskuchtivý naftař King Konga ulovit a vydělat aspoň na něm, jako na ojedinělé atrakci. Přes varování Prescotta je gigantický op uspán a převezen do New Yorku. Při okázalé show se však rozběsní, utrhne se z řetězů, jimiž je spoután, zmocní se Dwan a prchá. Ničí při útěku vše, co mu přijde do cesty, aby nakonec skončil na střeše mrakodrapu v domnění, že dívku chrání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Na tomto som vyrastal ako decko a musím uznať, že po rokoch, keď som si dal repete s HD kvalitou, tak je stále na čo pozerať a neostali iba spomienky na dobrý film ako u niektorých iných filmov (Robot Jox). Čas sa pod týmto filmom moc nepodpísal a kombinácia miniatúr a vizuálnych efektov aj po rokoch vyzerá dobre. Casting je super, hudba Johna Barryho tiež, Kong miestami spracovaním a zvukovovými efektami naháňa hrôzu, atmosféra, napätie nechýba a pri niektorých scénach som sa znova veľmi bavil (bitka s hadom, rozbitie brány, finále na mrakodrape). Jeden s tých filmov, kde bol (na tu dobu) vysoký rozpočet rozumne utratení. Jediné čo mi to trošku prekážalo bola miestami naivná, otravná ale aj krásna Jessica Lange. Jacksonov King Kong (2005) pre mňa asi navždy ostane najlepším King Kongom, ale tento bude vždy super spomienka na staré ale aj mladé časy. 80% - 4* ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Strašně mě zklamaly ty disproporce opice v jednotlivých částech filmu. Na ostrově se do jeho stopy vejde dospělej chlap, Kong má ramena nad korunami vzrostlých stromů, a pak najednou ho v pohodě nacpou do nádrže tankeru, kterej je sice širokej a dlouhej jak letadlová loď, na hloubku je malej a to je ještě opičák v nádrži jak poslední utopenec ve třílitrovce. A to ani nemluvím o tom, že břichem trhá dráty vysokýho napětí na Manhattanu, ale pak se v pohodě chytne železobetonovýho roku WTC a šplhá nahoru, aniž by cokoliv poničil nebo odřel. Asi by stálo některým původním myšlenkám z námětu ustoupit ve prospěch věrohodnosti. Marek Vašut na Jeffa Bridgese, vyloženě paráda, a Jessica Lange v náznaku erotické scény, taky super. Nejlepší byl ale ten příchod na ostrov, to byla pastva pro oči. Béčko, které ale původně být béčkem asi nemělo. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Žádnej extra film to zrovna neni, ale v porovnání s ostatními filmy s King Kongem se jedná o celkem zdařilej snímek s na svojí dobu dobrými triky, Jessicou Lange a Jeffem Bridgesem, ale na to jak je film dlouhej je tam jen málo zajímavých okamžiků a první setkání s Kongem travá na můj vkus trochu moc dlouho, ale zase na druhou stranu museli tomu dát nějakej příběh a hodit konga před kameru hned v první minutě by asi taky nebylo nejlepší, ale i tak jsem se chvílema nudil a příběh taky nebyl zrocna silnou stránkou filmu, takže jenom průměrný hodnocení ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Po Jacksonově remaku jsem byl zvědavý a znovu se podíval na "sexuální verzi" z roku 1976. Její posměšný přídomek jsem pochopil velice záhy. Bezpohlavní Kong vyvaluje na Jessicu Lange svá nadržená kukadla, "prstíkem" ji odhaluje a masíruje ňadra a milá Jessica u toho vzdychá jako v docela kvalitním pornu. To je bžunda, přátelé! Ale i tak mě tato starší klasika učarovala nádhernými exteriéry, hudbou Johna Barryho a i na Jessicu Lange se pěkně kouká, i když svým "herectvím" připomína Keiru Knightley. Triky jsou na svou dobu kvalitní. Je zcela evidentní, že jde o muže v převleku, ale je to všechno tak dobře zakomponované, že bych na to i rád zapomněl. Horší už je to po těch letech s emocemi. Když mně bylo deset, hrozně jsem se do filmu vžil, ale teď když vidím chlapa v obleku Konga, který chodí po zadních, tak neustále vidím spíš nějaké bezduché godziloidní monstrum, než obrovskou gorilu. V tomhle Jackson jednoznačně vyhrál. O ždiblínek nad průměr vytahují "sedmdesátšestku" neustálé narážky na sebe sama a docela příjemná stupidita filmu, která vyvrcholí "zveřejněním" Konga v New Yorku (nebudu prozrazovat, ale reagoval jsem ve stylu WHAT THE FUCK...) a dále oddychovou scénou s panákem whiskey v restauraci, když Kong demoluje město. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

není to špatnej film. sice remaky nemám rád už od přírody, ale tenhle jsem viděl ještě dávno předtím, než jsem si tenhle postoj vyvinul. takže se mi zalíbil. a jelikož už kvůli peteru jacksonovi můžu porovnávat, jak vypadá další verze, musím ještě hvězdu přidat. tohle je stokrát lepší, než ta bezduchá sladkobolná romanťika i se všema svejma trikama a milionovým rozpočtem a pěknými exteriéry. a i tady jsou rozhodně mnohem lepší herecký výkony, než tam. na původní to sice celkově nemá, ale to se není čemu divit. tohle jen opakuje, ale první bude mít vždycky na své straně moment překvapení. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (35)

  • V scéne, v ktorej Kong demoluje vozne nadzemnej dráhy, si možno všimnúť, že vozne sú prázdne, hoci zábery zvnútra svedčia o opaku. (GTS_PUNK)
  • Carlo Rambaldi sestrojil obrovský pohyblivý model King Konga, potom však přišel Rick Baker se svým podstatně levnějším kostýmem gorily. Co se stalo s Rambaldiho modelem se přesně neví, ve filmu se objeví jen velmi krátce. Rick Baker také navrhl vzhled King Konga. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama