Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z indonéské Surabaji vypluje loď naftařské společnosti Petrox, která míří k malému ostrůvku, slibujícímu nová bohatá ložiska ropy. Na palubu však pronikne černý pasažér, paleontolog Jack Prescott, který je přesvědčen, že na ostrůvku čeká na své objevení dosud neznámý živočišný druh. Cestou přibude na palubu také krásná trosečnice Dwan. Ta je po přistání u břehů ostrůvku unesena z lodi domorodci, kteří ji chtějí obětovat Kongovi, obrovské opici žijící za vysokou hradbou. Je zorganizována záchranná výprava, která se vydá do tajuplné části ostrova obývané podivnými tvory. Dívka je zachráněna, ale protože naděje naftařského bosse Wilsona se ukázaly jako liché, rozhodne se ziskuchtivý naftař King Konga ulovit a vydělat aspoň na něm, jako na ojedinělé atrakci. Přes varování Prescotta je gigantický op uspán a převezen do New Yorku. Při okázalé show se však rozběsní, utrhne se z řetězů, jimiž je spoután, zmocní se Dwan a prchá. Ničí při útěku vše, co mu přijde do cesty, aby nakonec skončil na střeše mrakodrapu v domnění, že dívku chrání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Damiel 

všechny recenze uživatele

Oproti originálnímu filmu z roku 1933 je o dost slabší. Atmosféra 70. let jednak není tak působivá, děj je rozvleklejší a hlavně to působí jako napůl milostná selanka mezi ženou a opicí. Zatímco ve verzi 1933 byl Kong bestie bez smilování a Ann z něj měla až do konce hrůzu, Dwan se do něj zamiluje a nejradši by s ním odešla. Repete provedl i Peter Jackson... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Asi nejhorší verze King Konga, ale tak viděl jsem jen 3(1933, tuhle a 2005), sice jsem se bavil dobře, ale paradoxně mě nejvíc vadily scény s Kongem, některé ty efekty musely být k smíchu už i v 76. Naneštěstí je tu Lange a hlavně Bridges, který je opět geniální. Jen škoda že to prostě nebylo zas tak moc dobré. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

úplne pôvodný, klasický čiernobiely som nevidel a na toho jacksonovho sa ešte len chystám, no tento remake, ktorý som videl prvýkrát veľmi dávno ako malý chlapec a teraz si pozrel znova, bude u mňa subjektívne braný ako ten "pravý king kong". má to veľmi dobrý úvod (po stránke atmosféry, stavania príbehu), má to skvelého sympaťáka bridgesa a krásnu mladú langeovú a dokonalého konga, ktorý je tak zostrojený, že tiež hrá výborne a je tým pádom tretím adekvátnym hercom. veľkolepé akčné finále je stručné, aby nestihlo nudiť, a po efektovej stránke naozaj prepracované, pár scenáristických barličiek je človek naozaj naklonený prehliadnuť, rovnako ako miestami pomalšie tempo (či umelé nadlžovanie niektorých pasáží). pôvodný obsah (= king kong je v podstate akousi náboženskou metaforou) je zachovaný a nevtieravo (a nepateticky - na to, že sme v hollywoode) ľahko "šmrncnuté" ekológiou - ale to všetko sú len bočné linky, pretože king kong je, vždy bol a vždy aj musí byť, veľmi divnou romancou, variáciou na krásku a zviera, a do tejto verzie polovice 70.rokov sa podarilo prepašovať fluidum sexuálnej osudovosti (a osudovej sexuálnosti). ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

V rámci možností 70. let je tahle verze King Konga udělaná docela dobře trikově, ale po dějové stránce to opravdu není žádná pecka. Dějová linie se snaží být pokud možno přímá, aby náhodou nepředvidatelnou kličkou nezmátla průměrného diváka, herecké výkony tomu v rámci mezí také odpovídají, ale přesto se jedná o relativně solidně řemeslně odvedenou práci. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chyb a chybek to má dost, ale proboha, je to čtyřicet let starý kus. A pořád má co dát. Skupina naftařů pátrá po nových ložiscích ropy, ostrov zahalený v mlze ovšem skýtá už na první pohled zajímavý potenciál i pro paleontologa s tváří Jeffa Bridgese. Do toho upištěná na stříbrném plátně debutující kočka Jessica Lange, producentský dohled Dino de Laurentiise, úchvatná hudba Johna Barryho a velmi dobrá kamera s výpravou. A ty nevyrovnané triky se dají tvůrcům odpustit. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (35)

  • Carlo Rambaldi sestrojil obrovský pohyblivý model King Konga, potom však přišel Rick Baker se svým podstatně levnějším kostýmem gorily. Co se stalo s Rambaldiho modelem se přesně neví, ve filmu se objeví jen velmi krátce. Rick Baker také navrhl vzhled King Konga. (-bad-mad-wolf-)
  • Maketa King Konga je vysoká 12 metrů a je tedy největší postavenou mechanickou loutkou na světě. (WolfR)
  • Natáčení trvalo od 15. ledna 1976 do 27. srpna 1976. (WolfR)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama