Reklama

Reklama

VOD (1)

Francouzský kreslený film vypráví další smyšlený příběh ze starověkého Říma. Představiteli nepoddajných Gálů jsou tu malý Asterix a velký Obelix, kteří s věrným psíkem Idefixem procházejí řadou střetnutí s horlivými a Césarovi oddanými Římany. V římském táboře zuří Centurio nad opakovanými nezdary v boji s neporazitelnými, hrdými Galy. Posílá do galské vesnice další bojovou hlídku, tentokrát aby unesla kmenového kouzelníka Panoramixe. Ten jediný totiž dokáže připravit zázračný nápoj, po němž je každý bojovník několikanásobně silnější. Ale mága nešťastně zraní Obelix menhirem, takže se stařec pomátne… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

manonfire 

všechny recenze uživatele

Sovička rozkošná a Panoramixovo: " Za maminku, za tátu..." taky. Na druhou stranu, velkolepý Asterixovský epos potřebuje zpravidla epickou cestu ústřední dvojky, takovou jaká vedla napříč třemi nejikoničtějšími díly (12 úkolů, Překvápko pro Cézara, British journey), a ta zde chyběla, stejně jako vtípky na téma "jiný kraj, jiný mrav". Také ubylo slovního humoru ve prospěch gagů. 60% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Když nebudu počítat nejnovější vikingský přírůstek do rodiny, považuji Velký boj za to nejslabší z kreslených Asterixů. Žádné vtipy, žádné skryté narážky a Panoramix, kterého bych asi trefila tím menhirem znovu nehledě na to, jestli by mu to mělo pomoci nebo by ho to "jen" donutilo konečně přestat řvát a poskakovat kolem. Co dělá zrovna Asterix a velký boj hodnocením mezi těmi nejlepšími díly o tomhle malém Galovi, je pro mě záhadou. (Že by za to mohla jeho psychedelická ponurost?) ()

Reklama

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Opravdu zatím nejslabší ze všech animovaných astelixů, ani kvůli slabosti k tomuto animáku nemohu dát slušné hodnocení a zavřít oči. Nelíbí se mi ostrý styl malby, aby drsňáci vypadali drsnější. Ještě, že se film dal posouvat. Zblázněný druid mě nepobavil, spíš znechutil. Bylo to divný nikoli vtipný. Moc se tam nezasmějete. Opravdu věc, které jsem se zasmála byla scénka kdy se Římský špeh ukryl do pařezu stromu a dorážela na něj zvídavá sova, jinak nevím o vtipné scénce. Level humoru značně klesl, pro děti ano pro dospělé jako v dřívějších pokračováních nikoli. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z klasické šestky kreslených Asterixů. Chybí humor, zajímavý příběh. Podvodný věštec mě nebavil, psychedelické scény s praštěným druidem byly divné, navíc se to celé nehne z okolí vesnice. Jako by nepříliš zábavný film z roku 1989 symbolizoval konec klasické francouzské kinematografie plné ztřeštěných komedií a milovaných klasik. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jako prcek jsem si i tento díl maximálně užil a díky kouskům poblázněného Panoramixe je i jedním z nezapomenutelných. Teď už jsem z něj tak nadšený nebyl, ale pořád je to slušná zábava. Nyní ho už akorát tak nějak kazí využití v prvním hraném filmu, který také pokládám za dost povedený, a se kterým je těžké srovnávat takto starý animák. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno