Reklama

Reklama

Ghoul

  • Slovensko Ghoul
Trailer 1

Trojice filmařů se vydává na Ukrajinu s cílem natočit unikátní dokument o kanibalismu. Strašlivý hladomor v letech 1932-1933 tu dohnal spoustu lidí k děsivým činům. Nečekaně se jejich pátrání začíná propojovat s příběhem jednoho z nejzvrácenějších zločinců novodobé historie, kanibala Andreje Čikatila. Během 12 let spáchal přes padesát brutálních vražd, při nichž své oběti částečně snědl. Společně s místní tlumočnicí, průvodcem a senzibilkou se snaží odhalit tajemství domu, kde se vše odehrávalo. V opuštěném stavení uprostřed ukrajinských lesů se z filmařů i jejich doprovodu však brzy stávají nedobrovolní vězni. Stísněný pocit ve zdech domu se mění v děsivá setkání s jiným světem. Ze záměru natočit dokument se stává hrůzyplný boj o život. Nikdo netuší, kdo nebo co je TAM VENKU... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (721)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na tenhle ,,český" horor jsem si díval na Prima Cool a jediné, co mě na něm vyděsilo, byl moment, kdy se na obrazovce objevil zelený ufon z Alzy.cz, a to ani nenabízel sto tabletů týdně, pouze dopravu zdarma. Pak ale komerční pauza skončila a Andrej Romanovič Čikatilo začal zase strašit...a já se celou dobu zase těšil na Alzu... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na česko-ukrajinské poměry bezesporu slušné. Bohužel, příliš se člověk během sledování bát asi nebude. Ve většině případů snad vůbec. Není totiž čeho. Filmových nedostatků zde bylo tolik, že by se z nich v pohodě najedla celá Ukrajina v dobách válečných. Nejvíce bych snad pohanil český dabing, který je prakticky neposlouchatelný. Naopak se mi líbilo šeredné prostředí, kde se vše odehrávalo, za to dávám palec nahoru. Lekačky jsou výhradně zvukové. Pokud na film koukáte s dostatečnou hlasitostí, tak možná sklidí nějaký úspěch. V ostatních případech těžko! Herci a herečky také nejsou zrovna držiteli cen za sympatie. Dokonce to celé není ani za mák originální. S přivřeným okem to nevidím na víc než 2 hvězdy. S tím, že ta druhá je celá pochroumaná. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ghoul, to je totálních padesát odstínů černi a klepavky... půlku filmu se klepe kamera, takže nic nevidíte a půlku filmy vidíte jen svit baterky, takže nic nevidíte... Vykrádačka Záhady Blair Witch a průměrnejch americkejch duchařin (Gacy House atd)... prvních dvacet minut ještě šlo, zbývající hodinu jsem přemýšlela o tom, že sundám 3D brýle a ke konci se prospím. Moje chrápání by pak asi publikum děsilo víc jak celej film. 30% ()

oje 

všechny recenze uživatele

Film jde od prvních minut přímou cestou za svým cílem děsit a polekat. Přes autorovo zařazení mezi thrillery je tak film čistokrevným horrorem, který v průběhu používá všechny osvědčené nástroje k paralýze diváka. Lekačky, necivilizované postavy a ponurý dojem konce světa v podobě ukrajinské vesnice podtržený podzimním počasím úspěšně tvoří patřičnou nepříjemnou atmosféru a v součtu společně s mnou protěžovaným POV stylem solidní fungující celek. Ghoul se tak může klidně zařadit i v celosvětovém měřítku mezi ty zdařilé horrory roku 2015 (umírněně řečený obrovský superlativ pro Petra Jákla). Objektivní dojem slušného nadprůměrného horroru se bije s nadšením, které vyvolává v českém divákovi, protože v rámci dosavadní snahy naší kinematografie o horror je snímek jako lamborghiny zaparkované mezi koloběžkami. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ghoul je na české poměry vydařený, ba vlastně nejvydařenější horor z našeho kraje. ( Seznam českých hororů není zrovna 2x velký). Film má hodně blízko k Blair Witch svým pojetím i formou, ovšem Ghoul nepůsobí až tak amatérský, mdle a nezáživně jako film výše uvedený, přesto nemůžu sdílet příliš velké nadšení, tenhle styl hororu mi zkratka není příliš blízký. Ghoul se především snaží vypadat zajímavě i po stránce příběhové, no nejsem přesvědčen, zda to byl dobrý tah na branku, velmi zábavný či informativní film příliš není. Lekačka na mne nezapůsobila ani jedna, což také pokládám za mínus, plusem byly pro mne zatuchlé prostory baráku a působivé atmosférické finále ( Les a ukázání Čikatila na scéně), za které přidávám i 10%, takže pro fanoušky určitě povinnost už jen proto, že film pochází od nás, znova bych si jej však už nepustil. 60% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (20)

  • Zvlášťní spojení se skutečnou postavou ukrajinského kanibala Čikatila má představitelka jedné z hlavních hrdinek Alina Golovlyova„Zvláštní je, že když jsem byla malá, příběh o masovém vrahovi a kanibalovi Čikatilovi jsem znala, někdo mi ho vyprávěl. Právě on byl mou dětskou noční můrou, bála jsem se ho nejvíc na světě. A teď jsem se s ním znovu setkala, téměř tváři v tváří. Ano, je to děsivé. Jako bych se probudila do noční můry," svěřila se agentuře Herminapress. (Zdroj: blesk.cz) (oje)
  • Režisér a scenárista Petr Jákl ml. filmové herce - autentické typy a neznámé tváře - vybíral na řadě míst po celém světě. Nejdříve začal v Kyjevě, pak Praze, Berlíně, Londýně, New Yorku a Los Angeles. Právě na posledních dvou jmenovaných místech byli hlavní představitelé vybráni. Castingy prošlo na 1 500 adeptů. (oje)

Reklama

Reklama