Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (407)

petero 

všechny recenze uživatele

Scott Charles Stewart. Milovaný a zatracovaný to režisér hneď od prevého filmu. Milovaný asi len mnou (i keď len látkami aké si vyberá), zatracovaný skoro všetkými ostatnými. V závere Priesta sa však predviedol veľmi slušnou akciou. Pri Dark Skies si zo žánru však akciu musel vyškrtnúť a tak som bol veľmi zvedavý čo predvedie. A ide mu to aj bez nej. Poctivo buduje atmosféru a snímok pôsobí oveľa komplexnejšie ako jeho predchádzajúce projekty. Stále to však nie je film na ktorý by sa oplatilo ísť do kina. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo štylisticky funkčný, ešte hororovejšie ladený "remake" Signs, kde sa pomaly kopírujú aj jednotlivé scény, nielen spôsob nakrúcania. Shyamalanovský sa snaží byť aj záver, kde síce začne klasická retrospektívna osvetľujúca montáž, ale tá vlastne nič špeciálne neprinesie. A je to veľká a večná škoda, pretože prekvapivý záver mohol byť alfou a omegou úspechu tohto filmu, pričom sa tu jeden priamo ponúkal, ale tvorcovia z neznámych príčin ostali pri nemastnej neslanej nedopovedanosti. Vo svojej podstate ale príjemné, intenzívne prekvapenie. 70% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Herci otřesní, kromě tedy J.K. Simmonse. Armosféra na dobré úrovni. Režisérův zatím nejlepší počin, i když mě tedy hodně překvapuje, že po dvou kravinách má stále důvěru producentů, aby točil dále pro kinosály. To se málokomu podaří. Je ovšem vidět podstatné zlepšení, kdyby se vypilovaly některé hodně nevěrohodně zahrané dialogy, film by jen a jen získal. Téma je to moc zajímavé a jak jsem již napsal, poměrně solidně zpracované... Což bych u Scotta Charlese Stewarta nečekal. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Temné nebe má poněkud pozvolnější rozjezd, během něhož jsem si vybudoval celkem dost antipatický vztah k postavě otce (což přetrvalo i po celou další stopáž filmu), ale od prvního zjevení nevítaného navštěvníka se děj filmu pěkně rozjel a nezastavil ho ani divočejší (a možná už moc překombinovaný) závěr. Ve filmu je pár lekaček, které fungují díky dobře zvolenému zvuku/střihu, přesto se ale jedná o spíše umírněnější sci-fi horor, u něhož je zároveň s ohledem na Šediváky cítit i menší rozpočet ($3.500.000). Potěšila mě ale menší role J. K. Simmonse - klidně mohl dostat více prostoru. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Spíš než o horor se jedná o regulérní drama/sci-fi, v němž rodinu na klidném předměstí začne navštěvovat záhadná bytost z jiný planety. Bohužel pro diváka se film namísto atmosféry soustředí hlavně na osobní problémy každého jejího člena (tady je obzvlášť zbytečná kapitola se starším synkem a jeho první láskou) a napětí se vkrade zpočátku jen do dětskýho pokoje a následně do závěrečné, poněkud haluzoidní desetiminutovky. A to je trochu málo. Předchozí Stewartovy počiny sice byly magořiny, ale magořiny zábavný. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • J. K. Simmons bol do svojej kľúčovej malej úlohy Pollarda obsadený veľmi rýchlo. Ak nepočítame jeho krátke vystúpenie v závere (niekoľko sekúnd, nie viac), Simmonsov čas vo filme trvá len 10 minút. (molcan2)
  • Úvodné motto filmu: "Two possibilities exist... Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.”, patrí Arthurovi C. Clarkovi, ktorý je známy najmä ako autor science fiction literatúry. (Lukoh)

Reklama

Reklama