Reklama

Reklama

Lake Mungo

Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller
Austrálie, 2008, 89 min (Alternativní 87 min)

Obsahy(1)

V roce 2005 tajemně zmizela dívka, která se zřejmě utopila v místní nádrži. Rodiče však stále tuší, že by mohla být naživu a neztrácejí naději. Mrtvola se však nakonec najde, čímž se celý problém naoko vyřeší. Po tomto hrůzném nálezu se však začnou dít kolem jejich domu divné věci. Je to fikce, nebo chce jejich mrtvá dcera navázat kontakt? (jamesjimbo)

(více)

Recenze (110)

uiu 

všechny recenze uživatele

Začátek dobrý a rozbíhající pointa dostačující, ovšem jen kdyby to tak zůstalo. Dívka se utopí a v domě se začne zjevovat její duch. Pak se ale začnou vrstvit další a další šokující objevy z jejího života a člověk se v tom začne ztrácet a stejně tak se tam ztrácí i logika. !!!SPOILER!!! Když tedy všechny ty fotky a videa byly podvrhy natočené jejím bratrem, proč nakonci dospějeme ke zjištění, že na fotce, kterou bratr zfalšoval napravo doopravdy její duch je? Jakto, že když natáčel sekvenci, kdy projde chodbou, nevidí, že v pokoji je soused a hledá kazetu? A proč se procházel kolem přehrady, kde se jeho sestra utopila a vydával se za ni, čekajíc, že ho někdo vyfotí? O duchařinu se trochu zajímám, takže mi taky nedocházelo, proč se její duch zjevoval doma, když zemřela utonutím, tudíž by byl její duch spjat s místem, kde umřela. Stejně tak WTF-moment, kdy na výletě u jezera Mungo natočila na mobil svou vlastní mrtvolu-ducha. ??? !!!KONEC SPOILERU!!! Jako dokument o zdrcených rodičích, kteří přišli o dceru dobré, po hororové stránce to hodně pokulhává. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Lake Mungo je poctivá duchařina s prvky found footage, které nejsou nikdy na škodu. Má to pekelnou atmosféru, pochopitelný děj a ve svém celku to tvoří velmi zajímavý počin. Pokud si potrpíte na horory nebo záhady jako takové, určitě se na to mrkněte a vykašlete se na nízké hodnocení, protože byste mohli být ještě mile překvapeni. Za mě palec nahoru! ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Po celý čas som si vravel, či by nebola lepšia voľba vsadiť na klasickú filmovú formu. Lenže ono ten hraný dokument, má predsa niečo do seba. Takže u mňa skôr posedenie na dvoch sedačkách, občas mi štýl vadil, občas bol priam náležitý. Nečakajte nijaké veľké strašenie, ale zopár scén zimomriavky privodí, hlavne v atmosfére noci. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Ten film nie len natočený ako FF, ale rovno ako plnohodnotný dokument, ktorý nám príbeh porozpráva cez rozhovory účastníkov deja. Musím priznať, že film pôsobil realisticky, aj sa zarezal pod kožu svojou autentickosťou. Najväčšie plus dávam fakt temnej pointe príbehu. Vynikajúci desivý nápad, ktorý slabším povahám nedá spávať. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Tento film bol natočený tak realisticky až som mal pocit, že fakt pozerám na dokument. Avšak nudný dokument. Od hororu chcem viac, chcem sa báť, mať aspoň sem tam husiu kožu, ale to sa nedostavilo. Všetky "strašidelné" zábery sú len na fotkách? Ten posledný záber sa snaží vykompenzovať celý nudný priebeh? Alebo si režisér uvedomil (príliš neskoro), že takou formou diváka neohúri, doslova znechutí a znudí? To sa mu podarilo na 100%. Fanúšikovia "dokumentárnych" štýlov ruky preč, alebo inak - Vy čo máte založený rebríček najhorších filmov je Lake Mungo vhodný kandidát na vysoké umiestnenie. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Alice (Talia Zucker) má na fotografii na stene plagát od The Beatles s názvom "Love". Vo filme je spomínané, že Alice zomrela v decembri 2005, no tento plagát od The Beatles vyšiel až v novembri 2006. (ShortyIC)
  • Príbeh sa odohráva v decembri 2005. V rozhovore s prarodičmi obete sa môžeme dozvedieť, že pitva bola uskutočnená v pondelok 27. decembra 2005. V skutočnosti bol 27. decembra 2005 utorok, a nie pondelok. (ShortyIC)

Reklama

Reklama