Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 1

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (388)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dva roky po skončení Očisty, počas ktorej chcel Leo Barnes (Frank Grillo) zabiť vraha svojho syna, nastáva rok prezidentských volieb v USA. Medzičasom sa stal šéfom ochranky senátorky USA, ktorá sa snaží po svojich osobných skúsenostiach dostať na čelo krajiny a zrušiť Očistu. Proti nej však stojí silná politická skupina New Founding Fathers of America, ktorá si z Očisty vytvorila kultovú záležitosť. Počas Očisty sú každoročne ohrození tí najchudobnejší a najbezbrannejší, takže je pre nich senátorka tým najvhodnejším kandidátom. To si však uvedomujú aj hlavy štátu, a tak sa senátorka stáva hlavným cielom tohtoročnej Očisty. - Najprv musím uznať, že som od The Purge: Election Year očakával niečo iné. Sklamalo ma hlavne to, ako málo tvorcovia pracovali s maskami. Tie kolovali po internete už mesiace a ako profilové obrázky ich používali aj ludia, ktorí sa o žáner horor vôbec nezaujímajú, takže keď si uvedomím, že tie masky boli počas celej Očisty len v dvoch záberoch, som velmi sklamaný. Inak som však spokojný a The Purge si aj v treťom pokračovaní udržiava vysokú úroveň a popiera frázu o tom, že pokračovania sú vždy horšie ako prvý film, ktorú tu obrovské množstvo idiotov neustále používa. Frank Grillo si v poslednej dobe upevňuje svoje miesto ako hororový herec a charizmatická Elizabeth Mitchell u mňa v tretej časti sprostredkovala rovnakú úlohu, akú v prvej časti Lena Headey. Scenár sa zdal byť v niektorých miestach dosť zmätený a nelogický, ale nebol zlý a tvorcovia aj v tretej časti dokázali prísť s novými nápadmi aj zvratmi, aj keď sa táto časť trochu odchýlila od klasickej tematiky Očisty a viac sa zameriavala na zobrazenie politického zázemia. Brutality tu je opäť dosť a som rád, že bol opäť prijatý ranking R, takže môžeme vidieť vela krvi. Môj oblúbenec Nathan Whitehead svojimi hororovými hudobnými kompozíciami vôbec nesklamal a zaujal ma hlavne ten teenage song, ktorý hral v aute mladým dievčatám a hodil sa sem úplne perfektne. U The Purge sa dá nájsť mnoho chýb, ale ja sa na to z tohto uhla pozerať nebudem. Radšej ocením výdrž tohto tímu a fakt, že režisér to po druhej časti mohol vzdať a s obrovskými zárobkami utiecť k iným nezmysleným žánrom. On však vytrval a opäť priniesol niečo, čo je pre niekoho len ďalšou vyvražďovačkou bez hlbšieho zmyslu, ale pre mňa osobne jednou z najvyrovnanejších hororových sérií, ktorá sa v každej časti snaží priniesť niečo nové a snaží sa neustále postupovať ďalej. + herec z The Purge: Anarchy a Demonic + herec z Final Destination 4 + herec z The Shortcut + herec z The Purge, As Above, So Below a The Purge: Anarchy ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Svěží, sympatická politička bojuje proti místnosti upnutých, zlých mužů v oblecích. Očista je na jednu stranu alegorií zneužití politické moci nabízením falešných řešení zástupných problémů, ale zcela neironicky mluví jazykem banální propagandy bez jakékoliv sebereflexe - a čím víc se jednotlivé díly snaží být politicky artikulovanější (jsem překvapený, o kolik doslovnější jde být oproti už tak doslovnému minule), tím je to patrnější. Očista je nevyhnutelná eskalace trendu postapokalyptických filmů pro teenagery a není divu, že je v Americe tak populární mezi dospívajícími dívkami (fascinujícím úkazem je Purge fan fiction, kde mladé holky píšou "svoje" dobrodružství z Očisty, které se tak moc podobají vlně okolo Stmívání), což by nebylo nic špatného, kdyby se to nevedlo k lobotomizaci scénáře, který je ruku v ruce s rostoucí ambicióznosti už vyloženě k smíchu. Očista je rozhodně zajímavý úkaz, i když veskrze špatná série, která od "nevyužitého potenciálu" jedničky skočila k legračnímu ždímání. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Senátorka, opravdu blbá blondýna, si hraje na superhrdinku, a tak kvůli ní zařve řada nevinných lidí. Jako závěr trilogie slušné, akční scény, kulky létají, krev stříká. Horor tedy ne, čoho se prosím bát? Thriller ano, napětí film nepostrádá. Pěkná je mše v kostele... Samozřejmě je to fantastický film, tudíž nemá cenu se dohadovat coby kdyby. Na druhou stranu je podobných dystopických příběhů třeba, jelikož nepochybuji, že by podobná věc leckoho napadla. A přirozeně by to dopadlo stejně - ti mocní, na něž lid nejvíce nadává a naivně si myslí, že by s nimi zatočil, by byli za vodou. Umíral by zbytek národa... Oddechový film, který by bral vážně snad jen.... ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Musela jsem komentář a hodnocení o den odložit, protože hvězdičkovat ve chvíli, kdy tomu váš hororový guru střelil odpad a guru mého hororového guru snížil hodnocení ze tří na dvě hvězdy mi nevyšlo jako nejlepší nápad... Co tak pěkného říct? Že mně to jako velká katastrofa nepřišla? (krom toho, že to není horor, ehm) A že ten akčnější ráz snímku seděl a líbil se mi až do chvíle v kostele, kde už to bylo lehce přes čáru? Takhle- čtvrtý díl už nenatáčejte, nebo by je ještě v jůesej mohlo napadnout, že to vlastně není tak špatný nápad s tím mordováním jednou za rok. Prostě třikrát a dost, to si radši vezměte zase na paškál dvacátý sedmý remake Pátku třináctého ;-). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Komornejší survival charakter dvojky ma bavil viacej než tento temný akčňák o záchrane senátorky, ktorá chce všetku tú "srandu" ukončiť. Hoci je svojou MILFkosťou tým najlepším na filme (Grillo už sa stáva opozeraným a banda herecky nezaujímavých černochov navôkol môže byť cool iba pre černošských divákov). DeMonaco je každopádne skúsenejší a odvádza svôj džob lepšie než v jednotke. Má to spád a nie úplne predvídateľný dej. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Severoamerické tržby byly 79,2 milionu dolarů, celosvětové pak 118,6 mil. (NIRO)
  • První díl ze série, kde není slyšet houkačka, která oznamuje konec očisty. (Dr Lizal)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama