Reklama

Reklama

Z mořské vědecké laboratoře Aquatica unikne velký žralok a napadne loď s mladými milenci. Farmaceutická firma, která sponzoruje práci laboratoře, se po tomto incidentu rozhodne, že pokud jim vedoucí projektu, doktorka Susan McAlesterová, do osmačtyřiceti hodin nepředloží výsledky své práce, žádné další peníze nedostane. Susan, pracující na možnosti získávat ze žraločích mozků protein, který by zastavoval a léčil Alzheimerovu chorobu, doprovází na základnu zástupce společnosti Russella Franklina. Ten se seznámí s dalšími členy výzkumného týmu a netají se antipatiemi k lovci žraloků Carteru Blakeovi, který se zase pro změnu netají antipatiemi k práci Susan a jejího týmu. Aby získala dostatek proteinu, musela vytvořit tři obrovské žraloky, kterým s pomocí genetických manipulací až pětkrát zvětšila objem mozkové hmoty. Geneticky upravení žraloci útočí koordinovaně, jsou schopni plavat dozadu a dokáží vyřadit z provozu kamerový systém, který je hlídá. Během večerního experimentu se žralok probere a ukousne ruku jednomu z vědců. Žraloci, jejichž inteligence se genetickým zvětšením mozkové hmoty nečekaně zvýšila, způsobí explozi vrtulníku. Pak s pomocí kovových nosítek rozbijí pozorovací sklo pod hladinou. Stanice je okamžitě zaplavena vodou. Susan, Carterovi, Franklinovi a několika dalším se podaří uniknout do nezatopených částí. Začíná boj s časem, stoupající hladinou vody a inteligentními, krvelačnými žraloky. (TV Nova)

(více)

Recenze (409)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Útok z hlubin je příjemnou kombinací Dobrodružství Poseidonu a Čelistí, kdy ve druhé části si herci užili vody vrchovatě. A jestliže triková stránka snímku je velmi nevyrovnaná, pak voda je skutečná a fajn. Makety žraloků a mechanické efekty jsou vydařené, což se bohužel nedá říci o digitálních. Úprk zatopenými chodbami si nezadá s labyrintem v Nostromo. Samozřejmě řada věcí působí tak trochu komicky - ne, na žralokovi se jezdit nedá, jelikož jeho kůže jak struhadlo by člověka ohoblovala na kost, efektní podvodní naskočení Thomase Janeho zřejmě později okopíroval Legolas v Pánu prstenů a zmizení S. L. Jacksona nemohlo být lepší. Sežraných a roztrhaných je dosti, havárie vrtulníku efektní, bouře dunivá. Solidní jsou interiéry laboratoře. Kdysi dávno v kině jsem byl spokojenější a chybiček si nevšímal, ale i nyní mi napínavý příběh rychle utekl, proto hodnocení ponechám. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Průměrný animal horror.První polovina naprosto o ničem, druhá už má ty správné grády. Srovnávat s Čelistmi ani nemá cenu, to bychom se tu mohli bavit už i o takových zbytečnostech, jako kolik slané vody herci během natačení vyzvra.... Efekty nic moc, scénář ndprůměrný a atmosféra na úrovni, čili průměr. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Pažravé paryby, chytré jak opice, nehrajou na kdyby... mlaskají velice!" Příjemně hryzavé (ruka sem, noha tam) žraločí menu, včetně černohumorné kuchařovy delikatesy, a jako nápoj hektolitry perlivé slané vody. Btw, to se nám zase jednou "božský vrahoun" Jules Winnfield pěkně rozkecal. Bohužel tentokrát neměl za posluchače krotké hošánky. Nevychovaný chachar Carcharodon carcharias ho nenechal ani domluvit a skočil mu do řeči... Akční a zábavná oddychovka pro mlsné kinofily, s nezbytnými pochoutkami, např. žralok na grilu (starý dobrý elektrický kabel postačí) nebo žraločí čumák pečený v troubě. A nezapomenout na zákusek, papouščí jednohubku. Mňam! ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Ohraný námět s poněkud novátorským přístupem, který se však podle mého názoru nevydařil až tak, jak původně zamýšlel, vinou nepovedených akčních scén. To dialogy a méně dějové scény jsou proti tomu na slušné úrovni. Nevíme co z vyřčeného, je tu myšleno vážně, a co má rozbít stereotyp starších filmů. Stále mi to však nestačí! Natočte někdo, prosím, podobnou blbost, kde budou sežráni ÚPLNĚ všichni hrdinové! ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný film, který doplácí na mizerné triky a otřesnou postavu otravného kuchaře s papouškem. Některé scény hraničí s parodií (S.L. Jacksonův proslov u bazénku), pořadí smrti postav je správně nepředvídatelné a celkově je Deep Blue Sea slabším, ale zábavným odvarem Čelistí. Škoda příšerného závěru s modlením a symbolickým zneškodněním žraloka křížem, který sráží jednu*, a to i kdyby to snad mělo být myšleno jako žert. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (14)

  • Samotní herci museli před natáčením absolvovat kurz hloubkového potápění. (Karlos80)
  • Celé jméno kazatele Sherman Dudley (LL Cool J) je ve filmu zmíněno pouze jednou. (SONY_)

Reklama

Reklama