Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 1
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenze uživatele Bender0101 k tomuto seriálu (4)

Série 3 (2023) (S03) odpad!

Říct, že 3. série má blíž ke knihám, je velmi nepřesné. Adekvátnější tvrzení: Třetí série przní předlohu víc, než druhá. Co zde ušlo: scéna, kdy Ciri/Marigold napodobují Geralta/Yennefer a fungování Vilgefortzovy hole. Co neušlo: všechno ostatní. K "práci" s postavami řeknu jen tohle: Nečekal jsem, že budu ještě něco cítit díky Cahirovi, kterého naprosto změnili (k horšímu). To něco byl vztek. Po dvou a půl sériích zfanatizovaného, vypatlaného generála tady máme otočku o 186,43°. Jedna věta, jedna věta ho osvítila, seznal, že chyboval a stal se ubrečeným simpem, co chce umřít rukou Cirilly... Jo a Marigold v knihách není bisexuál a už vůbec netíhne vztahově k mužům. ()

Shaerrawedd (2023) (S03E01) odpad!

Profesorova skupina je změněna ve partičku blbů, člověk neznalý předlohy si odnese dva poznatky: Rience posílá po předchozích zkušenostech s Geraltem totální fušery (Profesor neumí šermovat ani čarovat) a jeho lidi nemají problém hlavní trio najít (zde v hospodě/chajdě/statku?). Geralt je šílený, protože na útěku opakuje stále dokola tu samou selhávající taktiku. "Tvůrci" nevědí, jak v tomhle počinu vlastně funguje magie. Ciri se po několika měsících tréninku s Yennefer mimoděk zeptá, proč ji chtěla obětovat, když mohla ztratit i Geralta. Yennefer slíbí, že se to už nestane a všichni jsou s tím v pohodě. Výborně. Yarpenova chajda stojí mimo civilizaci, ale vedle probíhá velká slavnost Belleteynu, kousek dál je jediný chovatel příšer na kontinentu, náhodou má sviňku lačnící po elfech a zároveň tady oxiduje Rience, který nějak netuší, kde se hlavní trojice přesně nachází. Gerwant a Yen se schodnou, že není dobrý nápad jít na párty, a tak vyráží, protože si blbka Cirilla myslí opak (neobtěžuje se ani zakrývat). Kupodivu kalba dopadne špatně... Není překvapivé, že dost sledujících nezachytilo chovatelova elfského pohůnka, který dal echo Veverkám o Ciri, v seriálu to na první pohled vypadá, že se elfové zjevili náhodou. Choreografie soubojů je špatná, v případě Ciri příšerná (jasně, že je stejně dobrá jako Geralt), CG krev otřesná. Rádoby věrnost knihám. Zmršená první epizoda. ()

Pozvání (2023) (S03E04) 

Are you sure about this? Doj*baná pátá kapitola Krve elfů. Are you sure about this? Příšery nestojí za nic. Are you sure about this? Marigold je gay.  Are you sure about this? Magie je nekonzistentní a dementní. John Cena! ()

Umění klamu (2023) (S03E05) odpad!

Je libo dvacetiminutovou epizodu nataženou na dvojnásobek pomocí opakování scén (buď 1:1 nebo z jiného úhlu) a nataženého dialogu, který nejenom neobsahuje prakticky žádný humor ani význam z knih, zároveň obsahuje sotva hrstku podstatných informací? All in not, as it seems! Ve které je Stregobor očividná vějička a "tvůrci" si myslí, že všichni zapomněli na konec první série, kde je Vilgefortz tak trochen chuj? Prosím! Přidáme rakovinotvornou písničku pro ichtyly, kteří nevědí, že All is not, as it seems! a radši budeme opakovat, ať to publiku doteče. Zakončíme překvapivým, neskutečným odhalením, že nejlepší detektivní metoda je podělaná šťastná náhoda; není však čas všechno vstřebat, následuje retardovaný cliffhanger... Nejlépe hodnocený díl první části? All is not, as it seems! ()

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama