Reklama

Reklama

Ring

Trailer

Obsahy(1)

Během týdne zemře za zvláštních okolností skupina teenagerů, která sledovala tajemné video. Jejich těla byla nalezena podivně zkroucená a jejich oči vypovídaly o tom, že viděli něco hrůzostrašného. Video se ve městě stane mýtem. Pozvolna ale neviditelná síla začne svým smrtícím prstem ukazovat na několik lidí, kteří nejsou schopni odolat své zvědavosti. Jednou z nich je cynická novinářka Reiko, která se brzy proti své vůli octne ve spirále nočních můr plných strachu z nespatřené všudypřítomné hrozby. Další ze strhujících hororů od dob filmu Vymítač ďábla plný nadpřirozena, které se dotkne každého nervu vašeho těla, je výtvorem zcela odlišného druhu. Kritikové ho nazvali jedním z nejděsivějších hororových filmů posledních let. Ring přináší tísnivou a napínavou atmosféru naplněnou nepřekonatelnou hrůzou a přesvědčivou přítomností nadpozemského zla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Taková soft verze amerického remaku, který potvrzuje přísloví, že výjimka pořád a stále potvrzuje pravidlo, protože jako jeden z mála remaků překonává svojí předlohu. Ono teda ne že by japonský Ring nedokázal vyděsit, ale než dojde k "šokujícímu" odhalení a než se v něm vlastně vůbec začne dít něco zajímavého (čti děsivého), tak si člověk uvědomí, že osmdesát minut z celkových devadesáti je v čudu... Jistej vliv na tom, že mi to přišo takové slabší, má jistě i ten fakt, že jsem Kruh viděl dřív. Ale není to jenom tím, Amíci zkrátka Japonce (naštěstí) tupě nekopírovali scénu po scéně, ale nabídli svojí vizi, která mě zaujala podstatně více. Přesto chápu, proč se z Ring stal takový menší kult. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Americký remake byl o autobus lepší. V tomto kousku fungovalo vyloženě jen japonské umění práce s mysterioznem. V nevhodnou dobu zkratkovité a v nevhodnou dobu roztahané. Strach nebo napětí zde bylo cizí slovo, a to dokonce i ve scénce s kyblováním studny, která dávala ohromný prostor. Určitě fajn nápad, který v sobě skrýval velký potenciál. Velká škoda, že z něj vytěžili maximum až Američané. Lepší hvězda. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Na všemi opěvovaný horor, který není radno si pouštět sám doma a v noci, to bohužel není takové terno. Údajně hrůzu nahánějící japonský originál má trochu nevýhodu v tom, že tolika děsivými momenty nedisponuje. Pravda, zpracování je vkusné a zvuková složka pěkně doplňuje tu obrazovou, ale úzkost Ringu moc nezpůsobí. Tři hvězdy mi připadají málo, ale na plný počet to rozhodně nebude. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tým, ktorý to ešte nevideli, ale videli americký remake rovno poviem, že budú z tohto snímku mierne sklamaný. Dej je značne pomalý a ľakačky niesu také efektné, teda aspoň oproti remaku. Tým ostatným - je to neuveriteľne silné a mrazivé dielo, ktoré vytvára svojím ťahavým štýlom neskutočnú atmosféru, gradujúcu do šokujúceho finále. Nespavé noci sú zaručené. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Pověst "Ringu" je doslova všeobjímající, vzhledem ke gigantickému množství populární J-hororů remakovaných v americe se dá říct že ještě mnohokrát překonala pověst přehypovaného Blair Witch Projectu - právě proto je tak těžké dívat se na tento film poprvé v době kdy už ho zná i každé druhé nemluvně. Mé očekávání nicméně bylo sice značné, ale ne tak přehnaně abych film, jen díky faktu že mu nedostál, musel úplně odsoudit. Takže horor to není špatný, ale o žádný zázrak se prostě nejedná a opravdu silné scény nabízí snad jen dvě. Ve zbytku děje, ačkoli se pravidlům filmové logiky nijak nevzpouzí a ani se nesnaží zaujmout lacinými triky, jde jen o místy až nepříliš nezajímavou mysteriózní detektviku. Každopádně v japonsku vzniklo i několik mnohem lepších hororů - například Kairo. 7/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Detail oka Sadako na konci filmu patří muži. (TomikZlesa)
  • Scéna, kdy Sadako vylézá ze studny, byla natočena pomocí divadelního studenta Rie Ino, který ke zvýraznění emocí používá zvláštní trhavé pohyby těla. Tyto pohyby byly natočeny, když Inou jde směrem dozadu, a poté pušteny obráceně, tím se docílilo velmi nezvyklých pohybů Sadako. (TomikZlesa)
  • Postava Yamamura Shizuko je založena na skutečné postavě Mifune Chizuko, která se narodila v roce 1886 a měla dar předvídání. Když byla v roce 1910 prohlášena za šarlatánku, vzala si o rok později život. (TomikZlesa)

Související novinky

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Reklama

Reklama