Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Edward Bloom (Albert Finney) byl odjakživa vášnivým vypravěčem neuvěřitelných historek ze svého mládí (Ewan McGregor), kdy jej jeho záliba v cestování zavedla na úžasnou výpravu okolo světa. V jeho mýtických dobrodružstvích nechybí obři, vlkodlaci, zpívající siamská dvojčata ani čarodějnice se skleněným okem, která dokáže nahlédnout do budoucnosti. Se svými fantastickými historkami se Bloomovi daří okouzlit každého kromě jeho syna Willa (Billy Crudup). Když pak Edward onemocní, jeho žena Sandra (Jessica Lange) se pokusí Willa přimět, aby ke svému otci znovu našel cestu. Will se musí pokusit oddělit pravdu od fikce a naučit se s heroickými činy i velkými prohrami svého otce žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 356)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

V příbězích jsou naše sny. A právě proto je vyprávíme ostatním...... S Ospalou dierou a Batmanom najlepší Burtonov film. Nádherná až rozprávková atmosféra, pekné myšlienky a pútavý dej plný zaujímavých scén. Veľká ryba je veľkým filmom..... Jsi jako Santa Claus. Stejně úžasný a stejně falešný. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velká Ryba opojně komparuje reálný a fantaskní svět nejen tak, že jejich silné stránky ještě zvýrazní (pohádkovost působí více mile a něžně, v realitě se prohlubuje "pravda" a emoce), ale dokonce kráčí dál až k samotnému filmovému vyprávění. Nejde pak ani o to, jestli tyto světy od sebe rozeznáme, ale o to, že na konci ani nebudeme chtít, a v tom tkví ta nejsladší pointa. Zdatný filmař může vyprávět o čemkoliv a pokud bude mít um a prostředky Tima Burtona, své diváky si vždycky získá... Velká ryba je krásný film, jehož klišé ani naivní rozmary nemohou zkazit líbezné pocity, jež v člověku vyvolává. 9/10 ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Můj nejmilovanější Burton. Laskavější, smířlivější, moudřejší, ale neviditelná křídla příběhu mají stále to šílené rozpětí. Fantasmagorie, která se tváří jako pohádková cesta od kořenů k potomkům.................. Albert Finney/Ewan McGregor a jejich osudové ženy společnými silami natáhli síť, ale Velkou rybu chytil na háček samotný Velký Tim, jeden z největších filmových poetů. Kontrasty otec-syn, realita-snovost, osud-volba ústí do závěrečné scény u řeky, jíž se koloběh uzavírá. I syn v chladném podání Billyho Crudupa konečně vstupuje do otcova barevného a barvitého světa... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Filmy Tima Burtona bývají bohaté především esteticky, často tak moc, že se vizuální stránce daří zakrýt ostatní slabiny. Například Sleepy Hollow je taková podívaná, až člověk nevnímá slabší děj. Big Fish ale není o zkroucených stromech a gotických stavbách. Ano je zde sice k vidění pár Burtonovských podivností, ale tím nejdůležitějším je zde příběh. A ten odvyprávěl Tim Burton krásně. Do příběhu o vyrovnávání se s otcem ala Baronem Prášilem, vložil tolik citu, že jsem se skutečně dokázal vžít do postojů Willa. Dopousud jsem považoval za nejlepší Burtonův snímek Ed Wooda, ale tomu chyběla závěrečná pointa. V Big Fish se rozuzlení dočkáme a tal jej považuji za nejlepší a zároveň nejméně burtonovský film. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.1/10] | me: Burton ... Fantázia i realita vo svojej vzájomnej pestrej i hravej kombinácii s výborným hereckým ansámblom a zaujímavou atmosférou. Zo začiatku som netušil čo ma čaká a o čo sa jedná, ale postupom času som si vytvoril s príbehom ako aj postavami isté puto, ktoré pretrvalo až do dojímavého konca. Je to skutočne neskutočné, je to život vo fantázii a fantázia v živote. Niečo iné a nezvyklé, ale milé a pútavé. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (35)

  • Vo filme sa objavuje kniha Josepha Campbella "The Hero with a Thousand Faces". Najprv sa objaví na spiacom Edwardovi Bloomovi (Ewan McGregor), a neskôr na nočnom stolíku počas scény s Edom a Willom (Billy Crudup). Spisovateľ Daniel Wallace je známym fanúšikom Josepha Campbella. (WalterIK7)
  • Když se Edward Bloom (Ewan McGregor) vrací ze Spectre do tajuplného lesa, oživlé stromy mu strhnou z krku klíč od rodného města Ashton. V dalším záběru už má ale klíč opět na krku. (Rejfa)
  • V letadle četl Edward Bloom (Ewan McGregor) překladatelskou příručku, která se jmenovala "English to Asian". (c.tucker)

Související novinky

Zemřel britský herec Albert Finney

Zemřel britský herec Albert Finney

08.02.2019

Ve věku 82 let zemřel britský herec Albert Finney, známý například z filmů Velká ryba nebo Dobrý ročník. Finney byl pětkrát nominovaný na Oscara, v roce 2003 pak získal Zlatý glób za hlavní roli v… (více)

Na ohnivé kometě v Era ART klubu

Na ohnivé kometě v Era ART klubu

14.03.2015

V pražském Era ART klubu právě probíhá pravidelná úterní „jízda" Na ohnivé kometě! Od 3. března do 28. dubna zde můžete zhlédnout výjimečné sci-fi a fantasy snímky doprovázené následnou diskuzí se… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama