Reklama

Reklama

Den patriotů

  • USA Patriots Day (více)
Trailer 3

VOD (1)

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (341)

tron 

všechny recenze uživatele

Kebyže Peter Berg a Mark Wahlberg spolu nakrútia ešte 8 filmov, vôbec by mi to nevadilo, pretože po Deepwater Horizon je Patriots Day druhou nenápadnou peckou, ktorá papierovo neznie zázračne, ale už po prvých minútach vás upúta a nepustí do konca. A na tom konci budete strhaní, smutní, ale zároveň dojatí a vnútorne naplnení. Myslel som si, že ma to bude neskutočne nudiť a zdanlivo prehnaná minutáž ma tiež veľmi odrádzala, nakoniec sme si to ale s pani manželkou pozreli a neviem, komu z nás sa to páčilo viac. V pár vetách sa to s americkým patriotizmom jemne preháňa, ale inak je Berg relatívne nad vecou, nesnaží sa démonizovať moslimov. Naopak, občas si dokonca pichne do vlastného hniezda (sprisahanecká teória o 11. septembri). Akcie je máličko, ale keď už sa niečo objaví, je to intenzívne. A veľa tomu dodáva i dokumentárny štýl rozprávania a super herci v podporných roličkách (Bacon, Goodman, J.K. Simmons). ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už podle názvu mi bylo jasné do čeho jdu, takže si vlastně nemůžu příliš stěžovat. Sám sebe jsem překvapil svým vysokým hodnocením, ale několik záležitostí mě natolik pobavilo, že jsem nemohl jinak. Bombové atentáty v žádném případě neschvaluji, protože podle mě jde o vrchol zbabělosti, ale na druhou stranu jsem neschvaloval ani humanitární bombardování území bývalé Jugoslávie, aby si Hašim Thaci mohl vytvořit svůj drogový státeček, takže nad chudáky zmasakrovanými Američany mi slza neukápla. Mocně mě pobavily schopnosti amerických bezpečnostních složek, které si při společné akci nedokázaly najít ani společnou rádiovou frekvenci a na likvidaci dvou Čečenců s papiňáky bylo málem nasazeno i námořnictvo. Američanům prostě ta vnitřní bezpečnost příliš nejde, jejich síla je hlavně ve strategickém bombardování a ve střelách s plochou dráhou letu, na tlakáče nemají natrénováno. Jako dlouholetého zkušeného cynika mě ihned napadlo, že Boston asi nebude pro Dr. Scholla nejlepší odbytiště... ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se toho jak je film moc dlouhý ale nakonec to ani nevadí, střídání reálných a filmových záběru bylo velmi povedené, příběh a lapeni atentátníku strhující i když při přestřelce policajti dostávali co proto, a nakonec byli tak zmateni že šli pro ti sobě tak dokázali přes všechny nástrahy chytit atentátníky, konec velmi působivý, herecké obsazení filmu se velmi dobře vybralo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Téma terorismu už je poměrně dost vytěžené a Patriots Day se to vlastně ani nesnaží moc vyvracet. Po technické stránce to není zase tak špatné, ušlo to i herecky a najde se tu pár dobrých momentů jako přestřelka či výslech manželky jednoho z atentátníků. Problém je, že tohle všechno už tu bylo mnohokrát k vidění v mnohem lepších filmech, díky čemuž Berg působí jako obyčejný plagiátor a je úplně jedno, že se jedná o rekonstrukci skutečné události. To nejhorší ovšem přichází v nechutně patetickém závěru, který se v divákovi snaží vyvolat pocit, že střelením resp. zatčením dvou pitomců je válka s terorismem vyhraná. 50% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Spoilery! Na film podobného typu čas od času dostanu chuť, a když se tak stane, tak si sledování zpravidla užiji. Toto bylo výjimka potvrzující pravidlo. Podobnou píčovinu aby člověk opravdu pohledal. Stopáž je brutální, a když si k tomu přidáte nesnesitelnou první polovinu, tak máte o zkažený večer postaráno. Na teroristický útok se divák dívá s kilometrovým odstupem očima nadbytečně roztřesené kamery. To co vidíte vás tedy nechává absolutně chladnými. Do role obávaných teroristů byli obsazení naprostí kreténi. Hlavním lákadlem tohoto snímku mělo být zřejmě herecké obsazení. V tomto případě dostal od tvůrců divák ránu mezi oči. Užijete si pouze Wahlberga, pokud ho máte aspoň trošku rádi. Zbytek se objevuje jen namátkově. 2 výbuchy se odehrají asi během dvou minut. Zbytek stopáže se zoomují kamerové záběry a pátrá se po dvou "extrémně nebezpečných" kokotech. Když se konečně podaří dva retardy dopadnout, tak následuje velká sláva a vlna odporného závěrečného patriotismu. Polovinu filmu jsme se spolusledovatelkou pozorovali zrychleně. Odporná záležitost. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (27)

  • Scéna dopadení a zatčení Dzhokhara Tsarnaeva (Alex Wolff) byla natočena v den druhého výročí jeho skutečného dopadení. (Dr Lizal)
  • Ve Spojených státech amerických byl film nasazený v omezeném počtu kinosálů v prosinci, aby se mohl kvalifikovat do boje o Oscary, regulérní premiéru si pak odbyl v lednu. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama