Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (1 250)

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zabít Winonu Ryder. Slabší seriál by její naprosto šílená exhibice psycho-hysterickýho teroru snad dokázala i pohřbít. Ať se jedná o cokoliv, Winona reaguje zásadně ušeptaným roztřeseným hlasem, klepajícícími se končetinami a vykuleným pohledem. Horší přehrávání se jen tak nevidí. Jinak pro mě jeden z nejlepších seriálů poslední doby, a to hlavně díky skvěle budovanému napětí, fantastické hudbě a hlavně hereckým výkonům převážně dětí (sympatické děti! to se málokdy poštěstí!) a Millie Bobby Brown je jednoduše k sežrání, stejně jako Gaten Matarazzo nebo David Harbour. Pro mě to zakolísalo jen párkrát během druhé série, když se objevily podivný klišovitý postavy Mad Maxe a jejího ujetého přeprsklého bratra Billyho posedlého svou oholenou hrudí - obešlo by se to bez nich. Mám trochu obavy, s čím přijdou tvůrci ve třetí sérii a kam chtějí příběh dál vyvíjet, zatím ale naprostá spokojenost. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doteď to bylo čirý sorry jako, jelikož jsem se fenoménu Stranger Things vyhejbal a neměl jsem v plánu plavat v časovým průseru s dalším seriálem. No. Pak přišel nudnej večer, já stáhl první epizodu první série... a zastavil jsem se až na konci série třetí. Kdybych byl Hudson, řekl bych "co tady teď kurva budeme dělat?" jelikož čtvrtá řada je v nedohlednu. Jo, až tak moc mě to vzalo. Vosumdesátkový žrádlo jak sviňa. První série se ještě drží na uzdě co do velkoleposti, zato fenomenálně pracuje s pozvolným odhalováním fungování zdejšího fikčního světa, kdy si ještě v polovině říkáte WTF, abyste ho na konci vyměnili za tučný OMFG. Začátek druhý série je patrně největší zámrz, každopádně ledy povolí a epický finále je už vlastně taková návnada na řadu třetí, kde zábrany tvůrců totálně explodujou a servíruje se nevídaná nálož. Jo, chápu, že pro někoho je to už přes čáru a bude si stejskat po napětí a komornosti jedničky, ale... Vodumdesátky full feel! Strašlivě zlí sověti! Krev! Vybuchující krysy! Obří příšera alá Věc od Carpentera! Nevkusný košile! Den nezávislosti! Ohňostroj! Vysílačky! A prostě SUPER NERDY BRAK!! Když v poslední epizodě došlo na naprosto šílenou momentku se zpíváním Neverending Story, smál jsem se jako retardovaná hyena - ne proto, že by to bylo kdovíjak vtipný, ale protože jsem si hned představil scenáristu, jak tříská smíchy pěstí do stolu, když tuhle úžasnou kokotinu píše. A to jsou celý Stranger Things, spousta emocí i zábavy v uvědomělým braku, kterej je nářezovej předevšim kvůli tomu, že je v něm celej vagon super postav a famózního fanservice. P.S. Hopper je teď asi moje nejoblíbenější seriálová persona - tohohle tlučhubu, kterej osciluje mezi zpomaleným starým vožralou, bezradným sitcomovým fotrem a příležitostným násilníkem bez zábran, prostě nejde nemít rád. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherná retro atmosféra! Sci-fi a osmdesátky na plný koule! Steven Spielberg meets The X-Files and Freaks and Geeks. Najednou jsem se zase cítil jako čerstvě -náctiletý... Opravdu podařená seriálová pocta všem těm krásným soft sci-fi filmům a mysteriózním hororům z 80. let a skoro až neuvěřitelná metamorfóza k dobové produkci cílené především na dětského a dospívajícího diváka. Kdybych to nevěděl, neuvěřil bych, že tenhle seriál nevznikl v 80. letech, ale až teď... Skvělá hudba! PS: Na výběru (nejenom dětských) herců je dobře patrno, jak se za těch cca 30 let změnil ideál krásy a estetický úzus... Série 1: 90% Série 2: 95%, Série 3: 70%, Série 4: 80% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jedná se bezpochyby o zajímavý seriál, který můžu doporučit hlavně fandům do mystery / sci-fi / fantasy. První polovina první série byla suprová, v druhé půlce na můj vkus kvalita trochu opadla, takže hodnotím 4 hvězdami, ale rozhodně si nenechám druhou sérii utýct. UPDATE (21.5.2019): Po druhém zhlédnutí první série a druhé sérii zvyšuju na maximální hodnocení. Bavil jsem se hodně dobře, první série sedla lépe jak poprvé a druhá zdatně sekunduje. PS: Konec epizody S02E06 krásně připomněl druhého Vetřelce. A u toho opět Paul "Burke" Reiser, který začíná tak, jako za starých časů, ale nakonec... No a Křepelka byl taky celkem příjemným osvěžením. :-) UPDATE (9.1.2021): Třetí série zhlédnuta podruhé i s předchozíma dvěma a stále převládá spokojenost. Seriál si udržuje velmi dobré tempo a baví prakticky po celou dobu. Možná je cítit mírný pokles, ale opravdu jen mírný. Trojka se může jevit trochu ohraně, nicméně o napínavé a vtipné situace není nouze. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Během sledování jsem si poprvé přiznala, že seriálový svět se už skutečně dokázal vyrovnat tomu filmovému. Stranger Things totiž je seriál filmových kvalit. Vše podstatné již bylo zmíněno v dalších komentářích. Sešlo se zde zkrátka všechno na tom správném místě, nelze se od toho odtrhnout. Inspirace Spielbergem je tady patrná po celou dobu, při sledování jsem zažívala pocity, které jsem myslela, že už nikdy nezažiji, protože takto se už dneska netočí. Ta šílená nostalgie musí dostat každého velkého filmového fanouška, který na podobných filmech vyrostl. Opravdu smekám, letos jsem nic lepšího neviděla (a ne, nemluvím pouze o seriálech). 1. série: 100% ()

Galerie (1 212)

Zajímavosti (283)

  • Dustinův (Gaten Matarazzo) "mazlíček" D'Artagnan má spoustu podobných rysů s Gremliny z hororové komedie Gremlins (1984). Dustin (stejně jako Billy v Gremlins) si Darta nechává jako mazlíčka, který zpočátku vypadá neškodně, dokud se nevyvine v něco mnohem nebezpečnějšího. (HaarleyKvin)
  • Když chlapci upravují Eleven (Millie Bobby Brown), aby vypadala víc jako dívka, dají jí blond paruku a růžové šatičky. Její vzhled je pak téměř totožný s Paulou z videohry "Earthbound", která má také psychokinetické schopnosti a spolu s několika kluky bojuje proti zlu z jiného světa. (jerry12)
  • Jeden z autorů seriálu Matt Duffer přiznal, že postava dívky Eleven (Millie Bobby Brown) je silně inspirovaná japonským seriálem Elfen Lied (od r. 2004), který byl inspirován filmem Akira (1988). Duffer uvedl, že původně zvažovali, že se Eleveniny schopnosti budou projevovat mnohem brutálnějším a krvavějším způsobem, stejně jako v případě hlavní hrdinky Lucy (Sanae Kobayashi) z Elfen Lied. (Napul)

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama