Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akce, výstřely z pušek! Hrdina s kytarou „El Mariachi“ je zpátky ve městě! Čeká vás závěrečná část westernové trilogie režiséra Roberta Rodrigueze s Antoniem Banderasem, Johnnym Deppem a Salmou Hayek! (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (471)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Jakoby se nám Rodriguez snažil ukázat, co všechno se naučil od svého kamaráda Tarantina. Máme tu hroznou spoustu více i méně bizarních postaviček (chlap ve fialovým saku s čivavou, Agent CIA se třetí rukou, který moc rád vraždí kuchaře...) a všechno se nám to tu proplejtá, vraždí, zrazuje navzájem mezi sebou... Je to guláš. Dlouho to byl moc zajímavý a neskutečně vtipný guláš (První dialog El Mariachiho a agenta Sandse v hospodě nemá chybu), výprava je zajímavá, akce má tempo a všechno se to příjemně zamotává.. Jenomže potom jde všechno do háje. Počínaje neskutečně stupidní honičkou to začná vypadat, jako by si režisér, scénárista i strřihač šlehli (Že to všechno obstarával Rodriguez?).. Záběry televizní, scénář, místo aby se rozmotal, se zauzluje a pak se rozpadne, akce je chaotická, střih nenavazuje (ale vůbec, obzvlášť u tý honičky je to dost vidět). Postavy, které až tdo teď byly zajímavé (např. agent Sands) jsou scénářem zničeny (ne-li přímo zabity), postavy, které do té doby nebyly výrazněji využity, jsou buď zabity, nebo jejim narychlo připíchnuta nějaká úloha a pak jsou zabity (chudák Evča Mendezovic, ta to slízla) a divákovi zůstane v hlavě jen černá díra - Takovej to je vejplach. Fajn úvodní skladba. (ale zase už sem ji slyšel u Tarantina) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Rodriguez zapomněl točit dobré filmy. Hollywoodský vzduch mu nesvědčí a asi by se měl přestat cpát těmi hamburgery, protože plný žaludek odkrvuje mozek a měl by se vrátit k lehkému mexickému jídlu, které mu tak svědčilo. Lehkost a přímočarost Desperada se vytratila, místo toho nastoupila nepochopitelná překombinovanost děje a spousta zbytečných postav. Rodriguez NEUMÍ vyprávět příběh. A nebudu vám lhát, když řeknu, že pokud si pustíte trailer, uvidíte v něm drtivou většinu akčních momentů, které ve filmu jsou. A co je hodně překvapivé, ani ty nejsou kdovíjak šikovně nasnímané, snad pouze s vyjímkou útěku Banderase a Salmy, který téměř celý uvidíte - ano - opět v traileru. Á propos Salma - její přítomnost ve filmu by se dala shrnout do zhruba pěti minut celkového času. Uvedení jejího jména v upoutávkách je sice dobrý marketingový tah, ale zároveň tak trochu drzost. A ostatní? Můj oblíbenec Dafoe se tu mihne také jen na chvilku, Banderas je prostě Banderas, tedy nic nového :o), Iglesias nevadí a Depp - toho kdyby nebylo, asi bych už utekl z kina. Jeho "zachovávání stability" je jednou z mála zábavných, i když velmi subtilních, momentů. Celkové resumé - podivné a nudné. Tak za co tu jednu hvězdičku? Za tu krásnou mexickou hudbu. A za naději, že si snad ještě Roberto vzpomene na své invenčí a zábavné začátky. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jo je to sranda. Rodriguez se docela utrhl z řetězů a byť vše plácá páté přes deváté překvapivě to funguje díky triumfu v podobě hereckých hvězd, kterých tu je více než zdrávo. Úžasný je Johnny Depp společně s Banderasem, zbytek lehce ve stínu, ale kouká se na to hezky i díky občasnému fóru a za vlasy přitažené akci, která má místy koule. 65% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší Rodriguezov film, ktorý utrpel len svojím koncom, tam to šlo zbytočne do neprehľadnej streľby a krvi, inak dve tretiny filmu sú špičkové. Len v málo filmoch sa objaví taká plejáda hercov, niektorí sú skvelí, iní len známi a potom je Enrique Iglesias. Film treba brať s nadsádzkou, bez tejto vlastnosti ide hodnotenie automaticky dole. Pretože scenár a všetko to čo vidíme na obrazovke je veľmi prehnané. Už len situácia, kde začnú strieľať na Banderasa a Salmu Hayek a oni z postele vyjdú rovno komplet oblečení a obutí, on v neporušenom obleku a ona v štekľoch... A potom tam na balkónoch stvárajú také kúzla, že fyzika nechápavo gúľa očami. Ale ak to nebudeme brať príliš vážne, potom je film pobavením. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Film plný strhujúcich akčnčnýh scén, ale akosi sa mu nedarí udržať formu a rozpadá sa nám pred očami. A to nehovorím o atmosfére z Desperáda, ta zobrala tiež za svoje. Je to veľmi podivínske a keď človek premýšla ako to ten Rodriguez myslel tak sa stráca. No fucking sense. Na filozofovanie poznám lepšie filmy. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (21)

  • Antonio Banderas (El Mariachi) komentoval práci s režisérem Robertem Rodriguezem: "Natáčet s ním akční scény není žádná procházka růžovou zahradou. Ve filmu je scéna, ve které se Salmou Hayek utíkáme z hotelového pokoje. Houpeme se na řetězu a skáčeme dolů po balkonech. Bylo to v pátém patře a jelikož Robert chtěl použít tři kamery najednou, nemohla pod námi být žádná matrace. Viseli jsme jen na tenkých drátech. Salma pořád ječela: 'Já jsem jenom herečka! Já jsem jenom herečka!' Povídám jí: 'Sklapni už! Ať to máme co nejdřív za sebou!'" Přesto s ním točí rád a opakovaně: "Prostě je mi s ním dobře. Cítím, že je mezi námi určité pouto. Nejen profesionální, ale i lidské. Jsme kamarádi. Pracovat s ním je jako jít na rodinné setkání. Nejen s Robertem a Salmou, ale se všemi. S maskéry, kostyméry... Navíc se při práci s ním prakticky nezajímám o scénář. Když točím s jinými režiséry, tak ano: vzal jsem si k srdci radu Anthonyho Hopkinse a každé dva dny si ho čtu znovu. Ale Robert, ten je jako jazzman. Miluje improvizaci." (NIRO)

Reklama

Reklama