Reklama

Reklama

Bývalý vládní agent, nyní vyprahlý zabiják Creasy odešel ze služby a neví, co se sebou.  Souží ho výčitky svědomí, a tak pití Jacka Danielse prokládá četbou bible, až mu starý kamarád a spolubojovník dohodí kšeft ˗ dělat v Mexiku, kde denně unesou desítky dětí, bodyguarda malé holčičce Pitě, dceři bohatých rodičů. Creasy se proti své vůli s blonďatou holčičkou sblíží, pak ale dojde nevyhnutelně k únosu. Pita zmizí, Creasey je těžce raněn, a ještě navíc obviněn, že se na únosu podílel. Sotva se trochu zotaví, vydává se na cestu pomsty. S pomocí novinářky Mariany Garcii se mu podaří proniknout mezi zkorumpované policisty a dostat se až k hlavě gangsterské organizace, tajemnému muži nazývanému Hlas. Odhalí, že únos měl být fingovaný, že si otec holčičky chtěl pomoci k penězům z pojistky a že se celá akce poněkud zvrtla… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (755)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Dvouapůlhodinový biják s neskutečně řídkým dějem mě zpočátku aspoň trochu emocionálně vtáhl díky výborné a roztomilé Dakotě Fanning, ve druhé části však svým tupým přístupem nudil. Tony sice dupe na plyn jak nějaký třicátník, ale stejně jako v případě Domina se to u mě minulo účinkem. Zbytečně natažený a neskutečně prázdný film. ** 1/2 ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Akční krimi s dokonalou režií Tonyho Scotta, s drsnějším ač ohraným scénářem a bravurně střiženou pohyblivou kamerou měnící i čas a ozvláštňující prostor. Scott chtěl natočit akční film, ale místy točí stylové umění... Bodyguard "velký smutný medvěd" Creasy opětuje náklonnost k holčičce mexického podnikatele, kterou má ochraňovat a která ho znova naučí mít ráda život. Bohužel dívenka je unesena, vše se pokazí a Creasy se rozhodne pomstít viníkům... V roli svědomitého ochránce vyniká Denzel Washington, jeho přítele z branže hraje můj oblíbenec Chris Walken. Hlášek je na T. Scotta minimum (Walken: "Creasyho umění je smrt. A tohle mistrovské dílo dokončí." ), akce - ve druhé půli - dostatek.Trailer: http://www.csfd.cz/film/43440-muz-v-ohni-man-on-fire/videa/ ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle me prijemne prekvapilo. Ne tim, ze by byl film tak super, to jsem cekal, ale spis takovou originalitou a celkovym pojmutim snimku. Prvni pulka, nakejch 70 minut, je totiz o sblizovani se mezi alkoholikem, kterej by se nejradsi zabil a nema pro co zit a malou holkou, a samozrejme se oba postupne sprateli. Ackoliv to neni nic noveho, v Scottovo podani to perfektne funguje a naprosto to muze konkurovat druhy, akcnejsi casti. Tady je opet klasickej pribeh, zabily, zmlatily, znasilnily ste mi babicku, strejdu, dite, psa, ale opet to v Scottovo podani pusobi originalne. Neni to totiz takova ta klasika, jako toci Seagal a podobne, ani druha cast filmu totiz neni kdovijak akcni a je to spis takovej smutnej drsnej thriller, kdy Denzel vzdy nekoho vyhmatne, radne zpracuje, tu useknutim prstu, jindy bombou do prdele a postupne se dozvida vic a vic a dostava se az k nejvetsim sefum, co za vse muzou a nekonaj se nejaky zbesily prestrelky. Konec je sice celkem predvidatelnej, ale ten happy-end je zase vyvazenej jinou veci, kterou tu nebudu vykecavat, takze jsem byl spokojenej i s nim. Jinak co se tyce stylu natoceni, samozrejme Tony s kamerou vyvadi psi kusy, ale porad je to v pohode koukatelny a jsou tu zajimavy filtry a zabery, ale v momente, kdy dojde na nejakou akci a muceni, tak dostane kamera epileptickej zachvat a nedovoli si danou scenu uzit naplno. No a co se tyce hercu, Walken potesi, ale jeho role neni kdovijak podstatna, Denzel ma sice drobny pandero a nosi obri kosile jak strejda Seagal, ale jakmile dojde na akci, tak je to ultimatni tvrdak a hraje fakt fantasticky. No a co se tyce Dakoty, opet hraje ukecanou, zvedavou, hodnou a radobyroztomilou holcicku, ale tady mi vadila min nez jinde. Takze celkove nemam prakticky co vytknout, i kdyz treba takova delka by urcite mohla bejt drobet kratsi. Celkove lepsi 4*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„A man can be an artist at anything, food or whatever if you’re good enough at it. Creasy's art is death, and he's about to paint his masterpiece!“ Div jsem neměl po úvodních titulcích pěnu u pusy, ale pak se T.Scott relativně zklidnil a předvedl své umění nejen v oboru epileptických exhibic. Myslím si, že rozvíjení vztahu J.Danielsem zavlažovaného Yojimba Creasyho s Pitou mohl být věnován klidně větší prostor na úkor realizace nemilosrdné, leč místy samoúčelné pomsty ve zbytku filmu. Každopádně good motherfucker Washington jako podstatně militantnější verze Franka Farmera výborný, stejně tak Walken v pro něj dost netypické roli. Nutno podotknout, že "Medvídek Crísíček“ umí s C4 nepěkně podráždit sedinku.. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Mám rád Tonyho vizuální epileptický technostyl, ale jen pokud slouží filmu a ne naopak. Těch hrátek bylo tentokrát až příliš na tak jednoduchý děj, který byl vedle přemrštěné vizuality zdlouhavě rozmělňován ještě v druhém plánu - a to do té míry, aby se do něj vešla pseudofilozofická náboženská rovina. Ta filmu díkybohu aspoň slouží - dává konci nádech drsného zadostiučinění, hořkosladké životní výhry a vůně potu v nijak marném boji odhodlaného losera proti všem. Ale to je trochu málo a nic na tom nezmění fakt, že zpomalený Denzel Washington v dobře střiženém saku vypadá na popředí výbuchu zatraceně dobře. ***1/2 ()

Galerie (107)

Zajímavosti (27)

  • Autor knižní předlohy A.J. Quinnell je zahalený rouškou tajemství. Toto jméno je totiž jen pseudonym a předpokládá se, že knihu napsal podle svého skutečného života. Postavu Creasyho (ve filmu Denzel Washington) použil ještě v dalších knihách. (imro)

Související novinky

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

12.02.2021

Herci Keanu Reevesovi (John Wick, Matrix) byla údajně nabídnuta hlavní role v komiksovém snímku Kraven o slavném spidermanovském záporákovi. Lovec Kraven je podobně jako Venom či Morbius antihrdina,… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama