Reklama

Reklama

Recenze (22)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"My sme zajtrajšok. On nie je už ani len včerajšok." Je to veľmi zaujímavé a originálne (možno až príliš?). Ani k audiovizuálnej stránke nemožno nič namietať. Dokonca i herci, ktorých obvykle nemám rád, lebo už asi 100 rokov hrajú jedno a to isté (McShane, Stormare), podávajú jedni z tých lepších hereckých výkonov vo svojej čudnej kariére. Uvidíme, čo z toho vylezie. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostá ztráta času. Scénáristické rozpaky z pilotního dílu se podařilo alespoň částečně vyvážit zdařilou mysteriozní atmosférou, avšak druhá epizoda již nabízí pouze bezbřehou tvůrčí prázdnotu. Režisér zcela selhává ve snaze o prosté odvyprávění příběhu, k čemuž přispívá i neobratná umělecká stylizace. Minutové záběry na poletující semena pampelišek jsou prokládány bezobsažným plkáním postav a přítomné šnečí tempo tak odsouvá seriál American Gods na hranici koukatelnosti. S bídou na jednu hvězdu. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak, jak jsem měl z počátku strašně divný pocit (něco jako u Legiona, ale tady se mi to moc nezamlouvalo), tak jsem byl v průběhu překvapen. Shadow představuje celkem sympatickou postavu vrženou mezi proudy něčeho, o čem neví zhola nic. Přitom se ale nezačne chovat jako úplný trotl (jen ten závěrečný tah v dámě jsem nepobral) a řeší situaci svým způsobem. Černobog je geniální a stále nevím, co si myslet o Wednesdayovi (ano, vím kdo to je). Celkově však karty nejsou ani zdaleka vyloženy a jsem zvědav, co přinese další díl. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice jsem se už jakž takž zorientoval, ale kromě tradičně skvělého Petera Stormarea nemám, co bych pochválil. Navíc vzhledem k tomu, že žádný z mých předků nevlastnil jakoukoliv plantáž na americkém Jihu, odmítám cítit vinu za krutý osud prvních rapperů, takže úvod epizody šel zcela mimo mě. Rozhodně se podívám i na zbytek seriálu, ale mám velice silné tušení, že si tím asi radost nezpůsobím. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre niekoho nepozeratelné a pre mňa seriálové prekvapenie roka. Nová postava, večne fajčiaci Czernobog mi neskutočne sadol. Jeho sarkazmus a túžba po vraždení tam sedí ako riť na šerbeľ. Pri ňom mám vždy chuť si zapáliť. Abstraktné výjavy, ešte lepšie ako v minulej časti pripomínajú Davida Lyncha... A to sa mi ľúbi. ()

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WTF?! O čom to vlastne je? Nepozerateľné po druhej epizóde! Ani hlavu, ani pätu. Šermiarske kúsky s vizuálom sú síce pekné, ale naprd platné! Predlohu som nečítal, a po tejto kokotine ani nebudem. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V téhle epizodě se dozvíme, že někde ve vesmíru je místo na, které naše teleskopy nedosáhly a to je zcela nahý muž. Dále se dozvíme další info o nenažrané vagíně, pošleme si selfíčka frantíka a znechutíme si tak manželskou fotografii. A o tom to všechno není! Černobůh bez Czernoboga se potká s panem Wodenem a dojde i na hrátky stolních her (jaké neprozradím). Možná by to chtělo lepší dialogy, ale sakra tenhle styl mi sedí. ()

Mauric 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bravo! Úžasně stylizované, napínavé, mysteriózní, příjemně vlezlé a zároveň i emocionálně nabité. Kdyby to nebylo tak scenáristicky kostrbaté ve snaze vtěsnat tolik děje do krátkého časového úseku, tak bez skrupulí za plný počet. Zorja Polunočnaja je stejně krásná a prchavá, jako jsem si ji v knize představoval. :) ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál naštěstí ani v druhém díle neztrácí dech ani nic ze své působivosti a atmosféry. K herecké sestavě se navíc přidává můj oblíbenec Stormare a Gillian Anderson. Myslím, že se máme na co těšit. ()

Kiisaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O poznání lepší než první díl. Konečně mám ze seriálu dobrý pocit a na další epizodu se můžu těšit s nadšením spíše než se skeptickým očekáváním. Postavy slovanských bohů jsou zajímavé a velice se těším na seznámení s dalšími postavami. ()

ClapTrap 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím veliké překvapení, pocit nic nevědění, jak lesní včely na mýtině pokračuje, ale už tam některé věci do sebe zajímavě zapadají. Prvotní scéna na lodi, s černými otroky trochu WTF moment, neumím si nějak zařadit k čemu to tak pasuje. Odkrytí jména týpka, co hulí zdechlí žáby na konci prvního dílu - TechnoBoy - bylo hodně směšný, ale myslím, že mám vyhlídnutou postavu, která bude dělat osinu v zadku, přesně tendle blonďatej Justin BíbrBoy. Peter Stormare jako prazvláštní postava, která se uklidnila, až když přišlo na šachy (přesněji dámu), během níž prohodila, že když vyhraje, tak mu rozmlátí mozek palicí na krávy? Drsný to je, určitě u toho zůstanu, protože mě zajímá, jak to bude pokračovat, už teď je to dost zajímavý psycho. Druhý díl: 78% ()

diccon odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zacatek druhyho dilu jednostranne brnkajici na rasovou strunu s histerickym vykrikovanim o white guilt (misto daleko lepsiho pribehu dvou malych cernosskych dvojcat prodanych vlastnim cernym strycem Holandskejm otrokarum, kterej puvodne Gaiman dal do knihy) me skoro presvedcil, abych poslal Americky bohy nadobro k ledu. Nakonec jsem to neudelal a pretrpel dalsi besobsazny ulety mimo dej knihy, kakofonickou onanii misto hudby, absenci humoru (kterej je v knize davkovanej presne tak, jak pribeh potrebuje) a fotky ztoporenejch ptaku (musime tam dat neco sokantniho! slysite? Sokantniho!). Az do dvou tretin - 40 minut nudy (!) Jediny, na co se prvnich 40 minut da divat, je ta cerna bohyne sexu. Ale pak zacne vyborna pasaz u Cernoboga alias Petera Stormarea. Kdyby to takhle pojali tvurci od zacatku, bylo by to na 90%... Porad leze na nervy model Ricky Whitle - reklama na latexovy slipy v casopise pro namorniky? OK. Ale Shadow Moon ani omylem. Blba stylizace do pseudo-art atmosfery. Takze sbohem Americti bohove. Sorryjako. ()

Reklama

Reklama