Reklama

Reklama

Blok 99

  • USA Brawl in Cell Block 99 (více)
Trailer 1

Když bývalý boxer (Vince Vaughn) přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne se přijmout práci drogového kurýra v naději, že se štěstí obrátí na jeho stranu a on konečně zabezpečí svou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Právě ve chvíli, kdy se mu začíná dařit, končí za mřížemi, kde bude muset učinit řadu děsivých a zoufalých rozhodnutí, aby ochránil své nejbližší. Zatlačen do kouta má jedinou šanci: probít se vězením jako nelítostným bojištěm nejnebezpečnějšího bloku ze všech – Bloku 99. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (646)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I AM AWARE THAT THE SYSTEM IS HARD ON GUYS WHO DISTRIBUTE DRUGS AS IT IS ON MEN WHO COMMITS VIOLENCE AGAINST WOMEN AND CHILDREN. YOU THINK THAT'S FAIR?" ------------ Už len ten nápad obsadiť Vincenta do takejto drsnej, psychotickej role bol minimálne top nápad tohto roka. Veľmi zvláštny pocit sledovať herca, ktorý sa v hlave pripomína nespočetnými komédiami, ako rozbíja borcov rôznych vrstiev tak seriózne a s takou veľkou dávkou presvedčivosti. Veľká spokojnosť. V medziach samotnej väzenskej témy len o niečo málo lepšie ako Felon, no ako film sám o sebe lepšie o celý kus. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Unikátní film bez kompromisů, u něhož nevím, k jakému jinému snímku bych ho /atmosférou/vyzněním/feelingem přirovnal. To se v časech dnešní kinematografie moc často nestává. Hlavní postava vypadá jako "trumpovský redneck", fór je v tom, že když od něj v úvodu čekáte chování, které by předsudečně odpovídalo jeho vizáži, nedočkáte se, poněvadž vás překvapí tím, že je v něm víc, mnohem víc. Druhý fór je v tom, že se i přesto jím činěného násilí nakonec dočkáte. A to v takové míře a tak zvláštně podaného, že má skoro až transcendentální účinek. Ono to totiž vypadá nefilmově. Celý snímek má relativně ošklivou kameru (digitální barvy, nepříjemné a nezvyklé úhly), při bojových scénách se skoro nestříhá a nezřídka jsou snímány nepřirozeně velké celky, gore rovněž vypadá jinak než v jiných filmech. Ale jako - já skutečnou rozšlapanou lebku nikdy v životě neviděl - a to, že tedy vypadala jinak, než v miliardě jiných filmů, mi dávalo pocit, že ji možná poprvé vidím... Spíš než film mi tedy Brawl in Cell Block 99 připomínal velice realistický sen, který se čím dál víc mění na noční můru, do které se člověk noří hlouš a hloubš. Každopádně jeden z filmů roku. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Když Bradley ve vazební místnosti na Laurenino "Miluji tě" odpoví výmluvným a lakonickým mrknutím oka, víte že jste v rukách schopného filmaře, který dokáže mnohokrát ohraná schémata osobitě. Jsem rád, že i ve svém druhém filmu S. Craig Zahler potvrzuje svoje kvality a ukazuje, že to není žádná rychlokvaška. Snad to vyjde i do třetice s Melem Gibsonem. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Vince Vaughn. Táta Panda. Mít doma nějakým nedopatřením Mámu Pandu s vizáží Dexterovy ségry, asi bych z kriminálu zas tak nechvátal. Nu což. Vince si s kamennou tváří užívá rozkoší vězeňského života a (alespoň pro mě) definitivně vystoupil z rolí debilů v dementních komediích. Všechny obušky v pozoru! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Hype všude kolem je pozoruhodný - to stačí když je obyčejný lacině brutální exploitation natočený trochu pomaleji a s dobrým hercem v hlavní roli, a rázem je z toho film roku? Protože nic jiného než obyčejný exploitation to není - béčkově přiblblý příběh, pár mizerně udělaných latexových masek ze kterých cáká umělá krev, nulový rozpočet, totální kašlání na logiku čehokoli, a žádné ambice. Vince Vaughn je výborný herec a i tahle netypická role mlčenlivého gangstera, co se při bitkách změní na Hulka, mu výborně sedí... ale tím výčet toho co je na tomto utahaném filmu zajímavého končí. Meh. 5/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Režisér S. Craig Zahler napísal scenár k snímku Brawl In Cell Block 99 ešte skôr, než k snímku Krvavý tomahavk (2015). Aj napriek tomu sa Tomahavk dostal do výroby ako prvý. (misterz)
  • Dvakrát vo filme väzni spomenú, že by radšej boli uväznení v Rakúsku. Pravdepodobne tým odkazujú na väzenie v Leobene, ktoré bolo už niekoľkokrát označené za "najpríjemnejšie" väzenie na svete, vďaka jeho modernému a luxusnému vybaveniu. (Astonko)
  • Poté, co Bradley (Vince Vaughn) zabije bachaře Wilsona (Tom Guiry), nechá ho ležet mrtvého v jeho cele. Ovšem když se poté do cely vrátí s Eleazarem (Dion Mucciacito), nikde bachařovo tělo v cele neleží. (Timak)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama