Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

  • USA Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (více)
Trailer 1

Třpytivé vody Karibiku jsou pro mazaného kapitána Jacka Sparrowa nevyčerpatelným zdrojem tajemných a vzrušujících dobrodružství. Jeho idylický život se razantně změní ve chvíli, kdy se lstivý kapitán Barbossa zmocní jeho lodi Černá perla a napadne město Port Royal. Nelítostná bitva má jediný cíl: únos guvernérovy krásné dcery Elizabeth. Na její záchranu se vydává přítel z dětství Will Turner, ale sám na to nestačí. Proto se spojí s Jackem, který touží získat zpět svou loď. Nikdo z nich netuší, že prokletý poklad změnil jejich největší rivaly, lstivého kapitána Barbarossu a jeho posádku, v nesmrtelná stvoření. Kletbu může zlomit pouze vrácení pokladu na jeho původní místo a vše musí být zpečetěno Elizabethinou krví. Myslí si totiž, že je dcerou Willa Turnera - otce mladého Willa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 189)

Shit 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velice povedný,skvělej dobrudružnej pirátskej příběh a Johnny Depp zase předvádí, že patří k těm lepším hercům, ale filmu dosti škodí jeho délka, která je podle mě, tak o půl hodiny delší než by měla být a také se mi nelíbí až přílišný nalíčení Deppa. Škoda jinak by to bylo za pět hvězdiček. Tak po několikátým shlédnutí musim změnit hodnocení, protože čim častěji to vidim, tim se mi to líbí víc a tentokrát mi nevadil ani nalíčenej Depp ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ted Elliott, Terry Rossio .. Pamatuji, že tomuto filmu jsem se dlouho vyhýbal. V kině jsem ho ignoroval, i to DVD mi doma leželo pěkně dlouho než jsem se odvážil a pustil si piráty k tělu. Po více než dvou příjemných hodinách filmu jsem litoval toho odkládání.. Ústřední obsazení snímku je více než příjemné. Bloom neškodí a na překrásnou Keiru je prostě radost pohlédnout. Jenže všechny převyšuje Johnny Depp, jeho postava je tak osobitě ztvárněna, že dostává až kultovní status. Výborná je také režie, skvěle navazující na taktéž dobrý, lehce stravitelný scénář. Zkrátka, vynikající dobrodružná letní podívaná a další Jerry Bruckheimer nářez. 90%. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Žiadna nová perla v Hollywoodskom mori, len otrepaná, ale zato prudko bavivá pirátska story postavená na zvučných (Rush, Depp) a/alebo atraktívnych menách (Knightley, Bloom), okorenená solídnymi efektami, dobrými gagmi a ľúbivou hudbou. Navyše postava Jacka Sparrowa v podaní Johnnyho Deppa (nie bez neho) je hodná kultu. Možno to mohlo byť trochu kratšie... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Počátkem nového tisíciletí by si na film s pirátskou tématikou nikdo soudný nevsadil ani zlámanou grešli. Téma bylo považované za vytěžené a obstarožní, nehodící se do éry počítačů a genového inženýrství. Poslední pokusy na poli žánru navíc skončily fiaskem. Námět se nějakou dobu válel v šuplíku, ale režisér Verbinski na to nakonec kápl, když vymyslel originální rozjuchanou popkornovou podívanou pro všechny generace. S hrdinou, co tu vážně dosud nebyl. Deppův pirátský kapitán má svým vzezřením a chováním mnohem blíž k hippíkům ze 60. let než ke klasické představě mořského vlka. A i v rámci série extravagantních solitérů a podivínů, které obvykle ztvárňoval, představuje nepřehlédnutelnou figuru. Snímek je velkoryse natočenou trikovou zábavou plnou nadsázky a sice jednodušího, ale neurážejícího humoru. Jde v nejlepším smyslu slova o rodinný dobrodružný film, který v mých očích nestárne a ani po třetím zhlédnutí nemám potřebu k němu měnit stanovisko. Jen je škoda zbytečných pokračování, které vykrádaly a rozmělňovaly úspěšný originál. Celkový dojem: 85 %. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Verbinskemu sa podarilo natočiť impozantné dielo,ktoré nemohlo byť lepšie obsadené ako je a herecká genialita Johnnyho Deppa je nenahraditeľná. Fakticky film tak dobrodružný a komický ako málo ktorý iný.................Soundtrack Klaus Badelt: 1. Fog Bound [2:16] ,2. The Medallion Calls [1:52] ,3. The Black Pearl [2:16] ,4. Will and Elizabeth [2:08] ,5. Swords Crossed [3:15] ,6. Walk the Plank [1:58] ,7. Barbosa is Hungry [4:06] ,8. Blood Ritual [3:32] ,9. Moonlight Serenade [2:08] ,10. To the Pirates' Cave! [3:30] ,11. Skull and Crossbones [3:24] ,12. Bootstraps' Bootstraps [2:38] ,13. Underwater March [4:12] ,14. One Last Shot [4:46] ,15. He's a Pirate [1:32], ()

Galerie (126)

Zajímavosti (125)

  • Britská metalcorová skupina Bring Me the Horizon se pojmenovala podle věty, kterou řekl Jack Sparrow (Johnny Depp), která zní v angličtině takto: „Now, Bring me that Horizon.“ V češtině: „A teď mi přineste horizont. (holyterry)
  • Johnny Depp (Jack Sparrow) si před natáčením udělal „malý průzkum” a dospěl k názoru, že piráti byli vlastně rockové hvězdy starých časů. Inspiroval se proto kytaristou kapely Rolling Stones Keithem Richardsem. (Coldrex)
  • Johnny Depp s nadsázkou řekl, že studio Disney bylo k smrti vyděšené, když se poprvé seznámilo s jeho Jackem Sparrowem. „Byli nervózní, báli se, že nikdo nebude rozumět jedinému slovu, co kapitán Jack řekne. Dostával jsem telefonáty s dotazy: ‘Je opilý? Jsi ty opilý? Co to dělá s těma rukama?‘ Ani v nejmenším mě to neodradilo, pohánělo mě to. Věděl jsem, že se bojí, ale dělám svoji práci. Když mě požádali, abych ubral, tak jsem přidal,“ zavzpomínal Depp. (CrypzzXD)

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Reklama

Reklama