Bývalý spisovatel detektivních románů Bill Harding se podruhé oženil s dcerou newyorského milionáře. Po létech se setkává s první ženou Angelikou, která žije s kontroverzním spisovatelem Lumbem, k němuž ji pojí vztah plný hádek a nesvárů. Lumb nečekaně nabídne Hardingovi k posouzení svůj nový román a seznamuje se s milionářovou druhou dcerou. Protože hledá bohatou nevěstu, frivolní dívka jeho představě vyhovuje. Jednou večer zavolá Angelika Billa a prosí ho o pomoc... Literární předlohou pro televizní adaptaci Jiřího Hubače se stal román "Mé dvě ženy" amerického klasika detektivního žánru Patricka Quentina, autora mnoha i u nás úspěšných knih. (oficiální text distributora)
LiVentura
Ještě ucházející krimi, ale to "hraní si" na Amíky... :-((6.1.2010)
CaptainNor
Klasická TV detektivka je ukázkou dobře odvedené filmařiny. Televizní zpracování anglických a amerických látek nám šlo ale koneckonců vždycky. Zajímalo by mne, jestli by to fungovalo také naopak. Jaromír Hanzlík se slušivým vousem krásně zvážněl a detaily jeho obličeje předvádí vysokou hereckou školu práce s mimikou. Jenom mne to, ač jsem se bránil zuby nehty táhlo, hlavně v první polovině do Hříchů pro pátera Knoxe a nemůže za to jen Zlata Adamovská.(6.7.2008)
ork
For Me 75%(11.7.2008)
Blofeld
Povedená televizní detektivka s prvotřídním obsazením, ale velice průhlednou pointou...(21.2.2009)
Jenda
Milé překvapení. Jaromír Hanzlík je vážně třída a o tom, že Vinklář hajzly hrát uměl, se ví již dlouho.(6.7.2008)
Marthos
První setkání Zdeňka Zelenky s autorem detektivních příběhů Patrikem Quentinem má sice skutečně lehce čitelnější zápletku, ale díky hereckým výkonům Jaromíra Hanzlíka, Ladislava Mrkvičky, Josefa Vinkláře, Zlaty Adamovské, Simony Postlerové a Taťány Medvecké se stále jedná o kvalitní podívanou.(11.7.2010)
LINKIN
Na to, že byl film točen pro TV se náramně vydařil. Nádherná detektivka s prvky rodinného dramatu, které se prolínají s vyšetřováním a ovlivňují jeho průběh. Herecké výkony jsou v rámci mezí a scénář má můj hluboký obdiv. Opravdu jsem byl tímto snímkem mile překvapen.(2.7.2006)
Hejtmy
U mě tahle detektivka moc nezabodovala. Mám rád detektivní příběhy, ať už knihy nebo filmy. Scénář této detektivky měl ale k perlám například od Agathy Christie nebo Simenona hodně daleko a celkově mi přišel ne příliš zajímavý, nepropracovaný a jednoduše nudný. Proč to nepřiznat, mám daleko raději detektivky s tajemnou až hororovou atmosférou než tyhle rodinné zápletky, kde se řeší jestli TO udělala manželka, dcera, tchyně nebo třeba milenka. Co se zpracování týká, tak z toho sálala ve všech ohledech televiznost, to je jasné a ani herci, i když beze sporu kvalitní, mě nijak nepřesvědčili. 45%.(7.7.2008)
jitrnic
Jaromír Hanzlík je sympaťák, který se mi líbí snad v každé roli. Ovšem Simona Postlerová strašně přehrává a Ladislav Mrkvička je jako detektiv také dost slabý. Takže mi bylo nakonec jedno, jak to dopadne.(30.12.2007)
klúčik
Veľmi dobré herecké obsadenie. J.Hanzlík ma opäť nesklamal. No na vraha sme prišli už po 20 min. Škoda, ale ináč to bol pekný TV film. 65%.(6.7.2008)
brooklyn73
Detektivni film se pro mne pomalu rozjizdi, ale v zaveru nabira tempo, ktere zdarile kociruje svym hereckym vykonem Jaromir Hanzlik. Krimi dospeje k pro mne prekvapivemu konci. Nekdo zde psal ze znal vraha uz po 20.minutach, ten clovek musi mit talent, navrhuji kandidovat na post policejniho prezidenta.(28.8.2008)
Tjaden
Zdařilá detektivní inscenace se hereckými esy jako Vinklář, Hanzlík aj. mi pěkně vyplnila pohodový večer.(6.7.2008)