Reklama

Reklama

Na začátku detektivního příběhu je ve vaně nalezena mrtvola majitele autoopravny Martina Horáka (D. Prachař). Policie tento případ nejprve považuje za sebevraždu. To se však nezdá detektivovi Pavlu Vondrovi (V. Dlouhý), který začne znovu rozplétat nitky tohoto zpočátku jasného případu nehody… Ty ho zavedou až na začátek jiného případu a k ženě, se kterou se už jednou setkal – k překladatelce Evě Jarolímové (P. Jungmanová). Tenkrát vyšetřoval sebevraždu její sestry Jany (Z. Dřízhalová), která skočila z okna a nikdo nevěděl proč… (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

topi 

všechny recenze uživatele

Nevěrohodná detektivka s naprosto debilním koncem, kterému jsem ani jaksi neporozuměl. Takhle se to nedělá paní Němcová. Je pravda, že po roce 2000 už nic obstojného nenatočila a scénáristka Jitka Musilová je podepsaná pod zhovadilost Ordinace v Růžové zahradě, není se tedy čemu divit, že i tento televizní film stojí za prd. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Jedná se bohužel o pouho pouhý průměr a to v některých místech i dosti pokulhávající. Ani již tradičně skvělý Dlouhý neměl šanci na lepší výsledek, neboť mu "klacky" pod nohy házel sám scénář, nudná dějová linka a obzvlášť nevýrazná P.Jungmanová. Půl hvězda v hodnocení pak padla za HIV závěr, který úspěšně utíká z předchozí nudy, uštědřené trpělivému divákovi....originální....50% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 5/10/// +příjemně civilní, kvalitní detektivka, originálně zfilmované, Petra Jungmanová podala dobrý výkon -žádný z mích oblíbených herců, trošičku mi to přišlo zdlouhavé i přes krátkou stopáž/// Zajímavým způsobem natočená deketivka. Děj je retrospektivní. Nejprve se vyšetřovatel dostane na místo zločinu a teprve potom je děj odvyprávěn od začátku a jsou nám představeny všechny události, které vedli a nebo předcházeli zločinu. Závěrečný zvrat je příjemně překvapivý./// Celkem 54%/// ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kurva, to bolo čo za hudbu. Jak keby sa platňa dvakrát už prelomila a stále sa ju pokúšate hrať cez injekčnú striekačku. Škoda aj lacnejšieho spracovania, z ktorého ešte dýchajú deväťdesiatky. Ale detektívne to nebolo úplne zlé, len keby to skoro celé nebolo odhalené veľmi rýchlo a tak nakoniec šlo len o to, či Dlouhý dá dlouhého do kurína či nie, zatiaľ čo ona preferuje masturbáciu. Kopa scenáristických chýb z toho urobili úroveň inscenácie. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Film je vlastně zajímavý jen pro jednu jedinou věc. Je vyprávěn retrospektivně a tedy sledujeme kroky vražedkyně krok po kroku místo běžného vyšetřování. Ovšem...zaráží mě jedna věc. Do poslední chvíle jsem si myslel, že Eva Martina Horáka otrávila. Jenže ona ho zabila elektrickým proudem. A to je věc vskutku podivná. Vyšetřovatelé totiž okamžitě uzavírají případ s tím, že se opil a přehnal to s prášky. Nejsem sice kriminalista, pouze sečtělý divák kriminálních seriálů, ale mám pocit, že by museli najít na jeho těle známky po úrazu elektřinou, tedy popáleniny ač drobné a tedy sebevražda nedává smysl. Buď tedy vyšetřování odflákli, anebo to tvůrcům nedošlo. Kdo ví. Každopádně s šokujícím závěrem přišli tvůrci až na opravdový závěr, takže počkat se vyplatí. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Režisérka Jitka Němcová si vybrala herečku Petru Jungmannovú na základe toho, že sa jej v tom čase zabila staršia sestra pri lete motorovým rogalom a ona potrebovala niekoho, kto sa dokáže vžiť do pocitov človeka, ktorému tragický osud vzal súrodenca. (Raccoon.city)
  • Natáčelo se v Praze. Hřbitov se nachází na Vinohradech. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama