Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Legendární horor o panence Chuckie, hračce s duší sadistického vraha. Pojďte si hrát!!!  I kdyby americký režisér Tom Holland už nenatočil nikdy nic jiného, bude jeho jméno již navždy zapsáno zlatým písmem na zdi slávy moderní popkulturní hororové zábavy. Právě díky němu se totiž na první pohled triviální větička „Pojď si hrát“ stala v roce 1988 nesmrtelnou.Za hlavního hrdinu jeho klasického hororového thrilleru Dětská hra by šlo považovat malého chlapce Andyho, který právě oslavil šesté narozeniny. Ale pravda je taková, že prim v tomto snímku, který se v průběhu let rozrostl o čtyři další pokračování a letos se dokonce dočká vlastního remaku, hraje především hračka, kterou Andy dostane jako dárek. Panenka Chucky totiž není zdaleka tak roztomilá, jak se zprvu tváří. Pomocí prastarého voodoo rituálu se do ní během zatýkání převtělil umírající psychopatický vrah Charles Lee Ray a je jasné, že dřív nebo později se svět dozví o jeho návratu. Jenže kdo malému klukovi uvěří, že jeho malá hadrová panenka sprostě kleje, provádí naschvály a občas také s velkou zálibou zabíjí? Je to chyba, že dospělí svým dětem tak málo naslouchají. Teď za to někteří budou muset zaplatit svým životem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních hororových filmů, který jsem viděl. Dodneška si pamatuji onu větu, kdy Andy říká své matce proč zemřela tetička M…Film má docela slušnou atmosféru, která sice místy sklouzne na hranici komedie, ale tak všechny díly byli dělané i tak trochu v tomto duchu. Především pak díky Chuckyho hláškám z nichž některé se staly „legendární“. V dětství jsem se u toho hodně bál, teď už se tomu můžu jen zasmát. Nicméně tahle podívaná se mi nikdy neokouká a vždycky si jí pustím rád znovu. Chucky se pro mě stal jednou z kultových záležitostí! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ak nejaké klišé vážne nenávidím, tak je to to hororové, keď nikto nikomu neverí. Chápem, že nútiť vám predstavu vraždiacej bábiky ako podozrivého, je prinajmenšom na psychiatriu, ale film je film a ja ako divák mám tiež len jedny nervy. Čo sa pamätám, najviac mi toto klišé vadilo asi v šiestom Piatku alebo nedávno v F a keby sa mi chcelo, určite by som si spomenul na desiatky ďalších. No a v Chuckym im tiež neverili, potom prišla prvá pochybnosť a veriť začali a neskôr neveril niekto iný a vzápätí sa presvedčil a veriť začal tiež. Pretože v alternatívnom hororovom vesmíre, v ktorom môže existovať niečo tak absurdné ako je práve Chucky, môžu predsa existovať aj ľudia, ktorým to nepríde blbé. Veriť. A mňa takí ľudia a taký vesmír a také béčka, z mojich milovaných osemdesiatiek, vždy moc tešia. A Chucky tiež. Nech sa vrátia tie časy späť... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu zohráva svoju úlohu aj patričná nostalgia, napriek tomu ale prekvapivo Chuckie dokáže vystrašiť aj po 30 rokoch a to nie je fakt úplne na zahodenie. Môžeme celý film vnímať ako implicitnú záležitosť o chýbajúcom a zrejme násilnickom otcovi, pričom chlapec si v Chuckiem nachádza práve chýbajúcu postavu kamaráta a v podstate aj otca. Nedozvieme sa ani okolnosti, prečo žije s mamou osamote a je to dobre. Predovšetkým ale Chuckie dokáže vystrašiť, skôr sa mu to ale darí nie jednoducho popísateľnou tiesnivou atmosférou, ktorá podľa mňa súvisí s predchádzajúcim popisom, ako nejakými šokantnými scénami. Ale aj tie sú zvládnuté uspokojivo. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Dnes už samozřejmě klasika. První Dětská hra má fantastickou atmosféru, Chucky je dokonalý a Alex Vincent v roli malého Andyho je vynikající. Srovnáme-li Chuckyho a Arnoldova Terminátora, tak vítězí Chucky, protože jednak obstojně hláškuje a jednak je zákeřnější, lstivější a ve vraždách vynalézavější. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi nie som ten, ktorý bol zhrozený z Chuckyho a skôr som tento film bral ako komédiu. Jediný fakt dobrý moment je prvá Chuckyho vražda opatrovateľky kladivom do hlavy, ktorá následne vypadne z okna. Inak som sa celý čas viac menej nudil. V prvom rade film nie je ani trochu nadčasový, ale to by mi nevadilo. Postavy nie sú zaujímavé, atmosféra nie je dobrá, ničím ma tento film neohromil. Jeden z tých lacnejších hororov. Myšlienka kreatívna a nápad fajn, ale spracovanie už tak kvalitné nie je. Čakal som viac. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (50)

  • Autor původního scénáře Don Mancini napínal diváky déle a pohrával si s myšlenkou, že namísto Chuckyho zemřel Andy. Nápad byl využit při natáčení filmu Dětská hra 4: Syndrom Pinocchia. Prohlásil také, že se na začátku počítalo s tím, že film bude satirou na výrobce hraček. (HellFire)
  • Pár rekvizit bylo prodáno v r. 2009 do zastavárny v Las Vegas v pořadu Mistři Zastavárny (od r. 2009), a to samotným asistentem produkce filmu, Victorem Bazazem. (Valenta28)
  • Tvůrci postupně v průběhu filmu měnili Chuckyinu hlavu za čím dál více podobnou lidské. U poslední Chuckyiny hlavy se dokonce uvažovalo, že bude mít náznak vousů, bradku nebo knír, ale z návrhu nakonec sešlo. (80s Martin)

Související novinky

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

08.01.2023

Ačkoliv kina už měsíc drtí druhý Avatar, našel producent Jason Blum přece jen zase jednou skulinku k úspěchu. Hororová M3GAN o panence s umělou inteligencí, která se vydá na dráhu dalšího Chuckyho,… (více)

Mark Hamill je nový Chucky

Mark Hamill je nový Chucky

31.03.2019

Hororovou klasiku Dětská hra čeká reboot a studio Orion Films čerstvě oznámilo, kdo bude v nové verzi dabovat kultovní vražednou panenku Chuckyho. Roli se upsal slavný herec a zkušený dabér Mark… (více)

Reklama

Reklama