Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh z cyklu České televize Oběti o lidech postižených zločinem přináší drama muže, který se stal svědkem pouliční loupeže auta. Nejdříve jen užasle přihlížel, pak začal křičet. Zalarmoval lidi v domě a zděšeně pozoroval, jak mladičká zlodějka mlátí tyčí do majitele auta. Když přijela policie, přihlásil se ke svědecké výpovědi. Manželka ho odrazovala, chlapi v hospodě i v zaměstnání také. Ale noční návštěva zhroucené matky mladistvé zlodějky, prosící ho o svědectví, aby její dceru už konečně zavřeli, ho přesvědčila... Jako i v ostatních dílech tohoto cyklu, i v tomto dílu jeho autor Miroslav Sovják vypovídá o lidech, kteří se stali obětí nějakého zločinu. Tentokrát do hlavní role režisér Petr Slavík obsadil skvělého Jaromíra Hanzlíka. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Herecký comeback Jaromíra Hanzlíka, škoda, že jak se později ukázalo, byla tato role jen takové malé intermezzo, pan Herec už pak zase utonul v herecké šedi a účasti v pochybných projektech. Škoda, fakt, že hrát stále ještě umí, dokázal v tomto sociálně-kritickém televizním dramatu, který stojí a padá právě s jeho hereckým výkonem... Problematice bezdomovců se filmové plátno spíše vyhýbá, televizní režisér Petr Slavík ukázal, že prostor může dostat toto ožehavé téma i na televizní obrazovce, a to vcelku vkusně a fundovaně. ()

AVP 

všechny recenze uživatele

Je to až zvlaštní, ale člověk si po shlednutí tohoto filmu uvědomí, že až příště potká někoho takového, kým se stal pan Hanzlík v závěru filmu, přeci jen tu peněženku otevře a o tu dvacetikorunu se podělí. Skvěle zahrané, lidské a hodně kruté. A opravdu je škoda, že to není celovečerní film, protože by si to zasloužil mnohem víc než pár jiných, které tu šanci měli... ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K tématu bezdomovectví já často říkám, že po návratu z vězení, když se nemá člověk kam vrátit, je strašně snadný skončit na ulici. Tenhle příběh ukazuje, že cesta tam vede i z jiný strany relativně dobře zajištěnýho občana. Má to slabší stránky v podobě lehce nesmyslných vsuvek a ani zde všemi vyzdvihovaný Jaromír Hanzlík mě úplně nenadchnul, ale jako téma je to obstojné. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze seriálu Oběti jsem viděl Znásilnění a nedopadlo to úplně špatně, proto jsem si pustil i další díl z těch lépe hodnocených a to Svědka. Také tenhle díl je solidním televizním filmem. Zajímavý příběh, který více otázek vyvolá, než zodpoví. Když jsem svědkem zločinu, má cenu jít svědčit, nebo se na to mám raději vykašlat? Co je to spravedlnost a jak se nám občas odvděčí? Bohužel to nevyznívá moc ve prospěch angažovanosti. Může to být i drobná výtka filmu, který tím vlastně podporuje a utvrzuje jeden náš národní stereotyp – hlavně držet hubu a krok. V reálu si člověk za všechno dobré i špatné může sám. Vymlouvat se na systém, nadávat na policajty a svádět to třeba na vládu, je jednoduché, ale alibistické. Jo a nikdy nesázejte sportku… skvělý, i když naivní závěr. :-) ()

Nick321 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úděsný příběh, který se může stát komukoliv z nás. Na počátku postarší muž, který má ženu, dceru, byt, žije si relativně v pohodě. Na konci typický umouněný potácivý bezdomovec s beranicí na hlavě, kterého nikde nechtějí a na kterém se pouze osud svezl nejkrutěji jak to jen šlo. Dokonce mu mladistvá svině, která způsobila smrt jeho kamarádovi, ukradla boty. Zkrátka ideální zakončení života. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Jaromír Hanzlík v roli špinavého, otrhaného a zarostlého bezdomovce využil během natáčení příležitosti a když viděl svého hereckého kolegu Jana Teplého procházet místem natáčení, oslovil ho, zda nemá nějaké peníze. Teplý dostál své pověstné nevlídnosti a absenci smyslu pro humor a „bezdomovce“ (Hanzlíka) velmi tvrdě odbyl. O to více se bavil filmový štáb. (sator)
  • Přijmení postavy Jindřicha Vlacha a jeho představitele Oldřicha Vlacha se shodují. (navabaca)
  • Natáčení probíhalo v Praze v lokalitách Žižkov a Vinohrady. (Terva)

Reklama

Reklama