Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (294)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Insidious" počtvrté a naposledy (snad!!!). Za volume, které je během lekaček vytočené na maximum, bych je nakopala do p*dele, jinak jsem ale celkem spokojená. Ubylo plácání se v Zásvětí, Pán klíčů vypadal slibně (bohužel jen vypadal, oddělá ho pitomá píšťalka xD), zaměření se na Elise a její minulost byl podle mě dobrý tah a propojení s předchozími díly proběhlo uspokojivě (zdálo se mi to nebo ty dveře nezavřela?!?). Finální pořadí dílů: 1-4-3-2. (Komický poznatek k dabingu: Elise několikrát zmíní pomoc "Quinnovi". Quinn je ze třetího dílu a je to TA Quinn, ne TEN Quinn.) ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Byť si osobně myslím, že by se to mělo spíš jmenovat, poslední píšťalka, tak chci jenom takhle z úvodu napsat, že mně asi nejvíc bavila trojka. Ale tenhle film, určitě neni horor, komedie možná, kriminálka rozhodně, drama které zahraje na citečky a zasáhne každého, na jeho nejnitěrnější citečky, až se srdíčko rozpláče, to tenhle film rozhodně je.Takže ve filmu je komedie, krimi a rodinné drama, hororu je tady asi tak dvě minuty a srdce je sval, nedokáže tedy plakat. Jeden by řekl, že když někdo hraje v takových filmech jako Contracted 2, 2001 maniaků a 2001 maniaků: Pole vřískotu, tak třeba něco pochytí, třeba jak udělat atmosféru, nebo nějakou nechutnost, či něco co tvoří horor, hororem. Ale néé, kdepak, jo bubák je sice okopírovaný z filmu Hellraiser: Svázaný s peklem a to je všechno, na co se tady tvůrci zmohli. Ale zase, víte co je vtipný, když přestálý čtyřicátníci, balí o dvacet let mladší holky, s tím, že jako v pohodě, to bylo fakt dobrý. Navíc Angus Sampson, si tentokrát sebou nevzal tričko s OBROVSKÝM Lundgrenem, takže mé hodnocení je celkem jasné. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ve dvojce jsme zahlédli první směrovou tabuli, ve trojce tam odbočili a ve čtyřce zdárně dojeli do cíle. Konečně jsme v Prdeli. Doufejme, že je to skutečně konečná. Jedna jediná hororová scéna, ne, Lin v podprsence nemyslím, odlehčující "humor" vymítačů a chybělo mi tu i to Wanovský bubákování. Divný, to bych neřekl, že někdy přiznám, asi to byl fakt blbej biják. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Překvapivě poučení z předchozího dílu nastalo. Mnohem soustředěnější režie doplňuje poměrně originální scénář, který se snaží vyhýbat hororovým klišé a typický lekačky trochu okořenit. Samotnej démon potom mohl dostat klidně trochu víc prostoru, nicméně co se týče designu je rozhodně nejpovedenější od prvního dílu. Celkově nejčistší čtyři hororový hvězdičky, ale díky skvělýmu příběhovýmu propojení, nesmyslnýmu, avšak ne u hororů atypickýmu zdejšímu hateu a v porovnání s povedeným Annabelle 2 (které jsem dal taky čtyři), přičemž toto bylo ještě trochu lepší, nadhodnotím slabšími pěti. Jen lehce zamrzela absence některých zajímavých scén z traileru. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Duchařina proložená detektivním thrillerem, pár parádních lekaček, k tomu nějaké ty jemně komické vložky a laskavě hřejivý závěr... Tenhle popis vypadá na nějaký softhorrorový střední proud, ale pravda je, že tohle je z devadesáti procent hustoatmosférický plnotučný horror, z celé Incidious série určitě nejdospělejší. Zpracování skvělé, audio i video za jedna, herci taky (měl jsem radost z mého oblíbence Joshe Stewarta, který si střihl hodně hnusáckou roli), takže pokud bych měl z téhle skvělé tetralogie jeden díl "vypopředit", byl by to tenhle. Čtyřka končí tam kde jednička začíná, kruh se uzavřel, ale myslím, že udělat z téhle tetralogie pentalogii by pro dobrého scénáristu neměl být problém. Budu se těšit na příště. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • V oficiálním traileru můžeme vidět scénu, ve které figuruje údajně nejošklivější modelka světa Melanie Gaydos. Ve filmu, minimálně ve verzi distribuovanou pro česká kina, se ale tato scéna neobjeví. (Kejf.)
  • Film byl natáčen pod krycím názvem „Fallout“. (MeanWhile)
  • Většina filmu se odehrává ve městě Five Keys (Pět klíčů) v Novém Mexiku. Démon ve filmu má místo prstů pět klíčů. (MeanWhile)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama