Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (294)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

4. díl série přinesl zase o něco slabší podívanou. Samozřejmě bych mohl chválit, že i 4. dílem se nekoná úprk na video kvalitu nebo nějaký průser. Spíše cítím že se začíná dostavovat únava materiálu a herecké esa už o účast v téhle sérii valný zájem také nemají. Duo Wilson/Byrne nenávratně pryč. Sledujeme tedy osudy paranormální trojice lovců démonů a tentokrát to bude pro Elise hodně osobní. Lekaček je málo, ale občas nějaká docela funguje. Hlavní padouch s klíčema je poměrně zajímavý. 50% ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Stále velmi nadprůměrná hororová podívaná, ale nebudeme si nic nalhávat, už to lehce ztrácí dech a na skvělé první dva díly to nemá. Atmoféra je méně mrazivá, lekačky člověka už tolik nepřekvapí a děj se dá celkem lehce předvídat. I přesto se tvůrcům povedlo krásně uzavřít celý kruh a pokud nikoho nenapadne natočit pětku, bude Insidious: The Last Key, velmi kvalitním uzavřením jedné parádní hororové série. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Ale jo, ve výsledku prequel/sequel je celkem fajn. Rukopis Wana tam sice není, ale režisér Robitel ovládá řemeslo zručně. Není to nic přelomového, ale klasické horovové trademarky tam jsou, byť o převrat se nepokouší, ale hraje na jistotu. Třeba scéna s kufry v klimatizaci je docela moc fajn nápad. Zbytek hraje klasickou notu. Sidekickové hrajou zase svojí trapnou hru, ale co bychom od nich chtěli nového. Neurážející chuťovka, co neukojí hlad, ale na chvilku polechtá chuťové buňky. 60% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Sériu mám rád. Insidious od Wana považujem za najlepší horor vôbec. A potom už len sledovať rovnaké postavy čeliace novým nástrahám je aj vďaka drobnému vývinu zaujímavé a nenudí. Iste Whannell scenáristicky pokulháva a hoci koncepčne sú nápady nápadité ( páčia sa mi všetky 4 monštrá, ktoré zatiaľ predstavil) ako sa dostávame ku konfrontácií s nimi tak prechádzame množstvom rôznorodých kiksov. Historická retrospektíva je v tomto prípade vítaná, ale nerozvíja potrebné nuansy k spokojnosti. Bez rozdielu na to ale ďalší slušný prírastok, ktorý v rámci série a žánru neprináša nič nové - rovnako ako chapter 3- ale znova predstavuje svet, ktorý je svojou desivosťou veľmi pútavý. Aspoň pre mňa. Síce to už nejde tak hlboko do mytológie, ale stále to zostáva akýmsi majákom kvality v plejáde zlých hororov. Takže spokojnosť. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„K ČERTU S VÁMA!...“ /// Snažej se, aby jste se nelekli když chcete vy, ale když to chcou voni…(jakože to avizujou… a vono nic a pak…KURVA!). Úvod nás přesvědčí, že Elise měla dětství na piču. I proto těmhle „věcem“ teďka rozumí… Napínavý – to vono to je. Navíc to není jen paranormální, ale jde i vo skutečný utrpení. Což je taky zajímavý. Víc než keců si užíváme atmosféry, páč ten příběh je poskládanej hlavně z toho strašení, takže jinak je celkem vo hovnu. Prostě horor. Celkem dobrej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na domov nemám vzpomínky, ale jizvy. 2.) Fotr furt chodí do sklepa. 3.) Thx za titule „snop“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ *** ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • V otevírací víkend se očekával výdělek 20-22 milionů USD. Film nakonec utržil 29,3 milionů a je v tomto ohledu na druhém místě v celé sérii, hned za Insidious 2 (2013). (PaTeXx)
  • Film byl natáčen pod krycím názvem „Fallout“. (MeanWhile)
  • Ve scéně, kdy  Elise (Lin Shaye) hledá dveře do nemocnice, otevře jedny dveře, kde zahlédneme Daltona (Ty Simpkins), chlapce z prvního dílu, který se také objeví i na konci. (Delock)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama